Booking for : Rajasthan – Ontdek het land van forts & paleizen

  Rajasthan – Ontdek het land van forts & paleizen

  Tour Details

  Rajasthan “Ontdek het land van forts & paleizen “

  U reist in comfortable auto vanuit Delhi door Rajashtan langs :

  Mandawa, Bikaner, Jodhpur, Ranakpur, Udaipur, Pushkar,  Jaipur,  Fatehpur Sikri,  Agra, Delhi.

  Verblijf tijdens deze Rajasthan tour in prachtige Havelis, 5* Paleizen en sfeervolle Heritage hotels.

  Een culturele reis met veel kleur, een rijke geschiedenis, prachtige monumenten, indrukwekkende paleizen en forten, heerlijk eten en veel meer. Dompel jezelf onder in de iconische monumenten van Delhi en Agra, en de imposante grandeur van de forten van Rajasthan. Breng een onvergetelijke avond door in de zandduinen van Sam in de Thar-woestijn en dwaal door een levendige straatbazaar in Jodhpur. Ontdek het lokale leven en geniet van de luxueuze keuken van de regio.

  In dit kleine deel van India, omringt een schat aan geschiedenis, cultuur en kleur je. Dompel jezelf onder in de iconische monumenten van Delhi en Agra en de imposante grandeur van de forten van Rajasthan. Breng een onvergetelijke avond door in de zandduinen van Sam in Thar Desert en dwaal door een levendige straatbazaar in Jodhpur. Ontdek het lokale leven en geniet van de regionale luxueuze keuken.

   

  Cost includes:

  14 Nights air-condition accommodation on Double/Twin share rooms at proposed hotels.

  Daily breakfast at hotel as mentioned in detail itinerary.

  01 Time Folk Dance show with Dinner (01) at Chokhi Dhani Jaipur.

  Meeting and assistance services on arrival / departure.

  Air – conditioned chauffeur driven vehicle (01 A/C Mini Coach) for city sightseeing, tour, excursion etc. as per above program.

  English, Hindi speaking local guides during the city tour of all places as mentioned in detail itinerary.

  All parking, road taxes, government taxes and driver allowances.

  Tour assistance throughout the tour.

  All presently applicable Government taxes.

  Hulp bij aanvraag Visum voor India

  Alle boekingskosten

  Alle administratie kosten

   

  Cost does not include:

  Transport during free days / any optional tour / Monument entrance & Camera Fees at the monuments.

  Personal nature Expenses i.e. Telephone calls, Laundry, soft / hard drinks, lunch, tipping etc.

  Any Porterage services at Airport/Railway Station.

  Any other expenses not mentioned in the cost includes.

   

  [tp_cheapest_flights_shortcodes origin=AMS destination=DEL title=”” paginate=true subid=”” currency=”EUR”]

  
  
  																														

  Why you choose this package!

  • Verblijf in prachtige Haveli's
  • Veel bezienswaardigheden
  • Shoppen in Delhi en Rajasthan
  • Desert Safari
  • Bezoek de Taj Mahal
  • Relax in 5* Paleizen
  • Bezoek de Taj Mahal (Wereldwonder)
  • Verbijf in sfeervolle Heritage hotels

  Dag 01,Amsterdam - Delhi

  Vlieg vanuit Amsterdam naar New-Delhi, India. Laat in de avond komt u aan in Delhi. Bij aankomst, assistentie op de luchthaven door onze vertegenwoordiger en transfer naar het hotel. Overnachting in het hotel in Delhi.

  Dag 02,Delhi city tour

  Na het ontbijt, kunt u genieten van de rondleiding door de stad New Delhi en het oude Delhi. Deze city tour brengt u naar: • De Red Fort - van buitenaf (gesloten op maandag) - gebouwd in rode zandsteen, gebouwd door Mughal Emperor Shahjahan, Jama Masjid - de grootste moskee van India. • Rajghat - de plaats van de democratie van Mahatama Gandhi. • Laxmi Narayan-tempel, • Lotus-tempel • Qutab Minar - de hoogste stenen toren in India• India Gate - Dit plechtige monument is gebouwd ter nagedachtenis aan de 90.000 Indiase soldaten die hun leven hebben neergelegd in de Eerste Wereldoorlog.• Rijd voorbij de Rashtrapathi Bhawan en Parliament House.Later op de avond kan men de Swami Akshardham-tempel bezoeken.Akshardham is een hindoetempelcomplex dat ook wel Delhi Akshardham of Swaminarayan Akshardham wordt genoemd. Het complex vertoont millennia van traditionele hindoeïstische & Indiase cultuur, spiritualiteit en architectuur. De tempel, die ongeveer 70 procent van alle toeristen aantrekt die Delhi bezoeken, werd officieel geopend op 6 november 2005. Het bevindt zich in de buurt van de oevers van de Yamuna en is beroemd om zijn fonteinshow in de avond.Overnachting in het hotel in Delhi.

  Dag 03,Delhi - Mandawa (257 Kms /5 Hrs)

  Na het ontbijt mag u uitchecken in het hotel gaat u naar Mandawa. Mandawa is een klein stadje in het hart van de regio Shekhawati. De plaats staat niet alleen bekend om zijn haveli's, maar ook om zijn Fort Palace. De structuur van het paleis herinnert aan het culturele en sociale belang van deze regio in het verleden. Van de haveli's zijn de belangrijkste de Chokhani, Ladia, Binsidhar Newatia en Gulab Rai Ladia Haveli. Een andere haveli, de Binsidhar Newatia Haveli, is vooral bekend om hele bijzondere schilderijen. Bij aankomst, bezoek de schilderijen van "Open Art Gallery" Havelis & Frescoes paintings . De open-air-art-gallery ', zoals het in de volksmond wordt genoemd, is beroemd om zijn overvloed aan geschilderde haveli's, allemaal lovenswaardige stukken van de rijke artistieke traditie van deze regio. Later inchecken in het hotel. Overnachting in het hotel in Mandawa.

  Dag 04,Mandawa – Bikaner (200 Kms/4.5 Hrs)

  Na het ontbijt checkt u uit in het hotel en gaat de reis verder naar Bikaner. Bikaner – is één van de meest bezochte stad van Rajasthan. De stad Bikaner heeft nog steeds zijn oude charme behouden in de vorm van historische monumenten, prachtige haveli's, elegante paleizen en geweldige tempels. Na aankomst gaat u inchecken in het hotel. Nadat u zich heeft kunnen opfrissen, volgt een sightseeing tour van Bikaner. U bezoekt de Junagarh Fort & Museum. Geniet van de architectonische pracht van dit imposante fort, gebouwd door Raja Rai Singh. Een museum met waardevolle miniatuurschilderijen en zeldzaam antiek bevindt zich ook in het Junagarh-fort. Bezoek ook Lalgarh Palace – deze prachtige fort in rode zandsteen is een fascinerende bouwwerk van oosterse stijl en Europese luxe. Overnachting in het hotel in Bikaner.

  Day 05,Bikaner – Jaisalmer (330 Kms/6 hrs)

  Na het ontbijt kunt u uitchecken van het hotel rijdt u naar Jaisalmer. De naam Jaisalmer roept de ultieme magie en levendigheid van de woestijn op. Het is regelrecht uit een Arabische nacht-fabel. Het vijandige terrein is niettegenstaande de warmte en kleur van mensen gewoon overweldigend. Een van de belangrijkste trekpleisters is het indrukwekkende Jaisalmer-fort uit de 12e eeuw. De prachtige haveli's die werden gebouwd door rijke kooplieden van Jaisalmer zijn nog een ander interessant aspect van deze woestijnstad. Geniet van de glooiende zandduinen terwijl je je een weg baant in een kameelsafari. De woestijncitadel is echt een gouden fantasie in de Thar-woestijn. Bhati Rajput-heerser Rawal Jaisal, naar wie de stad zijn naam vindt, stichtte Jaisalmer in 1156 na Christus. Bij aankomst inchecken in het hotel. Overnachting in het hotel.

  Dag 06,Jaisalmer – Kameelrit bij Sam Sand Dunes (woestijn(

  Na het ontbijt in het hotel, bezoek Jaisalmer stad. De stad Jaisalmer wordt gekroond door een fantastisch fort, genaamd Sonar Kila of Golden Fort. Het fort wordt ook wel Jaisalmer Fort genoemd. Het fort ligt bovenop de Trikuta-heuvel en wordt omringd door een 30 meter hoge muur met 99 forten. Jaisalmer Havelis was ooit het huis van rijke kooplieden. Deze haveli's van Jaisalmer staan bekend om hun creatieve ontwerpen en versieringen. Bezoek ook Gadsisar Sagar Lake. Het meer biedt een mogelijkheid om honderden trekvogels te bekijken tijdens het winterseizoen. Tijdens uw bezoek aan Gadsisar Sagar Lake, ziet u ook een adembenemend mooie weelderige groene tuin - Bara Baghwhich is een oase in de woestijn. In de namiddag volgt een excursie naar Sam Sand Dunes (Desert) & geniet van'Camel Ride '. Uw overnachting is in het hotel in Jaisalmer.

  Dag 07,Jaisalmer - Jodhpur (265 Kms / 5.5 hrs)

  Na het ontbijt in het hotel rijdt u naar Jodhpur. Jodhpur - Gelegen aan de rand van de Thar-woestijn, is de keizerlijke stad Jodhpur met verhalen uit de oudheid over de leegte van de woestijn. Ooit de hoofdstad van de Marwar-staat, werd het in 1459 na Christus gesticht door Rao Jodha-chef van de Rathore-clan van Rajputs die beweerde afstammelingen te zijn van Sri Rama - de epische held van de Ramayana. Het gigantische Mehrangarh-fort uit de 15e eeuw bevindt zich op de top van een rotsachtige heuvel, met een hoogte van 125 meter boven de vlaktes. De stad wordt omringd door een hoge muur van 10 km lang met 8 poorten en ontelbare bastions. Bij aankomst inchecken in het hotel. Overnachting in het hotel.

  Dag 08,Ranakpur - Udaipur (266 Kms/6 hrs)

  Na het ontbijt mag u uitchecken in het hotel bezoekt u het Mehrangarh Fort en Jaswant Thada in Jodhpur. De Mehrangarh Fort - een van de grootste in India, is ongeëvenaard in schoonheid en grandeur - en een perfect voorbeeld van een woestijnvariant van Rajput-architectuur. U bezoekt ook Jaswant Thada. Later in de middag rijden we naar Udaipur. Onderweg bezoekt u een aantal Jain tempels van Ranakpur. Ranakpur is een klein stadje en beroemd om de Jain-tempels. Ranakpur-tempel is een prachtige structuur uitgehouwen in steen. Dit magnum opus van de architectuur bezit ongeveer 1400 ingewikkeld gesneden pilaren. De tempel is rijk aan ingewikkelde friezen en sculpturen. U bezoekt nog twee andere Jain-tempels en de Tempel van de Zonnegod met zijn erotische sculpturen. Udaipur - De stad Dawn Udaipur is een prachtig land rond het azuurblauwe meer, ingesloten door de weelderige heuvels van de Aravallis. Udaipur is een prachtige, romantische stad. Udaipur is een fascinerende mix van bezienswaardigheden, geluid en ervaringen en inspiratie voor dichters, schilders en schrijvers. Bewonder de sprookjesachtige paleizen. De meren, tempels, tuinen en smalle steegjes bezaaid met kraampjes, herinneren aan het heldhaftig verleden, een belichaming van dapperheid en ridderlijkheid. Hun weerspiegeling in de kalme wateren van het meer Pichhola is een prachtig gezicht. Bij aankomst inchecken in het hotel. Overnachting in het hotel.

  Dag 09,Udaipur

  Na het ontbijt in het hotel vogt een sightseeing tour van Udaipur. De highlights zijn: • City Palace - Het fascinerende stadspaleis van Udaipur is het grootste koninklijke complex in Rajasthan. Zie het Peacock Square en wandel in het paleis. • Sahelion Ki Bari - The "garden of the maids of honour". Deze werd ontworpen en aan het begin van de achttiende eeuw en aangelegd als een toevluchtsoord voor dames van het koningshuis om hun vrije tijd door te brengen. • Bharatiya Lok Kala Mandir - Is de thuisbasis van een aantrekkelijke collectie van folkloristische jurken, poppen, ornamenten, volksmuziekinstrumenten en schilderijen. Het museum is de beste plaats voor diegenen die geïnteresseerd zijn in poppenspel. • Bagore ki Haveli - Er is een zeer sympathiek oud gebouw gebouwd direct aan de waterkant van het Pichola-meer. Later in de avond verken je lokale markten. Shop in de deze markten naar diverse artikelen zoals handwerk, aardewerk, juwelen, houten speelgoed, antieke voorwerpen en schilderijen. Udaipur is vooral beroemd om zijn miniatuurschilderijen, geïnspireerd op de stijl van Rajputs & Mughals. Overnachting in het hotel in Udaipur.

  Dag 10,Udaipur – Pushkar – Jaipur (380 Kms / 6.5 hrs)

  Na het ontbijt mag u uitchecken in het hotel rijden we naar Jaipur. Onderweg naar Pushkar kunt u genieten van de mooie watervallen en prachtig natuur. Pushkar is een klein stadje, schijnbaar net iets groter dan het meer waar het aan grenst. Pushkar trekt Hindoe toegewijden aan in grote aantallen. Bij aankomst, bezoekt u de Brahma Temple - De enige tempel ter wereld die is gewijd aan Lord Brahma. Loop verder naar de Pushkar Lake. Later gaat de reis verder naar Jaipur. De oorsprong van de prachtige stad Jaipur is terug te voeren tot de achttiende eeuw, tijdens het bewind van Jai Singh II die de Amber-troon besteeg in 1699. Jaipur is vandaag de dag de belichaming van de geest van Rajputana. Ondanks dat het uitgegroeid is tot een bruisende metropool, heeft het nog steeds zijn karakter en geschiedenis behouden - een mooie mix van de oude dingen en de moderniteit. In de volksmond bekend als de roze stad vanwege het uitgebreide gebruik van de plaatselijk overvloedige roze gepleisterde steen, zo geschilderd ter ere van het bezoek van koningin Victoria van Engeland. Jaipur telt enorme forten, prachtige paleizen, prachtige tempels en weelderige tuinen. Bij aankomst inchecken in het hotel. Overnachting in het hotel.

  Dag 11,Jaipur

  Na een vroeg ontbijt in het hotel, bezoekt u het majestueuze Amber Fort en Palace, oorspronkelijk gebouwd door Raja Mansingh en een van de mooiste voorbeelden van Rajput-architectuur. In de namiddag bezoekt u het Palace Complex van de stad. Hier zijn verschillende musea gevestigd met indrukwekkende collecties miniatuurschilderijen, kostuums en harnassen. Sheesh Mahal gebouwd in de 17e eeuw in een fusion-stijl van hindoeïstische en islamitische kunst. Later zie je het Jantar Mantar Observatorium, een aantal prachtige astrologische instrumenten, gebouwd door Maharaja Jai Singh II. Vlakbij, werd het intrigerende Palace of the Wind, de Hawa Mahal, in 1799 gebouwd om dames uit de koninklijke familie in staat te stellen de stad en de bazaar beneden in privacy te bekijken. In de avond gaat u naar Chowki Dhani. Dineren op traditionele wijze is inbegrepen. Overnachting in het hotel in Jaipur.

  Dag 12,Jaipur - Agra (250 Kms / 5.5 hrs)

  Na een vroeg ontbijt mag u uitchecken in het hotel en rijden we u naar Agra. Agra, gelegen aan de westelijke oever van rivier de Yamuna, was ooit de bloeiende hoofdstad van de islamitische heersers van India. Twee grote Mughal-monarchen, Akbar en Shah Jahan, transformeerden het kleine dorpje Agra in een passende tweede hoofdstad van het Mughal Empire - en gaven het de naam Dar-ul-Khilafat (zetel van de keizer). U bezoekt de Taj Mahal (gesloten op vrijdag) - 's werelds grootste liefdesmonument. Keizer Shah Jahan bouwde dit ongerepte witte marmeren mausoleum ter nagedachtenis aan zijn vrouw, Mumtaz Mahal. Het monument ziet er vanuit bijna elke hoek verbazend sierlijk uit en heeft 24 jaar en 20.000 mensen nodig gehad om te bouwen. Het is een van de zeven wereldwonderen. Later inchecken in het hotel. Overnachting in het hotel in Agra.

  Dag 13,Agra – Delhi (210 Kms / 4.5 hrs)

  Relax in het hotel tot u moet uitchecken. Daarna bezoekt u Agra Fort, gebouwd door de grootste keizer van de Mughal-dynastie, Akbar, in 1565. Een aantal van de prachtige paleizen, moskeeën en tuinen van het fort werden in latere jaren gebouwd door zijn opvolgers. Later rijden wij u naar Delhi. Bij aankomst inchecken in het hotel. Overnachting in het hotel in Delhi.

  Dag 14,Delhi vrije dag

  U heeft een vrije dag om te shoppen en de rest van Delhi te zien. Laat in de avond zal u naar de Airport worden gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

  Dag 15,Delhi - Amsterdam

  U vliegt vanuit Delhi naar Amsterdam

  Additional Info

  • Duration : 15 Days, 14 Nights
  • Person : 2 Person
  • Price : €745,--
  • Location : Rajasthan, India

  Need Help!

  Deze reis is het hele jaar te boeken. Op aanvraag maken wij vrijblijvend een offerte voor u.

  036 52 40 744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages