Booking for : Kolkata – Bihar & Uttar Pradesh tour

  Kolkata – Bihar & Uttar Pradesh tour

  Tour Details

  Kolkata – Bihar & Uttar Pradesh tour

  Tijdens deze reis bezoekt u de volgende plaatsen : Delhi –  Kolkata –   Bodhgaya Rajgir & Nalanda  – Patna  – Balia –   Deoria –  Gorakhpur –   Basti – Lucknow  – Delhi

  De meeste Hindoestanen in Suriname hebben voorouders gehad die uit Bihar, Calcutta of Uttar Pradesh naar Suriname waren vertrokken. Tijdens deze mooie rondreis vinden we herkenning van onze cultuur, tradities en gebruiken, zoals wij die nu nog beleven. Spreek Bhodjpuri, eet zoals wij thuis eten. Een tour die je brengt naar je roots in India.

  Kolkata

  De naam van de stad werd in 2001 officieel gewijzigd van Calcutta naar Kolkata. De stad werd altijd al zo genoemd in het Bengaals. Het is de hoofdstad van de deelstaat West-Bengalen. Het heeft een koloniale erfenis van meer dan vier eeuwen. Vroeger was het de hoofdstad van India. Kolkata is een smeltkroes van culturen. Geniet van de Bengaalse cultuur, mooie bezienswaardigheden, wandel in de overvolle bazaars, geniet van heerlijk eten.

  Bihar

  Bihar staat voor Bhojouri, Tarkari bhaat, herkenning van cultuur, gebruiken, religie etc. Tijdens de Bihar tour reizen wij naar dorpen om te ervaren hoe de Hindoestaanse voorouders toen leefden. Patna is de hoofdstad van Bihar. Tegenwoordig is Bihar een heel populaire toeristen bestemming voor degenen die geïnteresseerd zijn in het Boeddhisma.

   

  Cost includes:

  • 14 Nights air-condition accommodation on Double / Twin sharing rooms at proposed hotels.
  • Daily breakfast at hotel as per detail itinerary.
  • Meeting and assistance services on arrival / departure.
  • Air – conditioned chauffeur driven Vehicle (as per above) for city sightseeing, tour, excursion etc. as per above program.
  • Air – conditioned 2AC Train fare for the sector Kolkata to Gaya.
  • First / Executive class train fare for the sector Lucknow – Delhi.
  • All parking, road taxes, government taxes and driver allowances.
  • Tour assistance throughout the tour.
  • All presently applicable Government taxes.

  Cost does not include:

  • Internatioanale vliegticket Amsterdam – Delhi -Amsterdam
  • Binnenlandse vlucht Delhi – Kolkata
  • Transport during free days / any optional tour / Guide & VISA / Entrance & Camera Fees at the monuments.
  • Personal nature Expenses i.e. Telephone calls, Laundry, soft / hard drinks, lunch, compulsory tipping to the guide etc.
  • Any Porterage services at Airport/Railway Station.
  • Any other expenses not mentioned in the cost includes.

   

  Why you choose this package!

  • Heritage tour van Kolkata
  • Ontdek je roots in Kolkata, Bihar & Uttar Pradesh
  • Reis in luxe trein
  • Boeddhisme in India
  • Bhojpuri in Bihar
  • Cultuur en Religie
  • Lucknow, city of Nawab’s
  • Shoppen in India

  photo

  Dag 1,Amsterdam – Delhi

  U vliegt vanuit Amsterdam naar New- Delhi, de hoofdstad van India.
  photo

  Dag 2, Aankomst Delhi

  In de vroege ochtend, komt u aan op de Airport in Delhi. U zal worden opgehaald en er volgt transfer naar uw hotel in Delhi. . U heeft een vrije dag in Delhi. Optioneel is een Delhi city tour. U zou vandaag kunnen shoppen in Delhi. In de avond kunt u naar een luxe bioscoop in Delhi. Uw overnachting is in Delhi.
  photo

  Dag 3,Delhi - Kolkata (Flight)

  (BREAKFAST AT HOTEL) Na het ontbijt, mag u uitchecken in het hotel en volgt een transfer naar de Domestic Airport waar u de vlucht neemt naar Kolkata. Na aankomst in Kolkata zal u naar uw hotel worden gebracht. Later kunt u op uw gemak de locale markten verkennen. Uw overnachting is in Kolkata.
  photo

  Dag 4,Kolkata

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Vandaag volgt een city tour van Kolkata. Deze tour brengt u naar : Dalhousie Square, St. John's Church, Flower Market, Jain Temple, Kumartuli (Potter's Colony), Book Market (College Street) Victoria Memorial. Uw overnachting is in Kolkata.
  photo

  Dag 5,Kolkata – FREE DAY

  (BREAKFAST AT HOTEL) U heeft een vrije dag om op uw gemak de locale markten van Kolkata te verkennen. Uw overnachting is in Kolkata.

  Dag 6,Kolkata - Bodhgaya (Train)

  DEPART AT 1650 HRS & ARRIVE AT 2234 HRS (BREAKFAST AT HOTEL) Na het ontbijt heeft u vrije tijd. U zal later worden opgehaald voor een transfer naar de trein station. Hier neemt u de trein naar Bodhgaya. Het was in Bodhgaya, dat Siddhartha 48 dagen mediteerde onder een "Bodhiboom" en op de 49e dag verlicht werd en Boeddha werd, de Verlichte !!! Bij aankomst zal u naar het hotel worden gebracht. Uw overnachting in het hotel in Bodhgaya.

  Dag 7 ,Bodhgaya

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na het ontbijt, bezoekt u de Mahabodhi-tempel met de boom, waaronder Boeddha verlicht was. Zie de voetafdrukken van Boeddha en het klooster. Bezoek ook het Sujata-dorp en de Niranjana-rivier. In de middag heeft vrije tijd. Uw overnachting in het hotel in Bodhgaya.
  photo

  Dag 8 ,Bodhgaya – Rajgir – Nalanda - Patna (128 km / 4 Hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL + ENROUTE CITY TOUR) Na een vroeg ontbijt, checkt uuit in het hotel en gaat u naar Rajgir. Rajgir, was de hoofdstad van het Magadhan-rijk voordat Pataliputra bezet was omstreeks 1800 voor Christus. Bezoek Gridhkuta, de "heuvel van gieren". Het was een van Boeddha's favoriete plekken waar hij veel belangrijke preken hield. Bezoek ook de grot Saptaparni op de Vaibhara-heuvel. De eerste boeddhistische raad werd hier gehouden en Boeddha's leringen werden voor de eerste keer opgeschreven. Bezoek Vishwa Shanti Stupa & Venuvana, het bamboebos waar Boeddha wat tijd doorbracht. Daarna gaat de reis verder naar Nalanda. Nalanda, was een groot boeddhistisch centrum van meer dan 1000 jaar oud, totdat het klooster, de school en de bibliotheek werden geplunderd en verbrand door moslims. De Chinese geleerde HiuenTsan verbleef hier gedurende 5 jaar in de vroege 7e eeuw. Er waren 10.000 monniken en studenten in residentie. De overblijfselen zijn nog steeds zichtbaar en omvatten de "Grote Stupa" met trappen, terrassen en een paar nog intacte stoepa's eromheen. Later gaat u naar Patna. Patna is de hoofdstad van de staat Bihar en ligt aan de zuidelijke oever van de heilige rivier de Ganges. Het was eens de meest gerespecteerde zetel van macht en de hoofdstad van de machtige Magadh en Mauryan rijken. Na aankomst kunt u inchecken in het hotel in Patna. Uw overnachting is in Patna.
  photo

  Dag 9 ,Patna

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na het ontbijt in het hotel kunt u genieten van rondleidingen door de stad en de nabijgelegen dorpen en het lokale leven van Bihar verkennen. Uw overnachting is in Patna.

  Dag 10,Patna – Baliya – Deoria - Gorakhpur (264 Kms / 6.5 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL) After breakfast & checkout from the hotel drive to Gorakhpur. Enroute visit Baliya & Deoria to see local village life. Later continue drive to Gorakhpur. Overnight at hotel. Na het ontbijt kunt u uitchecken in het hotel. U bezoekt Baliya en Deoria om het lokale dorpsleven te zien. Later rijdt u verder naar Gorakhpur. Uw overnachting is in Gorakhpur.

  Dag 11,Gorakhpur

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na het ontbijt in het hotel kunt u genieten van een rondleiding door de stad, inclusief de Gorakhnath-tempel. The Gita Press is een van de grootste uitgevers van hindoeïstische religieuze teksten ter wereld, gelegen in Gorakhpur. Verder ziet u het spoorwegmuseum, Geeta Vatika en Arogya Mandir. Uw overnachting is in Gorakhpur.
  photo

  Dag 12 ,Gorakhpur – Basti - Lucknow (269 Kms / 6.5 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL + ENROUTE CITY TOUR) Na het ontbijt en uitchecken van het hotel rijden naar Lucknow. Onderweg bezoek aan Basti om het lokale dorpsleven te zien. Lucknow is de hoofdstad en tevens de grootste stad van de Indiase deelstaat Uttar Pradesh. Lucknow is een centrum van kunstenaars en cultuur in Noord-India, het heeft altijd floreerde als een multiculturele stad. Overnachting in het hotel in Lucknow.
  photo

  Dag 13 ,Lucknow

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na het ontbijt volgt een city tour – • British Residency • Asafi Imambara (Bada Imambada) • Hussainabad Imambara (Chotta Imambada) • Rumi Gate • Art Gallery • Visit Chowk (Old City Area) for Chikan Clothes or Snacks • Kebab shops at Tulsi Theatre • Ambedkar Park Overnachting in het hotel in Lucknow.
  photo

  Dag 14,Lucknow - Delhi (Train)

  DEPART AT 1535 HRS & ARRIVE AT 2215 HRS (BREAKFAST AT HOTEL) Morning breakfast at the hotel. Rest of the day is free at your own. Later in time, transfer to railway station to board on train to Delhi. Upon arrival transfer to hotel in Delhi.
  photo

  Dag 15 ,Delhi vrije dag

  (BREAKFAST AT HOTEL) Na het ontbijt, kunt u genieten van de rondleiding door de stad New Delhi en het oude Delhi. Deze city tour is OPTIONEEL:  De Red Fort - van buitenaf (gesloten op maandag) - gebouwd in rode zandsteen, gebouwd door Mughal Emperor Shahjahan, Jama Masjid - de grootste moskee van India.  Rajghat - de plaats van de democratie van Mahatama Gandhi.  Laxmi Narayan-tempel  Lotus-tempel  Qutab Minar - de hoogste stenen toren in India• India Gate - Dit plechtige monument is gebouwd ter nagedachtenis aan de 90.000 Indiase soldaten die hun leven hebben neergelegd in de Eerste Wereldoorlog.  Rijd voorbij de Rashtrapathi Bhawan en Parliament House.  Swami Akshardham Temple.
  photo

  Dag 16,Delhi – Amsterdam

  Na een vroeg ontbijt zal u naar het vliegveld worden gebracht en neemt het vliegtuig naar Amsterdam.
  photo

  Indiatours.eu

  Wij zijn India Reizen Specialist
  photo

  People from India

  Additional Info

  • Duration : 16 Days, 14 Nights
  • Person : 2 Person
  • Price : €895,--
  • Location : Calcutta, West-Bengalen, India

  Need Help!

  Deze reis is het hele jaar te boeken. Neem voor meer informatie contact op met ons.

  036 52 40 744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages