Booking for : Centraal India met Haridwar & Rishikesh

  Centraal India met Haridwar & Rishikesh

  Tour Details

  Centraal India met Haridwar & Rishikesh

  Delhi, Haridwar, Rishikesh, Jaipur, Agra, Jhansi, Orchha, Khajuraho, Chitrakoot, Varanasi,  Lucknow.

  Start deze mooie reis in de Delhi, hoofdstad van India en reis naar een aantal bijzondere plaatsen in India.

  In Haridwar en Rishikesh kunt u deelnemen aan de prachtige Aarti ter ere van de heilige Ganges rivier.

  Ontdek de traditionele en culturele Rajasthan. Bezoek de wereldberoemde Taj Mahal in Agra. Reis per trein naar Khajaraho, een door UNESCO beschermde stad en zie eeuwenoude tempels.

  Vanuit Chitrakoot gaat de reis verder naar Varanasi, één van de oudste stad van de wereld. Ook hier kunt u getuige zijn van de bijzondere Ganga Aarti. Bezoek hier de Internationale Hindoe universiteit, maak een boottocht over de Ganges, zie prachtige Boedistische tempels en geniet van de gezellige drukte.

  Tenslotte reist u naar Lucknow, de stad van de Nawab’s.

   

  Cost includes:

  Alle hotel overnachtingen op basis van logies & ontbijt.

  Alle airport transfers.

  Rondreis in comfortabele auto met eigen chauffeur.

  Trein ticket inbegrepen voor Agra – Jhansi.

  Musical fountain show in Akshardham, Delhi.

  Boat ride at river Ganga, Varanasi.

  Sound & light show in Khajuraho.

   

   

   

   

   

  Why you choose this package!

  • New & Old Delhi
  • Taj Mahal
  • Traditionele & Culturele Rajasthan
  • Ganga Aarti
  • UNESCO werelderfgoed
  • Ayodhya, Ram's geboortestad
  • Lucknow, city of Nawab's
  • Khajuraho
  • Oude Varanasi

  Dag 1,Amsterdam - Delhi (flight)

  Vlieg vanuit Amsterdam naar New Delhi, de hoofdstad van India.

  Dag 2,Aankomst Delhi

  Na aankomst in Delhi, zal u op de Airport opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag bent u vrij. Ontdek Delhi met de metro, ga lekker shoppen in gezellige winkelstraten van Karol Bagh of Chandeni Chowk. In de avond zou u naar een Bollywood film kunnen gaan. Uw overnachting is in Delhi.

  Dag 3,Delhi city tour

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Gelijk na het ontbijt, kunt u genieten van een city tour van New Delhi & Old Delhi. 1. Laxmi Narayan Temple 2. Red Fort (From outside) - Closed on Monday 3. Humayun Tomb (from outside) 4. Qutab Minar the highest stone tower in India 5. India Gate - This solemn monument was built in memory of the 90,000 Indian soldiers who laid down their lives in the World War Ist. 6. Drive past the Rashtrapathi Bhawan, Parliament House. 7. Lotus temple, Lodhi Garden, Sai Mandir & Swami Akshardham Temple. Later gaat u naar de Swami Narayan Akshardham Temple- Akshardham is a Hindu Temple complex also referred to as Delhi Akshardham or Swaminarayan Akshardham, the complex displays millennia of traditional Hindu & Indian culture, spirituality, and architecture. The Temple, which attracts approximately 70 percent of all tourists who visit Delhi, was officially opened on 6 November 2005. It sits near the banks of the Yamuna and famous for its evening musical fountain show. Uw overnachting is in het hotel in Delhi.

  Dag 4,Delhi – Haridwar (200 Kms / 4.5 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL) Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar Haridwar. Geniet in de avond van de Ganga aarti in Haridwar. Uw overnachting is in Haridwar.

  Dag 5,Haridwar – EXCURSION TOUR TO RISHIKESH

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na het ontbijt volgt een sightseeing tour van Rishikesh. In Rishikesh bezoekt u onder andere: -Bharat Mata Mandir , Ram Jhula, Laxman Jhula. Ga ook naar Triveni Ghat. Neem badkleding mee voor een verfrissende bad in de heilige Ganges. Later brengen wij u terug naar Haridwar. In de avond zou u nog kunnen shoppen. Uw overnachting is in Haridwar.

  Dag 6,Haridwar - Delhi (200 Kms / 4.5 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL) Na het ontbijt, kunt u uitchecken in het hotel. Daarna brengt u een bezoek aan de Mansa Devi Temple. Deze Mandir bereikt u met een korte rit met een kabelbaan, In de omgeving van de Mandir is een gezellige markt. De tempel bevindt zich bovenop de Bilwa Parvat op de Sivalik Hills, de meest zuidelijke bergketen van de Himalaya. Later rijden we terug naar Delhi. Bij aankomst inchecken in het hotel. Uw overnachting is in Delhi.

