Central India tours

Het hart van India, dat wil zeggen Centraal-India, omvat de staten Madhya Pradesh en Chhattisgarh. Omdat ze beroemd zijn in het hele land vanwege hun rijke historische achtergrond, hebben deze staten veel te bieden op het gebied van toerisme. Hier is een lijst met de beste steden en dorpen van de twee staten die je moet bezoeken om een ​​glimp op te vangen van de cultuur en levensstijl die heerst in de centrale regio.

Orchha

Dit is een koninklijke stad aan de oever van de rivier de Betwa en heeft veel overblijfselen die de tradities van de oude Bundela-tijd weerspiegelen. De architectuur van de plaats trekt elk jaar geschiedenisliefhebbers aan. Het Orchha Fort-complex, de Lakshminarayan-tempel, de Chaturbhuj-tempel en Phool Bagh zijn de must-visit-attracties. Je kunt hier zelfs een wandeling maken naar de Elephant Stable. Kijken naar de zonsondergang over de Betwa-rivier is ook iets dat je kunt ervaren in Orchha. Vergeet niet de avond-aarti bij de Ram Raja-tempel bij te wonen.

Khajuraho

Khajuraho heeft duizenden reizigers van over de hele wereld aangetrokken. Expliciet beroemd om erotische sculpturen en ingewikkelde gravures op de buitenmuren van een aantal tempels, is Khajuraho de toegangspoort die je de geschiedenis van India laat zien. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is vooral bekend vanwege de Western Group of Temples. Khajuraho Dance Festival, een jaarlijks dansfestival dat de verschillende Indiase klassieke en internationale dansvormen toont, is ook een beroemde attractie.

Ujjain

Ujjain, bekend als de tempelstad Madhya Pradesh, is het ideale spirituele toevluchtsoord voor mensen die rust zoeken. De stad bestaat voornamelijk uit een aantal hindoeïstische tempels met prachtige architectuur uit de oude Bundela-periode. Als u wat rustige en serene tijd wilt doorbrengen en de rust rondom wilt voelen, kunt u naar de oevers van de Kshipra-rivier gaan. Om de stad in haar ware kleuren te zien moet je hier zijn tijdens de Kumbh Mela, de grootste religieuze hindoe-beurs.

Gwalior

Gwalior speelde een belangrijke rol in de rebellie van 1857 en droeg ook enorm bij aan de rijke geschiedenis van India. Het Gwalior-fort wordt beschouwd als een van de beste forten in India en heeft in het verleden de heerschappij van vele dynastieën gezien. Man Singh Palace, Sahastrabahu Ka Mandir, Teli Ka Mandir, Gujari Mahal en Assi Khamba Ki Baoli zijn de plaatsen die binnen het fortcomplex te bezoeken zijn. Jai Villas Palace Museum is ook een aantrekkingscentrum. Als je toevallig de stad bezoekt tijdens de maand december, dan kun je zelfs naar het Tansen Music Festival gaan.

Maheshwar

Hoewel Maheshwar een klein stadje is in de deelstaat Madhya Pradesh, wordt het gewoonlijk ‘Varanasi van Centraal-India’ genoemd. Het is gelegen aan de oever van de rivier de Narmada en is een beroemde spirituele hotspot. Hier kun je de Ghats, het Maheshwar Fort en de Ahilyabai-tempel verkennen. De vroege ochtend uitzicht op de rivier de Narmada van de Ghats is een must-watch. Tijdens uw bezoek aan de stad kunt u zelfs winkelen voor prachtige Maheshwari-sari’s en andere souvenirs.

Omkareshwar

Een van de 12 Jyotirlingas (devotionele vertegenwoordiging van Lord Shiva) in India, Omkareshwar, langs de oever van de rivier de Narmada, is een andere spirituele plaats in Madhya Pradesh. Voor een nadere blik op de spirituele kant van Centraal-India, moet je zeker een bezoek brengen aan deze stad. Dat is de rust van de plek, je zou meer en meer tijd willen doorbrengen wanneer je hier bent. Je kunt de Okareshwar-tempel bezoeken en rondwandelen in de Gomukh Ghat.

Indore

Beroemd als de commerciële hoofdstad van Madhya Pradesh, Indore is een andere belangrijke stad die je moet bezoeken tijdens je reis naar de centrale regio. Van tempels en paleizen tot musea en parken, met de juiste mix van historische en moderne wereld, de plaats heeft alles wat je zou willen verkennen. Rajwada, Choki Dhani en Kaanch Mandir zijn de beroemde plaatsen om hier te zien. Je kunt ook een bezoek brengen aan MHOW (Military Headquarters of War).

Jabalpur

Jabalpur is een van de beste plaatsen om te bezoeken in Madhya Pradesh. Gelegen aan de oever van de rivier de Narmada, staat de stad bekend om zijn ongelooflijk ongeëvenaarde schoonheid. Het is overal omringd door zandsteen en granieten heuvels en is wereldberoemd voor witte marmeren rotsen. Bhedaghat is een populaire toeristische attractie hier met de Dhuandhar-watervallen. Je kunt de marmeren rotsen tijdens een boottocht van nabij aanschouwen en ook genieten van een ritje met de kabelbaan.

Pachmarhi

Dit is het enige heuvelstation van Madhya Pradesh, bekend om prachtige uitzichtspunten, grotschilderingen, meren en watervallen. Voor een aangenaam uitje met familie en vrienden, kan Pachmarhi een goede keuze zijn. Belangrijke dingen om te doen in de stad zijn onder andere een bezoek aan de grotten van Pandava en de katholieke kerk. Je kunt zelfs genieten van het orkest gespeeld door Pachmarhi Cantonment, en de schoonheid van de ondergaande zon bekijken op Sunset Point.

Bhopal

Bhopal is de hoofdstad van Madhya Pradesh en wordt ook wel de ‘City of Lakes’ genoemd. Het is verdeeld in twee delen door de twee grote meren genaamd het Bovenmeer en het Benedenmeer. Hier krijg je precies de juiste mix van geschiedenis en moderne planning te zien in de architectuur van de stad. Shaukat Mahal, Bharat Bhawan, Sadar Manzil, Museum of Man, Gufa Mandir en Van Vihar zijn enkele van de prominente plekken die bezocht moeten worden in Bhopal. Een boottocht maken in de meren van de stad is ook een must.

Sanchi

Sanchi, beroemd om de oude Sanchi Stupa, is een klein dorpje dat vrij dicht bij de stad Bhopal ligt. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een must voor boeddhistische volgelingen. Sanchi weerspiegelt goed de primitieve boeddhistische cultuur en heeft kloosters en monumenten die dateren uit de 3e eeuw voor Christus. Populaire plaatsen om te bezoeken zijn de Great Bowl, de Eastern Gateway en de Ashoka Pillar.

Raipur

Raipur is the capital of the Central Indian state of Chhattisgarh, and also the largest city of the state. A very famous attraction here is Kevalya Dham, which is a Jain temple made of white marbles. The city has several museums as well like Guru Tegh Bahadur Museum and Mahant Ghasidas Museum. Raipur is an important city, well-known for steel markets too. On your visit, you must also explore the ancient town of Sirpur which is just a two-hour drive away from the city.

Jagdalpur

Jagdalpur ligt in de wijk Bastar van Chhattisgarh en staat bekend als de toeristische hoofdstad van de staat. Als je van plan bent om Chhattisgarh te bezoeken, zorg er dan voor dat Jagdalpur ook op je lijst staat. Het heeft twee van de mooiste watervallen van India – Chitrakote Falls en Teerathgarh Falls. Kailash Caves en Kanger Ghati National Park zijn de prominente plekken om te zien in de stad. Enkele andere toeristische attracties zijn het Bastar-paleis, het Antropologisch Museum en de Danteshwari-tempel.

Raigarh

De stad Raigarh is vooral bekend om zijn elektriciteitsopwekking en steenkoolreserves. Kosa-zijde, klassieke muziek en Kathak-dans zijn een paar cultureel belangrijke dingen waar de stad beroemd om is. Tijdens uw bezoek kunt u de Gomarda Wildlife Sanctuary, het Raigarh Fort, de Singhanpur Caves en de Rabo-dam aan de rivier de Kelo verkennen.

Ratanpur

Volgens de populaire opvattingen van de inwoners van Ratanpur, is de stad van groot belang geweest in alle vier de yuga’s van het hindoeïsme. De belangrijkste trekpleister van de stad zijn de overblijfselen van het oude fort en de vele prachtige tempels die overal ronddobberen. Je moet tijdens je reis het Fort Ratanpur en de Mahamaya-tempel bezoeken.

Chirmiri

Net als Pachmarhi in Madhya Pradesh is Chirmiri het enige heuvelstation van Chhattisgarh. Als u van groen en natuurlijke locaties houdt, zult u ook van dit heuvelstation gaan houden. Het heeft een geweldige picknickplaats in de buurt van de Hasdeo-rivier en een beroemde waterval, genaamd de Amrit Dhara-waterval. Jagannath Temple, Gufa Mandir, Baigapara en Kalibadi zijn enkele belangrijke plaatsen om te bezoeken.

Bilaspur

De reden waarom Chhattisgarh de ‘Rice Bowl of India’ wordt genoemd, is deze op een na grootste stad van de staat, Bilaspur. Het staat bekend om het produceren van rijst van hoge kwaliteit, Kosa-zijde en is ook cultureel rijk. De stad heeft dammen, majestueuze tempels en vele historische monumenten die je kunt bezoeken. Niet alleen dat, Bilaspur heeft ook de grootste High Court of Asia. De Deorani Jethani-tempel is een populaire attractie, terwijl het nabijgelegen Achanakmar Wildlife Sanctuary ook veel toeristen naar de stad uitnodigt.