Booking for : Cuba, Cultuur & Strand

  Cuba, Cultuur & Strand

  Tour Details

  Ontdek de Cultuur van Cuba & geniet op het Strand

  Havana – Soroa & Las terrazas – Vinales – Bay of Pigs – Cienfuegos – Trinidad – Santa Clara – Varadero

  Sigaren, rum, salsa en witte zandstranden met kristalhelder water. Een vakantie in Cuba is niet alleen een reis naar het Caribisch gebied, maar ook een reis naar het verleden.

  Iconische klassieke auto’s, oude koloniale gebouwen en gedenktekens van Che Guevara en Fidel Castro nemen je mee terug naar een tijd van revolutionairen.

  Tijdens deze tour bezoek je de mooiste en meest relevante locaties van West-Cuba terwijl je leert over de mensen, cultuur en geschiedenis.
  Van de eclectische hoofdstad en de weelderige ecosystemen tot de perfect bewaard gebleven koloniale steden, je zult verliefd worden op de schoonheid van dit land.

  Wat is inbegrepen:

  • Transfer vanaf de luchthaven van Havana.
  • 8 volle dagen vervoer in een privébusje (dag 4 tot dag 11).
  •  Transfer van Varadero naar de luchthaven van Havana (dag 15).
  •  Engelssprekende gids gedurende de hele tour (dag 1 t/m dag 11).
  • Alle volgende tours, sites en activiteiten behalve de optionele.
  • 3 nachten 5***** hotel in Varadero op basis van All Inclusive.

   

   

  Havana Soroa & Vinales
   – wandeling door Oud Havana

  – moderne Havana-tour in een klassieke auto

  – Privé Ernest Hemingway-tour

  – Fusterlandia & Revolutiemuseum

  – Rondleiding door de sigarenfabriek en het Rum-museum

  – Cañonazo-ceremonie

  – Tropicana, Cabaret Parisienne of Buenavista Social Club Show (optioneel)

   

  – Soroa Park & Orchideeëntuin

  – Las Terrazas-complex

  – Los Jazmines Hotel

  – Indiaanse grot

  – Prehistorische muur

  – Tabak boerderij

  – Paardrijden in de vallei

  -Biologische lunch

   

   

   

  Bay of Pigs Cienfuegos Trinidad & Santa -Clara
  – Guam

  – Indiaanse Dorp Taino

  – Krokodillen boerderij

  – Vissen grot

  – Zwembad Caleta Buena

  – Duiken (optioneel)

   

  – Stadstour

  – Tomas Terry Theater

  – Palacio del Valle

  – Benny More-monument

  – Koloniale herenhuizen in Punta Gorda

   

   

   

  – Stadstour

  – Ingenios-vallei

  – Canchanchara-bar

  – Mausoleum van Che Guevara

  – Ontspoorde trein

  – Natuurpark El Nicho van Playa

  – Ancon Beach

   

  Wat is niet inbegrepen:
  ● Eten en drinken.
  ● Tickets voor de show Tropicana, Cabaret Parisienne of Buena Vista Social Club.
  ● Elke andere dienst of activiteit die hierboven niet is gespecificeerd.


  Dag 1,Welkom in Havana

  ● Transfer naar uw accommodatie vanaf de luchthaven van Havana. ● Ontmoet uw lokale gids die u zal helpen voor de duur van de tour. ● Afhankelijk van uw aankomsttijd neemt de gids u mee op een wandeling door de omgeving en laat u enkele bezienswaardigheden zien.

  Dag 2,Havana verkennen

  Na het ontbijt zal u worden opgehaald door uw gids om aan de privéwandeling door Oud Havana te beginnen. Oud Havana is in 1982 door UNESCO aangewezen als werelderfgoed. De verbouwing gaat langzaam, dus terwijl sommige gebouwen uitstekend in hun oorspronkelijke glorie zijn hersteld, hebben andere hun eigen uiterlijk gekregen door ze op natuurlijke wijze te laten verouderen, vrijwel verwaarloosd sinds de revolutie meer dan 50 jaar geleden triomfeerde. Tijdens deze tour neemt de gids u mee door het historische centrum voor het Capitool, het Parque Central, de Bacardi Building, de Great Havana Theatre, Obispo street en "El Floridita Bar", het Ambus Mundos Hotel, de Plaza de Armas, de Plaza de la Catedral & "La Bodeguita del Medio", de Plaza San Francisco de Asis, de Plaza Vieja en vele andere interessante bezienswaardigheden. Aan het einde van de wandeling heeft u vrije tijd voor een lunch of een rustpauze. Daarna neemt de gids u mee naar het Rum-museum en vervolgens voor een drankje in enkele van de meest bekende bars zoals de Floridita, La Bodeguita del Medio of het Ambus Mundos Hotel. Aansluitend is er vrije tijd voor diner en nachtleven. Dit zou wel eens de ideale avond kunnen zijn om een show bij te wonen. Als u naar de Tropicana wilt, naar de Cabaret Parisienne of naar de bar waar de Buena Vista Social Club meestal optreedt, moet u ons hiervan op de hoogte stellen, want we moeten van tevoren reserveren.

  Dag 3,Havana verkennen

  Na uw ontbijt wordt u opgehaald door uw gids voor de 3 uur durende moderne privétour door Havana in een klassieke auto. Tijdens deze tour bezoekt u alle belangrijke toeristische plekken van het moderne deel van Havana, zoals Fusterlandia, Miramar, de 5th Avenue en zijn koloniale herenhuizen, het Havana Forest, Vedado & Nuevo Vedado, het Revolution Square, de Colon Cemetery, de Universiteit van Havana, The Hotel Nacional, China Town, het Central Park, de Paseo del Prado, de "Malecon", de Havana Bay, het Morro Fortress en de Havana Christ. Aan het einde van de autotour heeft u een vrije middag. Rond 19.00 zal u weer worden opgehaald door de gids en de chauffeur om de "Cañonazo-ceremonie" bij te wonen die elke avond plaatsvindt in het Fortaleza de San Carlos de la Cabaña, een 18e-eeuws fort aan de haven van Havana. De Cañonazo zelf is het afvuren van een kanon over de baai om precies 21.00 uur, maar de aanloop ernaartoe is een heel interessante ceremonie met acteurs gekleed in 18e-eeuwse militaire kledij. Later op de avond wordt u bij uw accommodatie afgezet.

  Dag 4,Havana verkennen

  Na je ontbijt wordt u opgehaald door je gids en bereik je een van de sigarenfabrieken die die dag open is voor het publiek. U krijgt een interessante rondleiding door de fabriek waar het hele proces van de productie van een sigaar wordt uitgelegd. Ernest Hemingway-tour. Na de rondleiding door de sigarenfabriek bereik je het vissersdorp Cojimar (dat Hemingway's bestseller "The old man and the sea" inspireerde), waar je het gedenkteken kunt zien dat ter ere van hem is gebouwd en, als je wilt, u kunt lunchen in "La Terraza restaurant", Hemingway's favoriete plek voor Kreeften. Daarna word u meegenomen naar Finca Vigia, zijn landhuis in Cuba, waar hij eenentwintig van zijn meest productieve jaren doorbracht om een titaan van de Engelse literatuur te worden. Zijn huis is nog precies zoals het was toen hij er woonde. U zult zijn eclectische persoonlijke voorwerpen, duizenden boeken, manuscripten en foto's zien, evenals enkele dierentrofeeën, ingepakt tijdens zijn frequente safari's. Aan het einde van de tour wordt u afgezet bij uw accommodatie Vrije tijd voor het nachtleven.

  Dag 5,Soroa & Las terrazas

  Na een vroeg ontbijt, zal u worden opgehaald door de chauffeur en uw gids om Las Terrazas Complex te bereiken, een landelijke gemeenschap van duurzame ontwikkeling in de Sierra del Rosario, World Biosphere Reserve. Dit is een van de mooiste ecosystemen van Cuba. Hier kunt u de oude koffieplantages bezoeken, een bad nemen in de San Juan-rivier, het museum van Polo Montanez (een lokale beroemde muzikant) bezoeken, een roeiboot huren of de adembenemende zipline-ervaring beleven. De volgende stop is Soroa, dat beroemd is om de variëteit en het uitstekende behoud van zijn flora en fauna en ook om een prachtige waterval van 22 meter hoog, bekend als de Cubaanse regenboog. Allereerst bezoekt u de botanische tuin. Een Orchideeënkwekerij met meer dan 25.000 orchideeënsoorten uit verschillende delen van de wereld, waaronder ongeveer 100 Cubaanse soorten. Daarna maakt u een mooie wandeling naar het uitkijkpunt waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de Sierra del Rosario. Eindelijk komt u bij de waterval waaru een verfrissend bad kunt nemen in de natuurlijke vijver. Rond 16.30 / 17.00 uur verlaten we Soroa om Vinales te bereiken waar u wordt afgezet bij uw accommodatie. Vrije tijd voor diner en nachtleven.

  Dag 6,Dagtrip naar Viñales

  Na uw ontbijt wordt u opgehaald door de chauffeur en uw gids om Vinales en zijn prachtige vallei te verkennen. Onze standaardroute omvat het Hotel Los Jazmines en zijn "uitkijkpunt" (vanwaar het mogelijk is om de prachtige Mogotes en de hele vallei te bewonderen), de Indiaanse-grot, de Palenque-grot, een biologische lunch in een van de beste Paladares in de gebied, een stop bij de prehistorische muur en een bezoek aan een van de vele boerderijen waar u een tabaks- en koffieplantage kunt bewonderen, een paard- of stierenrit door de vallei kunt maken en de verwerking van tabaksbladeren kunt helpen, van het zaaien tot de productie van fijne sigaren. U krijgt ook gratis een handgemaakte sigaar aangeboden. Aan het eind van de dag brengt de chauffeur u terug naar Havana om de dag erna de reis naar de Varkensbaai korter te maken. Vrije tijd voor diner en nachtleven.

  Dag 7 ,Bay of Pigs

  (Guama, Playa Giron en Caleta Buena) Na een vroeg ontbijt zal u omstreeks 7.30 uur worden opgehaald door uw chauffeur en gids om naar de de Bay of Pigs te reizen. Hier heeft u de mogelijkheid om een van de belangrijkste ecosystemen in het Caribisch gebied te bezoeken, bekend als het Zapata-schiereiland. Onderweg stoppen we bij La Boca de Guamà, waar u de grootste krokodillenboerderij van Latijns-Amerika kunt bezoeken. Daarna maakt u een ritje met een motorboot op de Treasure Lagoon om het inheemse dorp Taino te bereiken. De volgende stop is bij de Cueva de los Peces (vis grot), een 70 meter diep zinkgat gevuld met veelkleurige vissen die binnenkomen via een ondergrondse doorgang. Hier kunt u naar gewenst ook zwemmen en snorkelen. Daarna gaat u naar Caleta Buena (lunchbuffet en gratis drankjes zijn inbegrepen in het toegangsticket) waar u kunt ontspannen en zwemmen in het mooiste natuurlijke zeewaterzwembad van Cuba. Rond 18.00 uur verlaten we Caleta Buena om Cienfuegos te bereiken. Vrije tijd voor diner en nachtleven.

  Dag 8 ,Cienfuegos & Trinidad

  Dag 8 - Cienfuegos & Trinidad Na uw ontbijt zal u worden opgehaald door uw chauffeur en gids. Cienfuegos staat bekend als de parel van Cuba en u zult een complete bezichtiging van de stad hebben. Allereerst kunt u een wandeling maken over de mooie " Malecon", de lange schilderachtige zee wandeling. Daarna bezoekt u het Tomas Terry Theater, een van Cuba's oudste en best bewaarde, een prachtige kerk genaamd "Catedral de la Puricima Concepción", het monument van Benny Moré en het verbazingwekkende "Palaicio del Valle". Tot slot, voordat we naar Trinidad gaan, maken we een korte rit door de chique wijk Punta Gorda, waar u de prachtige koloniale herenhuizen kunt bewonderen. Eenmaal in Trinidad word je afgezet bij je accommodatie om je op te frissen en je klaar te maken voor de avond. Vrije tijd voor diner en nachtleven.

  Dag 9 ,Trinidad & Ingenios-vallei

  Na je ontbijt word je opgehaald door je gids en maak je een wandeltocht door het historische centrum van Trinidad. U bezoekt de Plaza Mayor, de trappen naast de Casa de la Musica, het Palacio Brunet, de beroemde kerk genaamd "Iglesia de la Santisima Trinidad", en een toren met een prachtig uitzicht over Trinidad (Torre Mirador del Muceo Nacional de geschiedenis). Vrije tijd voor de lunch. Bezoek de Ingenios-vallei. Na je lunch nemen de chauffeur en de gids je mee naar de Sugar Mills Valley, beter bekend als Valle de los Ingenios. Deze vallei biedt een van de mooiste natuurlijke omgevingen van Cuba. Stop bij de plantage van Manaca-Iznaga en beklim de imposante toren die vroeger dienst deed als plek om de slaven te overzien en te voorkomen dat ze wegrennen. Vrije tijd voor diner en nachtleven.

  Dag 10,El Nicho waterfall or Playa Ancon

  Na uw ontbijt wordt u opgehaald door uw gids en kunt u de dag kunt doorbrengen op Playa Ancon (een van de mooiste stranden van Cuba en vooral beroemd om zijn zonsondergang) of in el Nicho National Park waar u kunt genieten van het regenwoud en zwemmen in de verbazingwekkende rivieren en natuurlijke zwembaden. Voordat we u bij je accommodatie afzetten, stoppen we bij de "Canchanchara"-bar, waar u kunt genieten van de beroemde cocktail gemaakt met rum, limoen en honing, die daar is uitgevonden. Vrije tijd voor diner en nachtleven.

  Dag 11,Santa Clara and Varadero

  Na uw ontbijt verlaat u Trinidad en gaat u richting Santa Clara. Eenmaal in Santa Clara bezoekt u het mausoleum waar de stoffelijke resten van Che Guevara en 29 andere guerrillastrijders die met hem in Bolivia zijn omgekomen, zijn begraven. Daarna wordt u naar de "ontspoorde trein" gebracht, een open beeldenpark, waar u een obelisk kunt zien die is gewijd aan Che Guevara, en een monument voor de bulldozer die door Guevara en zijn soldaten werd gebruikt om de trein te laten ontsporen. Eindelijk, na een optionele lunch in een lokale paladar, rijden we naar Varadero. Uw overnachting is een luxe 5*****resort in Varedero.

  Dag 12 ,Varedero

  Uw overnachting is een luxe 5*****resort in Varedero.

  Dag 13,Varedero

  Uw overnachting is een luxe 5*****resort in Varedero.

  Dag 14 ,Havana - Amsterdam

  Na uw ontbijt wordt u door uw chauffeur in een modern busje opgehaald en afgezet op de luchthaven van Havana.

  Dag 15,Amsterdam

  U komt aan in Amsterdam.

  Additional Info

  • Duration : 16 Days, 14 Nights
  • Person : 2 Person
  • Availability : 14
  • Price : €v.a.1450,--
  • Location : Cuba

  Need Help!

  Als je naar Cuba met vakantie gaat, zal het waarschijnlijk niet mogelijk zijn een Esta aan te vragen voor de USA ( 24-2-23). Daarom stellen wij deze groepsreis even uit.

  0365240744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages