Booking for : Bedevaart tour in India

  Bedevaart tour in India

  Tour Details

  Een complete Bedevaart Tour

  Deze tour brengt u naar de meest bijzondere mandir’s in India.

  Delhi, Jammu, Katra / Vaishno Devi Temples, Indore, Ujjain,  Pune, Bhimashankar, Shirdi, Aurangabad, Girineshwer, Nashik, Tryambakeswar, Mumbai.

  Delhi – een stad die twee verschillende werelden overbrugt. Oud Delhi, ooit de hoofdstad van Islamitisch India, is een labyrint van smalle straatjes met afbrokkelende havelis en formidabele moskeeën. De keizerlijke stad New Delhi, gecreëerd door de Britse koningkrijk, bestaat daarentegen uit ruime, met bomen omzoomde lanen en imposante overheidsgebouwen. Delhi is de zetel van de macht voor verschillende heersers en vele rijken voor ongeveer een millennium. Vele malen werd de stad hier gebouwd, vernietigd en vervolgens herbouwd. Interessant is dat een aantal heersers van Delhi een dubbele rol speelden, eerst als vernietigers en vervolgens als scheppers.

  Jammu, het land van de Duggar, waar het verleden nog steeds leeft. Een land van grote oude tempels en prachtige paleizen.

  Katra, is een klein stadje gelegen in de uitlopers van het Trikuta-gebergte, waar het heilige heiligdom van Mata Vaishno Devi ligt. Katra ligt op een hoogte van ongeveer 2500 voet boven de zeespiegel en is het basiskamp voor de Yatra naar het heilige heiligdom van Shri Mata Vaishno Devi Ji. Dit is het laatste punt tot waar elk type modern transport kan gaan (behalve de onlangs gestarte helikopterservice, die de pelgrims tot Sanjichhat, slechts een paar kilometer van het Heiligdom brengt). Daarom dient Katra voor alle praktische doeleinden als het basiskamp.

  Ujjan voorheen bekend als Avanti of Avantika.  Avantikapuri is een oude stad gelegen aan de oostelijke oever van de rivier de Kshipra in de regio Malwa in centraal India.

  Mumbai. Vijftien miljoen mensen wonen in Mumbai – industriëlen, filmsterren, kunstenaars, arbeiders, leraren. Ze komen uit verschillende etnische achtergronden en spreken meer dan een 12 dialecten/talen, waardoor kleur, smaak en textuur wordt toegevoegd aan de Great Mumbai Melting Pot. Mumbai is een stad die nooit slaapt! Als u op zakenreis of vakantie bent, zijn er veel dingen te doen en te zien.

  Pune Queen of the Deccan, Oxford of the East en culturele hoofdstad van Maharashtra, Pune is een stad met een toekomst die net zo interessant belooft te worden als de geschiedenis.

  Bhimashankarais is gelegen in het pittoreske uiteinde van de Sahayadri Ranges en biedt een prachtig uitzicht op de forten, de rivieren en de heuvelstations rondom. De dichte bossen rondom de hoge bergketens spelen ook een verblijf van  zeldzame soorten flora en fauna. Bhimashakara-tempel dateert uit het midden van de 18e eeuw en is een composiet van oude en nieuwe structuren en is gebouwd in de Nagara-stijl. De Shikhara van de tempel werd gebouwd door Nana Phadnavis. Shivaji – de grote heerser van Maratha zou het verrichten van erediensten hebben vergemakkelijkt. Net als bij andere Shiva-tempels in dit gebied, bevindt het heiligdom zich op een lager niveau. De beste tijd om de Bhimashankar-tempel te bezoeken, is naar verluidt Maha Shivaratri, omdat de tempel bij deze gelegenheid grote festiviteiten organiseert.

  Shirdi is  in de volksmond bekend als Shirdi Nagar Panchayat, gelegen in Rahata Tehasil in het district Ahmednagar. Shirdi was het huis van Sai Baba, de grote heilige van de 20e eeuw. De heilige woonde meer dan 50 jaar van zijn leven in Shirdi. Hij maakte van het kleine dorp een groot bedevaartsoord voor toegewijden. Toegewijden drommen van over de hele wereld. Sai Baba kwam dit dorp binnen toen hij 16 jaar oud was. Hij verscheen onder een Neem boom. De heilige wijdde zijn hele leven voor de het helpen van armen en hulpbehoevenden.  Hij wordt beschouwd als een belichaming van Lord Shiva.

  Aurangabad ook wel Aurangzeb, is vernoemd naar de Mughal-keizer. Deze stad ligt in Maharashtra. Aurangabad betekent ‘Gebouwd door de troon’. Als toeristisch centrum heeft de stad vele historische monumenten.  De beroemde  Ajanta- en Ellora – grotten horen tot het cultureel erfgoed van de  UNESCO werelderfgoed.

  Nashik ligt in de nabijheid van vele heilige tempels en locaties, waaronder het beroemde bedevaartcentrum van Shirdi.   Volgens de mythologie heeft Lord Rama, de koning van Ayodhya, Nashik zijn tijdelijke verblijfplaats gemaakt tijdens de 14 jaar van zijn ballingschap. De dichters Rishi Valmiki, Mahakavi Kalidas en Bhavabhooti hebben in veel van hun werken rijke eerbetoon gebracht aan Nashik.

   

  Why you choose this package!

  • Shiva JyotirLinga
  • Mata Vaishno Devi Shrine
  • Mahakaleshwar temple
  • Siddhivinayak Temple
  • Mahalaxmi Temple
  • Shaniwar Wada
  • Dagdusheth Ganpati Temple,
  • Mahaganapati temple
  • Chintaman Ganesh Temple
  • Shri Mayureshwar Mandir
  • Grushneshwar Jyotirlinga
  • Bhima Shankar Temple
  • Trimbakeshwar temple

  Dag 1,Amsterdam - Delhi

  U vertrekt vanuit Amsterdam naar Delhi.

  Dag 2,Aankomst Delhi

  Bij aankomst is er assistentie op de luchthaven door onze vertegenwoordiger en volgt transfer naar het hotel. Overnachting is in het hotel in Delhi.

  Dag 3,Delhi – Jammu (Flight) – Katra (45 Kms / 1.5 hrs)

  Na het ontbijt en uitchecken vanaf het hotel, volgt transfer naar het vliegveld om aan boord te gaan op de vlucht naar Jammu. Bij aankomst in Jammu zal de reis met de auto verder gaan naar Katra. Uw overnachting is in een hotel in Katra.

  Dag 4,Delhi – Katra / Mata Vaishno Devi Shrine

  Na een vroeg het ontbijt in het hotel, gaat u naar de heilige Maa Vaishno Devi Mandir. Vooraf kan er een helicopter worden geboekt. Een bedevaart naar het heilige heiligdom van Shri Mata Vaishno Devi Ji wordt beschouwd als een van de heiligste bedevaarten van onze tijd. Wereldwijd populair als "Moonh Maangi Muradein Poori Karne Wali Mata", wat betekent dat de moeder die vervult waar haar kinderen naar verlangen. Shri Mata Vaishno Devi Ji woont in een heilige grot in de plooien van de drie piekige berg genaamd Trikuta ( uitgesproken als Trikoot). De Heilige Grot trekt jaarlijks miljoenen toegewijden aan. In feite is het aantal Yatris dat jaarlijks het Heilige Heiligdom bezoekt nu meer dan één crore. Dit is te wijten aan het onwrikbare geloof van de toegewijden die het heiligdom uit alle delen van India en daarbuiten bestormen. De Heilige Grot van de Moeder bevindt zich op een hoogte van 5200 voet. De Yatris moeten een trektocht ondernemen van bijna 12 km van de basiskamp in Katra. Op het hoogtepunt van hun bedevaart zijn de yatries gezegend met de Darshans van de moedergodin in het Sanctum Sanctorum - de heilige grot. Deze Darshans hebben de vorm van drie natuurlijke rotsformaties die de Pindies worden genoemd. Er zijn geen beelden of idolen in de grot.

  Dag 5,Katra – Jammu – Indore (Flight)

  Na een vroeg ontbijt uitchecken vanuit het hotel en volgt transfer naar de luchthaven om aan boord te gaan op de vlucht naar Indore. Bij aankomst assistentie op de luchthaven door onze lokale vertegenwoordiger en volgt transfer naar het hotel. Uw overnachting is in het hotel in Indore.

  Dag 6,Indore – EXCURSION TOUR TO UJJAIN (55 KMS - 01 WAY)

  Na het ontbijt in het hotel, volgt een excursie naar Ujjain. Bezoek bij aankomst de Mahakaleshwar-tempel. Mahakaleshwar Jyotirlinga is een van de beroemdste hindoetempel gewijd aan Lord Shiva en is een van de twaalf Jyotirlingams, waarvan wordt aangenomen dat ze de meest heilige verblijfplaatsen van Shiva zijn. Later rijden wij u terug naar Indore. Uw overnachting is in hotel in Indore.

  Dag 7 ,Indore – Mumbai (Flight)

  Na het ontbijt en uitchecken vanaf het hotel, volgt transfer naar het vliegveld om aan boord te gaan van uw vlucht naar Mumbai. Bij aankomst op de luchthaven volgt transfer naar uw hotel. Uw overnachting is in hotel in Mumbai.

  Dag 8 ,Mumbai – Pune (150 Kms / 2.5 hrs)

  Na een vroeg ontbijt en uitchecken van het hotel bezoek je de Siddhivinayak-tempel en de Mahalaxmi-tempel. Daarna volgt een korte Mumbai city tour en ziet u onder andere Marine Drive, South Mumbai. In de namiddag gaat de reis verder naar Pune. Uw overnachting is in hotel in Pune.

  Dag 9 ,Pune - Bhimashankar (110 Kms / 2.5 hrs)

  Na het ontbijt en uitchecken van het hotel bezoek Shaniwar Wada. Shaniwar Wada werd gebouwd in 1736 en was ooit het paleis van de Peshwa-heersers. Dit historische paleis met zeven verdiepingen werd gebouwd door Bajirao Peshwa I. Tijdens zijn dagen werd het de zetel van politieke macht en werd het enorm belangrijk. Tot op heden is Shaniwar Wada de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad geweest. Bezoek de Dagdusheth Ganpati Temple, Shri Mayureshwar Mandir, Chintaman Ganesh Temple en Mahaganapati temple. Uw overnachting is in hotel in Bhimashankar.

  Dag 10,Bhimashankar – Shirdi – Aurangabad (290 Kms / 4.5 hrs)

  Na een vroeg ontbijt en uitchecken bij het hotel bezoek je de Bhimashankar-tempel Jyotirlinga in de ghat-regio van de Sahyadri-heuvels in het dorp Bhavagiri. Bhima Shankar-tempel ligt aan de oevers van de rivier Bhima. Bhimashankar is ook de bron van de rivier Bhima, die naar het zuidoosten stroomt en samengaat met de Krishna-rivier in de buurt van Raichur. Als de tijd het toelaat, kan men ook Shani Singnapur bezoeken, een dorp die bekend staat om zijn populaire tempel van Shani, de hindoegod geassocieerd met de planeet (graha) Saturnus. Shingnapur is ook beroemd om het feit dat geen enkel huis in het dorp deuren heeft, alleen deurkozijnen. Desondanks werd er in het dorp geen diefstal gemeld. Later rijden naar Aurangabad. Uw overnachting is in hotel in Aurangabad.

  Dag 11,Aurangabad – Ghrishneshwar – Nashik (210 Kms / 4.5 hrs)

  Na het ontbijt en uitchecken bij het hotel bezoekt u Ghrishneshwar. Grushneshwar Jyotirlinga is een van de 12 Jyotirlinga-heiligdommen die in de Shiva Purana worden genoemd. Grishneshwar wordt geloofd als de laatste of twaalfde (twaalfde) Jyotirlinga op aarde. Deze bedevaartsplaats ligt in het dorp Verul, op 11 km van Daulatabad (Devagiri) en op 30 km van Aurangabad. Het ligt dicht bij de grotten van Ellora. Later rijden naar Nashik. Uw overnachting is in het hotel in Nashik.

  Dag 12 ,Nashik – Tryambakeswar – Mumbai (210 Kms / 4.5 hrs)

  Na het ontbijt en uitchecken vanaf het hotel rijden we om je hulde te brengen aan de Trimbakeshwar-tempel. Trimbakeshwar tempel is een religieus centrum met een van de twaalf Jyotirlingas. Het buitengewone kenmerk van de Jyotirlinga die zich hier bevindt, zijn de drie gezichten die Lord Brahma, Lord Vishnu en Lord Rudra belichamen. Door overmatig watergebruik is de Linga begonnen eroderen. Er wordt gezegd dat deze erosie het eroderende karakter van de menselijke samenleving symboliseert. De Linga's op Trimbakeshwar zijn bedekt met een kroon met juwelen die over het Gouden Masker van Tridev (Brahma Vishnu Mahesh) wordt geplaatst. Later rijden we terug naar Mumbai. Uw overnachting is in het hotel in Mumbai.

  Dag 13 ,Mumbai vrije dag

  Een vrije dag in Mumbai om te kunnen shoppen en de mooiste plekken van Mumbai te zien. Uw overnachting is in het hotel in Mumbai.

  Dag 14,Mumbai - Amsterdam

  U zal op tijd naar het vliegveld worden gebracht.

  Additional Info

  • Duration : 14 Days, 13 Nights
  • Person : 2 Person
  • Availability : 40
  • Price :
  • Location : Aurangabad, Maharashtra, India

  Need Help!

  Deze reis is het hele jaar te boeken. Op aanvraag maken wij graag een offerte op maat voor u.

  036 52 40 744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages