Ayurveda en Yoga tours

Vanaf het begin organiseren wij Ayurveda Reizen naar India. Wij hebben contact met diverse Ayurvedische resorts in India en Sri lanka voor uitgebreide Ayurvedische therapiën.

Wat is Ayurveda: Ayurveda betekent letterlijk kennis van het leven. Ayurveda is een compleet systeem, met meerdere onderdelen die gericht zijn op het verbeteren van de emotionele, lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het doel van Ayurveda is niet alleen genezen van zieken, maar vooral preventie van ziekte en  levensbehoud. In de Ayurveda wordt ervan uitgegaan dat de ziekten in feite hun oorsprong vinden in verstoringen op meer subtiele niveaus dan het strikt fysieke. In principe gaan de Ayurvedische filosofen ervan uit dat alle ziekten psychosomatisch zijn en dat heeft te maken met het feit dat lichaam en geest niet gescheiden zijn maar een zeker eenheid vormen.

Ayurveda is de oudste medicinale wetenschap.

Ze stamt uit de hoogontwikkelde Oud-Indiase cultuur en is ongeveer 5000 jaar geleden voor het eerst op schrift gezet. De oorsprong van de Ayurvedische geneeskunde is te vinden in de veda’s (Atharva-veda). Van de veda’s wordt gezegd dat ze van het hoogste wezen (Brahma) zelf afkomstig zijn. Duizenden jaren lang werden de veda’s als gezangen voorgedragen en overgeleverd, totdat ze op schrift konden worden gezet.

Ayurveda betekent letterlijk kennis van het leven.

Ayurveda is een compleet systeem, met meerdere onderdelen die gericht zijn op het verbeteren van de emotionele, lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het doel van Ayurveda is niet alleen genezen van zieken, maar vooral preventie van ziekte en levensbehoud. Ayurveda is het Vedisch systeem van de gezondheidszorg dat meer dan 5000 jaar geleden in India op schrift is gezet. Deze oude “wetenschap van het leven” is de oudste medicinale wetenschap ter wereld. Bij het benaderen van een ziekte wordt de patiënt als eenheid gezien van lichaam, de ziel, gedachten en de geest. Hoewel het duizenden jaren geleden is ontstaan, is Ayurveda meer geschikt voor de hedendaagse samenleving waarin mensen lijden aan stress gerelateerde ziekten, die de reguliere geneeskunde niet gemakkelijk kan genezen.

Ayurveda heeft een scala van behandelingen, van medicatie tot massage, yoga, meditatie, reiniging en ontgiftings-programma’s en oplossingen voor aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk, onvruchtbaarheid, impotentie, artritis, hypertensie, maag en darm problemen, chronische ziekten en infectieziekten. Het biedt natuurlijke kruidenpreparaten, die onevenwichtigheid in lichaam en geest met veel succes kan behandelen. Ayurveda leert dat als mensen niet leven volgens de principes van lichaam en geest, er onbalans kan ontstaan en dat is de oorzaak van de meeste ziektes.

Pancha Karma

Pancha Karma is ontgiftingsproces om het lichaam te zuiveren en de 3 dosha’s  (Vata, Pita en Kapha) te balanceren.

Een 15 daags arrangement proces omvat Body Massage, Snehapanam, Nasyam, Virachanam (Medicinale laxeermiddel), Snehavasthi, Dhara, Pizhichil, Njavarakizhi, Karnapooranam, Tharpanam, Sirovasthi, stoombad, en de interne kruidengeneesmiddelen.

Panchakarma is in Ayurveda een primaire reiniging en ontgifting behandeling. Panchakarma betekent de “vijf therapiën”. Deze 5 therapeutische middelen voor het opheffen van toxines uit het lichaam zijn Vamana, Virechana, Nasya, Basti en Raktamoskshana. Deze serie van vijf therapieën helpen het verwijderen van diepgewortelde stress en ziekte veroorzakende toxines uit het lichaam tegelijk met het balanceren de doshas Vata, Pitta, Kapha dosha’s zijn energiën die gelden voor alle biologische functie.

Yoga vermindert stress en bevordert ontspanning en innerlijke rust. Bovendien kan yoga ook therapeutisch zijn – zowel als een remedie en als preventief middel. In de Ayurvedische leer, zijn yoga en meditatie een essentieel onderdeel van elk programma van de Ayurvedische behandeling om een evenwicht tussen de dosha’s vast te stellen. In bij de meeste behandelingen zal Yoga en meditatie deel uitmaken van het dag programma. Of u nu een beginner bent of een gevorderde beoefenaar, de uitgebreide ervaring van onze yoga-leraren zal zeker je kennis en vaardigheden in Yoga en meditatie vergroten.

Ayurvedische keuken

Een integraal onderdeel van elke Ayurvedische behandeling is de juiste voeding. De juiste voeding is een sleutel tot een gezond en vervuld leven. Als u uw gezondheid wilt verbeteren, gewicht wilt verliezen of het lichaam wilt ontgiften, moet je toevlucht nemen tot Ayurvedische gerechten afgestemd op uw specifieke constitutie.

Een Ayurvedische maaltijd gedijt op de kunst van samenstelling. De verschillende ingrediënten worden vakkundig gecombineerd in termen van smaak, kleur, consistentie en bereidingswijze. Het eten heeft een aangename geur, stimuleert de eetlust en bevat alle zes rasa’s of smaken in zorgvuldig afgemeten hoeveelheden. Een Ayurvedische maaltijd is boven alles evenwichtig en in alle opzichten gezond. Want het bevat alle ingrediënten die nodig zijn voor de gezondheid: eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen, mineralen en sporenelementen. De bereidingswijze en de combinatie van voedingsmiddelen maken de maaltijd bijzonder aangenaam en makkelijk te verteren. Tijdens het eerste onderzoek stellen de artsen van het ayurvedisch resort een persoonlijk Ayurvedisch dieet plan voor elke gast – in overeenstemming met zijn / haar persoonlijke Dosha of de constitutie. Uw eten tijdens een ayurvedische kuur zal aangapast zijn aan dit diëet.

Lees meer over Ayurveda op onze website http://www.ayurvedica.nl

Zie ons aanbod voor Yoga tours. Volg Yoga classes op diverse locaties in India. Alle Yoga classes door zeer professionele leraren. Aan het eind krijgt u ook een certificaat.