  Dag 7 ,Delhi – Jaipur (270 Kms / 5 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na ontbijt checkt u uit in het hotel en gaat u richting Jaipur. Jaipur een belangrijke toeristische trekpleister. De stad die ooit de hoofdstad van de royalty's was geweest, dient nu als de hoofdstad van Rajasthan. Je treft er vele paleizen en forten. Jaipur staat bekend als de roze stad vanwege de vele roze kleurige gebouwen die daar te vinden zijn. Jaipur is het reservoir van de Indiase gewoonten, tradities, cultuur en erfgoed. Overnachting in Jaipur.

  Dag 8 ,Jaipur city tour & bezoek Chowki Dhani

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na het ontbijt gaat u voor een sightseeing van Jaipur. We starten met een bezoek aan de Amber Fort waar u een rit op een olifant kunt maken. Amber Fort noemt men meestal Amer Fort. Deze oude fort stamt van 1592, gebouwd door Raja Man Singh I. De sightseeing brengt u naar City palace (een prachtige mix van Mughal en traditionele Rajasthani architectuur), Hawa Mahal (Palace of Winds), Jantar Mantar (bestaande uit buitenmaatse astronomische instrumenten), Albert Hall, Jal Mahal (een paleis in het water), Sheesh Mahal, Kanak Bhawan. In de avond bezoekt u Choki Dhani. Choki Dhani betekent 'bijzonder dorp' en deze prchtige Rajasthani dorp, 20 km ten zuiden van Jaipur, doet zijn naam eer aan. U kunt rondwandelen en genieten van traditionele dansers die met vuur kunsten vertonen, zie kinderen balancerend op palen en dansers gekleed in een leeuwen kostuum op de loer in een bos. Later op de avond zal u worden terug gebracht naar uw hotel. Overnachting in Jaipur.

  Dag 9 ,Jaipur – Agra (240 Kms / 4 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Gelijk na aankomst in Agra, gaat u naar de beroemde Taj Mahal. Doe feestelijk kleding aan voor een mooie foto bij de Taj Mahal. De Taj Mahal is gebouwd door keizer Shahjahan voor zijn geliefde koningin Mumtaz. De Taj Mahal, is een monumentale getuigenis van de liefde van een man voor zijn vrouw. De Taj Mahal hoort bij één van de 7 wereldwonderen. Na het bezoek aan de Taj Mahal gaat u naar de Agra Fort een indrukwekkend cluster van paleizen. Agra Fort - gebouwd door de beroemde Mughal keizer Akbar in 1565 AD, bestaat voornamelijk uit rode zandsteen. Bewonder binnenin een perfecte Moskee gemaakt met parels. Het ligt aan de bocht van de rivier de Yamuna, bijna in het hart van de stad. Koning Akbar bouwde het als zijn citadel over de jaren 1563-1573 in de mooiste architectonische stijl. Het heeft imposante poorten en muren van rode zandsteen en een gracht. Overnachting in Agra.

  Dag 10,Agra – Jhansi – Orchha - Khajuraho ((176 Kms / 3 hrs) (Train)

  DEPART AT 0955 HRS/ ARRIVE AT 1235 HRS (BREAKFAST AT HOTEL) Na het ontbijt en uitchecken van het hotel transfer naar het treinstation om aan boord te gaan van de trein naar Jhansi. Bij aankomst rijden we naar Orchha. In Orchha maakt u een korte stop om te Lunchen. Later rijdt u verder, langs prachtig landschap, naar Khajuraho. Khajuraho is een klein stadje gelegen in de regio Bundelkhand (Chhatarpur District) van Madhya Pradesh en is beroemd om groepen Hindoeïstische en Jain tempels. Deze tempels staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO voor hun mooie en erotische rotstekeningen. Khajuraho heeft het Vindhya-gebergte als zijn prachtige achtergrond. Dit maakt Khajuraho een meer fascinerende bestemming om te bezoeken. Bij aankomst inchecken in het hotel. Uw overnachting is in Khajaraho.

  Dag 11,Khajuraho

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na het ontbijt in het hotel, bezoek je een westerse en oosterse groep tempels. Khajuraho is een fascinerend dorp met een schilderachtige landelijke sfeer en een rijk cultureel erfgoed. De monumenten van Khajuraho, nu opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. zijn uiterst controversieel, maar vertonen uitzonderingen op het gebied van kunst en vakmanschap. Beroemd om Kama Sutra afbeeeldingen. Geniet later op de avond van een Sound & Light show. Dit fascinerende licht- en geluidsspektakel roept het leven en de tijden op van de grote Chandel Kings en vertelt het verhaal van de unieke tempels van de 10e eeuw tot heden. De 50 minuten durende klank- en lichtshow wordt uitgevoerd door de afdeling toerisme in de tuin van de westelijke groep tempels. De show is vermakelijk en informatief over de constructie, geschiedenis en het belang van de tempels. De show is elke avond in het Hindi en Engels te zien. Uw overnachting in het hotel in Khajuraho.

  Dag 12 ,Khajuraho – Chitrakoot (153 Kms / 3 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na het ontbijt uitchecken in het hotel en gaat de reis verder naar Chitrakoot. Chitrakoot - is een van de meest heilige pelgrimsoorden van Noord-India. Tijdens zijn ballingschap besteedde Lord Rama, samen met zijn vrouw Sita en broer Laxman, aanzienlijk veel tijd in het bosgebied van Chitrakoot. Nadat u zich heeft kunnen opfrissen in het hotel volgt een sightseeing tour. U bezoekt Janki kund, Kamadgiri, Hanuman Dhara, Ramghat, Gupt Godavari. Uw overnachting is in Chitrakoot.

  Dag 13 ,Chitrakoot – Varanasi (260 Kms / 5.5 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na het ontbijt rijden wij u naar Varanasi. Varanasi ligt aan de oevers van de heilige Ganges. Varanasi is al meer dan 2000 jaar een bedevaartscentrum en wordt beschouwd als een van de oudste nog overgebleven steden in de wereld. Bij aankomst kunt u inchecken in het hotel. Daarna heeft u vrije tijd om te wandelen in de gezellige centrum van Varanasi. Later kunt u genieten van de Ganga Aarti bij de Dashashwamedh Ghat. Overnachting in het hotel in Varanasi.

  Dag 14,Varanasi/morning boat ride + City tour + Tour to Sarnath

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Vroeg in de ochtend geniet u van een boottocht om de zonsopgang boven de heilge Ganges te bewonderen. Zie honderden mensen bidden en een bad nemen. Keer later terug naar het hotel. Bezoek later de Shri Kashi Vishwanath Temple en ervaar de kracht van de Jyotir Linga. Naast deze mandir is de Kashi Hindu University, waar meer dan vijftigduizend studenten van over de hele wereld studeren. Verder bezoekt u Sarnath, met Boeddhistische tempels. In de avond bent u vrij om lokale markten te verkennen. Uw overnachting is in het hotel in Varanasi.

  Dag 15 ,Varanasi – Lucknow (300 kms/6 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL) De reis gaat verder naar de mooie Lucknow. Bewonder de mooie witte huizen van de Nawab's. "Lucknow, the land of Awadhi cuisine", geniet later van een heerlijke maaltijd. Uw overnachting is in Lucknow.

  Dag 16,Lucknow city tour

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Vandaag volgt een city tour naar de mooiste bezienswaardigheden van deze mooie stad. Bezoek de Bara Imambara, gebouwd in het jaar 1784 door de vierde Nawab van Awadh, bekend als Asaf-ud-Daula. Het werd gebouwd als onderdeel van een reliëfproject voor een grote hongersnood die plaatsvond in het jaar 1784. Daarna gaat u naar de Chattar Manzil en Jama Masjid, gebouwd door Sultan Ahmed Shah. Deze laatste is volledig gebouwd met gele zandsteen en staat bekend om zijn ingewikkelde stijl van ontwerp en architectuur. Later heeft u vrije tijd om op uw gemak de lokale markten te verkennen. Uw overnachting is in het hotel in Lucknow.

  Dag 17,Lucknow departure (flight)

  U zal naar het vliegveld worden gebracht en neemt een binnenlandse vlucht naar uw volgende bestemming. U zou verder kunnen naar Mumbai of het Zuiden van India.
  photo

  Indiatours.eu

  Wij zijn India Reizen Specialist!
  photo

  Ganga Aarti in Rishikesh

  Additional Info

  • Duration : 17 Days, 16 NIghts
  • Price :
  • Location : Haridwar, Uttarakhand, India

  Need Help!

  Deze reis is het hele jaar te boeken. Wij boeken ook voordelig uw Internationale vliegticket met gratis extra bagage. U kunt terug vanuit Delhi, Mumbai of een ander stad in India. Op aanvraag helpen wij je graag verder met een op maat gemaakte offerte.

  036 52 40 744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages