Booking for : Chardham Yatra

  Chardham Yatra

  Tour Details

  Chardham Yatra, een spirituele reis

  Beste tijd voor deze Yatra zijn de maanden mei-juni en september-oktober.

  Al deze beroemde heilige bestemmingen worden gevestigd in de verbazingwekkende Himalaya Uttarakhand in verschillende districten. De verbazingwekkende valleien van de Grote Himalaya trots reflecteren duizenden jaren oude legendes en geschiedenis door het aanschouwen van deze heiligdommen in verschillende wijken namelijk Uttarkashi, Chamoli en Rudraprayag op de prachtige Garhwal heuvels. Deze verheven reis werd gestart duizenden jaren geleden in 8ste eeuw door de grote hervormer en filosoof Adi Shankaracharya en sindsdien is de Chardham tour is gastvrij talrijke pelgrims op zo’n enorme locaties. Deze verheerlijkte expeditie begint vanaf Haridwar, de perfecte uitvalsbasis naar God en is te bereiken op Uttarkashi voor Gangotri en Yamunotri heiligdom en bij Chamoli worden ingevuld door een bezoek aan de Badrinath tempel.

  Gangotri Temple

  De heilige rivier de Ganges is ontstaan uit Gangotri , door middel van het gebed door koning Bhagirath. Gangotri ligt op een hoogte van 3200 meter boven de zeespiegel in Uttarkashi district waar duizenden gelovigen een bezoek brengen. De Ganges wordt verondersteld een heilige bron te zijn van zuiverheid en heiligheid Bezoek de tempel en neem een bad in de heilige Ganges Het heiligdom van Gangotri tempel is in de 18e eeuw oud met een prachtige 20 ft structuur gemaakt van wit graniet.

  Yamunotri Temple

  Gelegen op Uttarkashi op een hoogte van 3164 meter van de zeespiegel is de Yamunotri Dham tempel, aan de oorsprong van de rivier de Yamuna. Het is de enige plaats waar de liefhebbers zowel de samensmelting van warme en koude omgeving kunnen vinden. In de Himalaya vriest het in de koude getijden terwijl de Yamuna wordt opgewarmd door een thermale bronnen die bekend staan als één ‘kunds’ van de godin Shakti.

  Shri Kedanath Temple

  Kedarnath Tempel in district Rudraprayag Uttarakhand staat opeen hoogte van 3584 m boven de zeespiegel, flankerende rond de rivier Mandakini. Het wordt beschouwd als de meest vrome verblijfplaats van Shiva en er wordt aangenomen dat een van de 12 vormen van Lord Shiva in de vorm van “Jyotirlingas” werd gedropt op de heuvels van Mandar waar de belangrijkste tempel ligt. De beroemde Jyotirlinga heiligdommen zijn plaatsen waar Lord Shiva verscheen als een vurige kolom van licht. Voor zegeningen van Lord Shiva bezoeken velen deze bijzondere plek. Als gevolg van zware sneeuwval tijdens de winter, is de tempel alleen geopend tussen de eind april tot november (Kartik Purnima).

  Shri Badrinath Temple

  Een perfect voorbeeld van toewijding voor de mensheid en de mensheid, is de Badrinath tempel op een hoogte van 3415 meter in de Garhwal Hills aan de oever van Alaknanada River. Een van de beroemde heiligdommen van de Char Dham Yatra van Uttarakhand, en is een heilige plaats gewijd aan Lord Vishnu. De legende zegt dat Heer Vishnu mediteerde op deze plek onafgesproken voor wel duizend jaar onder de Badri boom, vandaar de naam Badrinath. Het wordt aangenomen dat de tempel werd opgericht door Adi Shankaracharaya in de 9e eeuw. Van Haridwar, Rishikesh en Kotdwar, kunnen toegewijden gemakkelijk de Shri Badrinath Dham tempel bereiken.

  Why you choose this package!

  • Spiritueel

  Dag 1,Amsterdam - Delhi

  Dag 2,Aankomst Delhi

  Delhi - is een stad die twee werelden bij elkaar brengt. Oud Delhi, ooit de hoofdstad van het Islamitische India, en Delhi gecreërd tijdens de Britse heerschappij, bestaat uit wijde straten en imposante overheidsgebouwen. Delhi is al een millenium lang de machtszetel geweest van veel verschillende rijken. De stad is vaak vernield en herbouwd op dezelfde plek. Veel van de heersers van Delhi door de jaren heen hebben een soort dubbele rol gespeeld, eerst als vernietiger en dan als creëerder. Bij aankomst overleg, assistentie bij de luchthaven door onze plaatselijke vertegenwoordigers en transfer naar het hotel, waar onze vertegenwoordiger de reisplannen zal uitleggen en de belangrijke documenten zal overhandigen (tour programma, hotel’s vouchers, etc.). De rest van de dag is vrij in te plannen. 's Nachts verblijf in het hotel.

  Dag 3,Delhi – Haridwar (200 km / 4 uur)

  Na het ontbijt volgt transfer naar Haridwar. Na aankomst in Haridwar bezoekt u de de Mansa Devi Mandir. Met een kabelbaan gaat u naar de top van de berg waar deze mandir is gebouwd. Later kunt u de Ganga Aarti bijwonen in Haridwar. In de avond heeft u de gelegenheid om te shoppen in de gezellige avond markt van Haridwar. Uw overnachting is in Haridwar.

  Dag 4,Haridwar - Barkot (215kms / 7-8hr)

  Na het ontbijt volgt transfer naar Barkot via Dehradun & Mussoorie. Onderweg bezoekt u de Kempty waterval. Bij aankomst in Barkot, mag u inschecken in het hotel/ Zwitserse tent. Uw overnachting is in Barkot.

  Dag 5,Barkot - Yamunotri - Barkot (35kms drive & 6 kms Trek [one side])

  Na een vroeg ontbijt rijdt u naar Jankichatti / Phoolchatti en begint de trektocht vanaf hier naar Yamunotri (6 km). Ofwel te voet, te paard of met Doli (op eigen kosten). Hier kan men rijst koken door deze in een doek te wikkelen en in het kokend water van de hete Kund te laten garen. Pelgrims nemen deze gekookte rijst mee naar huis als "Prasad". U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een Pooja voor Divya Shila. Neem eerst een bad in Jamunabai Kund's. Vervolgens ontvang de zegeningen van de vrome "Yamunaji". In de late middag keert u terug naar Jankichatti en vandaar terug naar Barkot. Overnachting in Barkot.

  Dag 6,Barkot - Uttarkashi (100kms / 4hr)

  Uttarkashi is gelegen aan de oever van rivier Bhagirathi. Hier bevindt zich de tempel van Heer Vishwanath waar een enorme ijzeren drietand staat. Na het ontbijt volgt transfer naar Uttarkashi. Bij aankomst mag u inchecken in het hotel/Zwitserse tent. Bezoek 's avonds de Vishwanath-tempel. Overnachting in Uttrakashi.

  Dag 7 ,Uttarkashi - Gangotri - Uttarkashi (100kms / 4hrs each side)

  Na een vroeg ontbijt gaat u verder naar Gangotri , op een hoogte van 3048 meter boven zeespiegel. Onderweg geniet u van het pittoreske Harsil-dorp, rij lanfs de Bhagirathi-rivier en geniet van een prachtig uitzicht op de Himalaya. Nadat u de zegeningen heeft ontvangen van de heilige Gangotri, keert u terug naar Uttarkashi. Overnachting in Uttrakashi.

  Dag 8 ,Uttarkashi – Guptkashi (220kms/8-9hr)

  Na een vroeg ontbijt volgt transfer naar Guptkashi. Onderweg bezoekt u de Tehri met als belangrijkste attractie de Tehri dam. De Tehri-dam in Uttarakhand, India, is een van de hoogste dammen ter wereld. Het doel is om energie op te wekken en irrigatie en watervoorziening te vergemakkelijken, voornamelijk naar Delhi. De dam is controversieel geworden vanwege de gedwongen hervestiging van meer dan 100.000 mensen, schade aan het kwetsbare ecosysteem van de Himalaya, seismische activiteit in de regio en de verminderde stroom van de Bhagirathi-rivier, die wordt beschouwd als onderdeel van de heilige Ganges. De strijd om de Tehri-dam heeft niet alleen betrekking op lokale kwesties, maar is ook een conflict van ideeën over verschillende opvattingen over de betekenis van "ontwikkeling". Bij aankomst inchecken in hotel / Zwitserse tent. Overnachting in Guptkashi.

  Dag 9 ,Guptkashi - Kedarnath (30kms by road & 14kms Trek)

  Na het vroege ontbijt rijdt u naar Gaurikund. Bij aankomst begint u aan de trektocht naar Kedarnath tempel, op een hoogte van 3584 meter. Dit kan te voet of per pony. In de avond heeft u de gelegenheid om een Puja in de Kedarnath-tempel. Later keert u terug naar uw hotel. Overnachting in Kedarnath.

  Dag 10 ,Kedarnath - Rudraprayag (14Kms Down Trek & 75kms/3hr by Road)

  Vroeg in de ochtend, na Temple Darshan trek je naar Gaurikund. Rijd later via Guptkashi naar Rudraprayag. Check in het hotel bij Rudraprayag. Overnachting in Rudraprayag. Rudraprayag is de samenvloeiing van de Mandakini en de Alaknanda.

  Dag 11,Rudraprayag - Badrinath (165kms/7hr)

  Na het ontbijt vertrekt u via Joshimath naar Badrinath. Bij aankomst inchecken in het hotel. Bezoek later op de avond de Badrinath-tempel voor een bijzondere Aarti. Overnachting in Badrinath. Badrinath, een van de 'Vier Dhams', is een van de meest gevierde bedevaartsoorden van het land en ligt op een hoogte van 3.133 meter. Aan weerszijden zijn twee bergketens die bekend staan als Nar & Narayan en de torenhoge Neelkanth Peak zorgt voor een prachtige achtergrond. Deze vereerde plek was ooit bedekt met wilde bessen.

  Dag 12 ,Badrinath – Rudraprayag (165kms/7hrs / Kirtinagar (200kms/8hr)

  Vroeg in de ochtend, na het baden in de Taptkund, hebben pelgrims de gelegenheid om de Badrivishal te bezoeken. Brahamakapal is belangrijk voor Pinddan Shraddh, een offerdienst voor uw overleden ouders/voorouders. In de nabije omgeving zijn nog de volgende bezienswaardigheden: Mana, Vyas Gufa, Maatamoorti, Charanpaduka, Bhimkund en de "Mukh" van de Saraswati-rivier. Rij later terug naar Rudraprayag / Kirtinagar. Inchecken bij hotel. Overnachting in Rudraprayag / Kirtinagar.

  Dag 13 ,Rudraprayag - Rishikesh (140kms/4hr) / Kirtinagar – Rishikesh (100kms/3hr)

  Na het ontbijt gaat de reis verder naar Rishikesh, een spirituele stad aan de oever van heilige Ganges. Bij aankomst inchecken in het hotel. Overnachting in Rishikesh Rishikesh, de 'plaats der wijzen' is een gevierde spirituele stad aan de oever van Ganges en wordt aan drie kanten omgeven door het Shivalik-gebergte van de Himalaya. Er wordt gezegd dat toen Raibhya Rishi harde boetedoeningen deed, God verscheen onder de naam "Hrishikesh" en dit gebied werd daarom bekend als Rishikesh. Bekende tempels en bezienswaardigheden in Rishikesh zijn: - Laxman Jhulla, Ram Jhulla, Triveni Ghat, Bharat Mandir, Shivananda Ashram, Parmarth Ashram.

  Dag 14,Rishikesh - Hardwar - Delhi (250 Kms/7-8 hrs)

  Na het ontbijt vertrekt u naar Delhi. Bij aankomst inchecken bij het hotel. Overnachting in het hotel in Delhi.

  Dag 15 ,Delhi vrije dag

  Vandaag heeft u een vrije dag om te genieten van alle moois van New Delhi.

  Dag 16,Delhi - Amsterdam

  U zal naar het vliegveld worden gebracht.

  Additional Info

  • Duration : 16 Days, 14 Nights
  • Person : 2 Person
  • Availability : 40
  • Price :
  • Location : Haridwar, Uttarakhand, India

  Need Help!

  Op aanvraag helpen wij je graag verder met een op maat gemaakte offerte.

  036 52 40 744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages