Booking for : Zuid Afrika (okt 2025)

  Zuid Afrika (okt 2025)

  Tour Details

  SOUTH AFRICAN SURPRISE
  Bezochte landen: Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho

  Deze reis brengt u naar de mooiste plekken in Zuid-Afrika, van Johannesburg-Pretoria tot Kaapstad.

  Deze tour begint in Pretoria, de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika. Pretoria, dicht genoeg bij Johannesburg om bijna  als een buitenwijk te worden beschouwd, staat bekend als de Jacaranda-stad, met paarse bloesems die elk jaar in oktober de straten bedekken. Pretoria  heeft vele bezienswaardigheden – zoals het 10 meter bronzen standbeeld van Nelson Mandela naast de historische gebouwen van de Unie. Diverse culturele bezienswaardigheden, winkels, bars en restaurants liggen op loopafstand van ons aanbevolen hotel.

  Date Place Activity Meals
  Pretoria Airport Pick Up NM
  Pretoria – JHB- Pretoria PTA & Soweto Tour/Lunch Vilakazi Street B
  Greater Kruger Park Three Rondawels/Blyde River Canyon B
  Greater Kruger Park Full Day Game Drive B
  Swaziland Travel to Swaziland B
  Swaziland Royal Enclosure Visit B
  St Lucia PM Boat Cruise B
  Durban Travel to Durban B
  Durban Durban City Tour/PM at leisure B
  Drakensberg(Underberg) Travel to Underberg B
  Drakensberg(Underberg)  Sani Pass Excursion B
  Drakensberg(Amphitheatre) Travel to Amphitheatre Area B
  Drakensberg(Amphitheatre) Free Day for Optional Activities B
  Lesotho Travel to Lesotho B
  Cradock Pm Game Drive in Truck B
  Port Elizabeth Game Drive through Addo NP B
  Plettenberg bay Stormsriver Mouth Visit B
  Hermanus Travel to Hermanus B
  Cape Town Travel to Cape Town B
  Cape Town Free Day in Cape Town B
  Cape Town Airport Transfer B
  B=Breakfast; L=Lunch D=Dinner
  Flight details
  
  Comfortabel vliegen met Turkish Airlines met 1 stop in Istanbul. 
  
  Check-in : 30 kg + handbagage : 7 kg

  1  TK1954 L 01MAR 6*AMSIST DK1  1830 2355  01MAR  E  0 359 M

  2  TK 038 L 02MAR 7*ISTJNB DK1  0205 1105  02MAR  E  0 789 M

  3  TK 045 L 22MAR 6*CPTIST DK1  1800 0530  23MAR  E  0 789 M

  4  TK1951 L 23MAR 7*ISTAMS DK1  0845 1035  23MAR  E  0 333 M

   

  Visum

  Voor een toeristisch verblijf van maximaal 90 dagen heb je met een Nederlands paspoort geen visum voor Zuid-Afrika.

  Voor een toeristisch verblijf van maximaal 14 dagen heb je met een Nederlands paspoort geen visum voor Lesotho nodig.

  Voor een toeristisch verblijf van maximaal 30 dagen heb je met een Nederlands paspoort geen visum voor Swaziland.

  Let op de  onderstaande punten:

  • Paspoort is minstens 6 maanden geldig na terugkomst.
  • Paspoort heeft minstens 3 lege visumpagina.
  • Je kunt aantonen dat je het land gaat verlaten door middel van een retourticket.
  • Je beschikt over voldoende financiële middelen om je reis te bekostigen.

   Vaccinaties

  Voor een vakantie in Zuid Afrika worden vaccinaties aanbevolen.

  Informeer bij de GGD of uw huisarts hierover.  

   

  Why you choose this package!

  • Zuid-Afrika, Swaziland & Lesotho
  • Pretoria & Soweto Tours
  • Panorama Route
  • Kruger National Park, Game Drives
  • Mlilwane Wildlife Sanctuary
  • Royal Enclosure/ Swaziland Village
  • St Lucia Boat Cruise
  • Sani Pass Excursion
  • Battlefields - Spioenkop
  • Royal Natal National Park
  • Drakensberg Mountains
  • Mountain Zebra National Park, Game Drive
  • Addo Elephant National Park, Game Drive
  • Garden Route
  • Wine Tasting

  Dag 1,Amsterdam - Johannesburg (in flight)

  U vertrekt vanuit Amsterdam naar Johannesburg in South Africa.

  Dag 2,Aankomst in Johannesburg – Pretoria

  Na aankomst op OR Tambo International Airport wordt u opgewacht door onze reisleider. De reisleider begeleidt u naar uw auto/bus. Het is een korte rit naar Pretoria. U kan inchecken in het hotel waar u de nacht zult doorbrengen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

  Dag 3,Pretoria

  Na het ontbijt, stappen we in de bus en zullen we een dag hebben voor het ontdekken van de politieke geschiedenis van Zuid-Afrika. We bezoeken Soweto (South Western Township) ten zuiden van Johannesburg. We bezoeken het beroemde Hector Peterson Museum, de Regina Mondi-kerk en Vilikazi Street voor de lunch. Nadat we Soweto achter ons hebben gelaten, vervolgen we onze reis door de geschiedenis met een bezoek aan het Apartheid Museum. We rijden verder naar het noorden naar Pretoria en bezoeken het Pretoria Museum en de botanische tuinen. We keren in de late namiddag terug naar ons hotel voordat we de volgende dag vertrekken naar het Kruger National Park.

  Dag 4,Pretoria – Greater Kruger Park, South Africa

  Vertrekkend van de administratieve stad Zuid-Afrika, Pretoria, rijden we door de schilderachtige provincie Mpumalanga en genieten van het spectaculaire berglandschap van de Panoramaroute. We gaan naar Hazyview grenzend aan Kruger. Omheiningen tussen het Nationaal Park en de omliggende privéreservaten werden enkele jaren geleden verwijderd om de Greater Kruger te vormen, een gebied van ongeveer 24000 km². Het wild is vrij om het hele enorme gebied te doorkruisen en het is ongelooflijk divers geworden in zowel fauna als flora. Van de dwergmangoest tot de beroemde ‘Big Five’, bijna elk groot Afrikaans zoogdier is aanwezig. Er is ook vruchtbaar vogelleven en meer dan 330 soorten bomen.

  Dag 5,Full Day Kruger National Park

  Full day with game drives Wakker worden bij zonsopgang, wachten we gretig op Park Rangers om de poorten van het park te openen om ons de wildernis van Kruger binnen te laten voor een intense maar toch lonende dag van gametracking met onze gids met adelaars achter het stuur. Kruger is de thuisbasis van meer dan 505 vogelsoorten, 148 soorten zoogdieren en vele reptielen waar we 's ochtends en' s middags enthousiast naar zoeken. De indrukwekkende sfeer van het park stelt je in staat te begrijpen waarom het zo hoog in het vaandel staat bij natuurliefhebbers van over de hele wereld. We vermijden de hete middagzon en genieten van de rust die het rustkamp te bieden heeft. Er zijn veel faciliteiten beschikbaar voor game-kijkers, zoals restaurants, souvenirwinkels en zwembaden. We keren terug naar onze accommodatie in de late namiddag, gelukkig uitgeput en zeer tevreden met de dag evenementen. Voor diegenen die meer wild willen rijden, is er de mogelijkheid om een nachtsafari te maken. Vroeg in de avond genieten we allemaal van een heerlijk diner verzameld rond het warme vuur knetteren in de stilte van de nacht.

  Dag 6,Kruger National Park – Mlilwane Wildlife Sanctuary, Swaziland

  We verlaten Hazyview en reizen naar het zuiden langs de rand van het Kruger National Park, langs vele boerendorpen en Shangaan-nederzettingen. Na een korte stop in Nelspruit voert de weg ons door weelderige citrusboerderijen voordat we de Crocodile River oversteken en naar het koninkrijk Swaziland, een land dat door land wordt omgeven, zich nestelt tussen Mozambique en Zuid-Afrika. Aangekomen bij Milwane Wildlife Sanctuary, is onze basis voor de komende twee nachten het oudste beschermde gebied van Swaziland in de prachtige Ezulwini-vallei, 'Valley of Heavens'.

  Dag 7 ,The Kingdom of Swaziland

  Wakker worden met het geluid van grommende antilopen en wilde exotische vogels, genieten we van het ontbijt en genieten van de natuurlijke schoonheid van onze omgeving. Een korte rit door het heiligdom brengt ons naar de Royal Enclosure waar we een overvloed aan geschiedenis en cultuur ontdekken over het laatste door de Afrikaanse monarchie gecontroleerde land. Een lokale Swazi-gids leidt ons door een traditioneel dorp met uitleg over vele gebruiken en rituelen. Na vrije tijd door straatmarkten te hebben gebladerd en onze hand met handwerkers te hebben geprobeerd, vinden we onze weg terug naar het heiligdom voor de lunch. Vanmiddag raden we je aan deel te nemen aan enkele van de vele activiteiten die in het reservaat worden aangeboden, zoals paardrijden, gamedrives, mountainbiken en begeleide wandelingen of gewoon genieten van een verkwikkende time-outzon die zonnen rond het koele zwembad met een goed boek. Er zijn meer dan veertig diersoorten hier te vinden, waaronder de exotische soorten zoals Honey Badger, Dwarf Mongoose, Aardwolf, Gestreepte bunzing en de meest voorkomende waaronder Hippo, Struisvogel, Kudu, Zebra en Baviaan. Geniet van koele zonnedons en bewonder het uitzicht op het nijlpaardzwembad terwijl onze bemanning een heerlijk diner bereidt.

  Dag 8,Swaziland – St Lucia, South Africa

  Dit verbazingwekkende heiligdom achter ons latend, reizen we zuidwaarts door het platteland van Swazi voordat we de grens oversteken en via de provincie KwaZulu-Natal Zuid-Afrika opnieuw binnenkomen. We gaan naar het kleine kustplaatsje St. Lucia, te midden van de wilde stranden en een tropische monding. Vanmiddag nemen we deel aan de riviercruise op de St. Lucia Lagoon en bekijken we veel Hippo-peulen, luie krokodillen en talloze vogelsoorten op de zandbanken, of koelen we af in het water voor een verfrissende duik. Na het diner hebben we de gelegenheid om te ontspannen in de tuinen van de kampen, starend naar de heldere hemel op het zuidelijk halfrond.

  Dag 9 ,St Lucia to Durban

  Na een vroeg ontbijt, checkt u uit in het hotel. We verlaten St. Lucia in de ochtend en rijden door dennenbossen en suikerrietvelden naar één van de grootste commerciële havens van Afrika, Durban. De middag is ter vrije besteding om te genieten van wat deze stad te bieden heeft, van prachtige stranden en een bruisend nachtleven. Vandaag heeft u een vrije middag om Durban te verkennen.

  Dag 10,Durban city tour

  Na het ontbijt beginnen we aan een stadstour door Durban. Deze tour duurt ongeveer 3 uur. Middag ter vrije besteding. Ga naar het strand van Durban, bekend als de Golden Mile en bezoek de kleurrijke vlooienmarkten en de vele uitstekende restaurants met uitzicht. Een must is om een heerlijk lokaal gerecht, de Durban Curry, te proberen. Bezoek uShaka Marine World, het grootste maritieme themapark van Afrika met de grootste verzameling haaien op het zuidelijk halfrond. U kunt ervoor kiezen om deel te nemen aan duiken of uw sensatie te vinden op de glijbanen. Voor de meer avontuurlijke, waarom niet een sprong maken van de grote schommel in het Mozes Mabhida-stadion dat 360 graden uitzicht biedt over de stad.

  Dag 11,Durban to Underberg Area

  Vandaag gaan we het binnenland in en rijden via Pietermaritzburg en het weelderige bergachtige landschap naar onze accommodatie voor de komende twee nachten in Sani Lodge. Deze prachtige plek ligt aan de voet van de Sani Pass, de toegangspoort tot het bergkoninkrijk Lesotho. Eens een muilezelpad voor het ruilen van dekens, kleding en maïsmeel voor wol en mohair. Deze prachtige pas is de enige toegangsweg voor voertuigen over de helling van Drakensberg. Deze middag is ter vrije besteding om te genieten van het spectaculaire uitzicht en de vele fantastische wandel- en wandelpaden.

  Dag 12 ,Sani Pass

  Vandaag ontmoeten we onze lokale gidsen en nemen deel aan een rondleiding door Lesotho via de spectaculaire toegangspoort van de Sani Pass (2874 m). We reizen in 4x4-voertuigen door de ruige kliffen van de Drakensbuerg-bergen, luisterend naar de verhalen over pionieren van de route, geschiedenis van het gebied en de prachtige natuur die over de glooiende bergen loopt. We rijden verder Lesotho in en bezoeken een klein huishouden en een schuurtje in een dorp van Shepherds. We ervaren een lokale manier van leven en afhankelijk van het seizoen en de scheertijden, kunnen we een angorageit of een met de hand geschoren schaap zien. Vervolgens op de lijst beklimmen we de Black Mountain, de op een na hoogste wegpas in Lesotho met een hoogte van 3240 m voor een picknicklunch met uitzicht op het majestueuze uitzicht. Na de lunch ontmoeten we de herders van het gebied die de zomermaanden doorbrengen met het verzorgen van hun kudden voordat ze een korte wandeling maken om Thabana Ntlenyana te bekijken. Rising op 3482m, dit is het hoogste punt in Zuid-Afrika. We keren terug naar onze accommodatie voor de nacht en stoppen onderweg voor een drankje aan de hoogste bar in Afrika in de Sani Mountain Lodge.

  Dag 13 ,Underberg Area – Battlefields - Drakensberg

  Vandaag nemen we wat geschiedenis op en rijden we naar de Battlefields. Doorweekt met het bloed van duizenden Britten, Boer (Nederlandstalige boeren) en Zoeloesoldaten, houden de Slagvelden van KwaZulu-Natal een diepgewortelde stilte die spreekt over de vele verloren levens hier. We stoppen bij enkele historische bezienswaardigheden. We trekken ons in de late namiddag terug in onze lodge, waar we kunnen genieten van een tafeltennistafel, tafelvoetbal, pool of relaxen in het nabijgelegen rotszwembad.

  Dag 14,Drakensberg

  We pakken onze dagpakketten klaar om te vertrekken en reizen de korte afstand naar de toegangspoort van het Royal National Park. Dit toonaangevende KwaZulu-Natal-reservaat biedt een prachtig panoramisch uitzicht, verheven bergen en watervallen op een toplocatie in het uKhahlamba Drakensberg Park. Er zijn veel optionele paden te voet en te paard te verkennen met een uitgebreide gids beschikbaar voor bezoekers. Wandelaars en wandelaars kunnen genieten van korte reizen die ongeveer een uur duren, of langere excursies van een halve of hele dag. Dit is een geweldige manier om de prachtige schilderachtige omgeving aan de voet van de Drakensbergen te verkennen, inclusief de bekende rotswand van het Amfitheater. We bezoeken ook enkele oude grotwoningen en zijn getuige van bush rock kunst bezienswaardigheden. Tevreden en met onze spieren uitgestrekt voor de dag, genieten we van de stilte en de knapperige schone lucht van de Drakensbergen tijdens een gezond diner. Opmerking: deze dag kan veranderen in een alternatief wandelpad vanwege slecht zicht of zware weersomstandigheden

  Dag 15 ,Drakensberg – Malealea

  We vertrekken vanochtend uit de Drakensbergen en rijden rond het noordelijke deel van Lesotho om de Mareru-brugpoort weer binnen te gaan. We rijden in zuidelijke richting over de glooiende bergketens via de smalle passen naar Malealea Lodge, hoog in de berghelling. Malealea Lodge ligt in het district Mafeteng in het afgelegen westelijke Lesotho en biedt vele optionele activiteiten om de lokale cultuur te leren kennen in een adembenemend landschap.

  Dag 16,Malealea to Mountain Zebra National Park

  We beginnen vroeg en verlaten de hooglanden van Lesotho en steken terug in Zuid-Afrika en door een prachtig gevarieerd land naar het Mountain Zebra National Park. Op 284 km² herbergt dit park meer dan 700 dieren, waaronder eland, cape buffalo, cheetah, leeuw, caracal, zwarte neushoorn en de vos met oren, niet te missen! Het hoogtepunt van de zoogdierfauna van het park is echter de meer dan 700 Kaapse bergzebra waarnaar het park is vernoemd. Met een camera en een verrekijker bij de hand, rijden we in ons voertuig op zoek naar deze dieren op weg naar ons kamp voor de avond in het Nationaal Park.

  Dag 17,Mountain Zebra National Park – Addo Elephant National Park – Port Elizabeth

  Vandaag rijden we naar het Addo Elephant National Park waar we de dag doorbrengen met het verkennen van het park voor serieuze dieren spotten. Addo kan exclusief beweren het enige nationale park ter wereld te zijn dat de "Big 7" bewaart - de Big 5 evenals de zuidelijk juiste walvis en grote witte haai voor de kust van Algoa Bay. Dit prachtige park is een toevluchtsoord voor meer dan 600 olifanten, leeuwen, buffels, zwarte neushoorns, gevlekte hyena, luipaard, een verscheidenheid aan antilopen en zebra-soorten - dus u zult zeker veel dieren spotten tijdens uw verblijf hier! Na een plezierige dag safari maken we onze weg naar onze accommodatie, die een paar meter van het strand ligt, net buiten Port Elizabeth.

  Dag 18,Port Elizabeth area – Storms River / Tsitsikamma Forest/Plettenberg Bay

  We staan vroeg op en gaan op weg naar de spannende avonturen in Storms River in het Tsitsikamma-bos. Nationaal park Tsitsikamma is een multidimensionale bestemming met dramatisch kustlandschap, riffen, rivieren, weelderig bos en delicaat Fynbos. Een wandel- en vogelparadijs, deze regio vormt het bovenste gedeelte van het prachtige nationale park Garden Route. Hier kunt u kiezen uit een selectie van optionele activiteiten, afhankelijk van uw energie en interesses. Van boottochten en kanotochten tot wandelingen in de natuur en vogels spotten, het bos heeft iets te bieden voor de nieuwsgierigheid en verkenningswensen van de meeste bezoekers. U kunt ook de beroemde Bloukrans-brug bezoeken, waar u in de verleiding kunt komen om een van de hoogste bungee-jumps te springen.

  Dag 19,Plettenberg Bay – Hermanus

  Na het ontbijt stappen we in onze bus en rijden we zuidwaarts over de landerijen van de Kaap naar de kustplaats Hermanus, beroemd om zijn waarnemingen van walvissen en dolfijnen. De middag wordt besteed aan het verkennen van Hermanus, een toevluchtsoord voor de outdoorliefhebber! We brengen de nacht door met genieten van de sfeer van de stad en inhaleren van de koele bries.

  Dag 20,Hermanus – Cape Town

  We verlaten Hermanus na het ontbijt en volgen de ruige kustroute en rijden rustig door kleine vissersdorpjes. We bezoeken een wijnmakerij onderweg naar Kaapstad waar we genieten van wijnproeverijen. De tour eindigt aan het einde van de middag aan de voet van de Tafelberg in de populaire moederstad van Zuid-Afrika, Kaapstad. Bij aankomst kunt u inchecken in het hotel. Daarna heft u een vrije middag om Kaapstad om uw gemak te verkennen.

  Dag 21,Cape town

  Vandaag is een vrije dag om vrij te besteden in Kaapstad. Tijd om de V&A Waterfront, de Tafelberg te verkennen of Robbeneiland of veel van de optionele activiteiten te bezoeken die deze stad van wereldklasse te bieden heeft. Ga winkelen en dineren bij het populaire de Victoria en Alfred Waterfront.

  Dag 22,Kaapstad - Amsterdam

  Na het ontbijt is het tijd om uit te checken bij je hotel en op weg te gaan naar de luchthaven voor je vlucht naar huis.

  Dag 23,Aankomst Amsterdam

  Additional Info

  • Check In : 13 januari, 2025
  • Check Out : 06 februari, 2025
  • Duration : 23 Days, 21 Nights
  • Person : 2 Person
  • Availability : 30
  • Price : €2625,--
  • Location : Zuid-Afrika

  Need Help!

  Deze reis gaat alleen door bij minimaal 20 reizigers. Wilt u mee ? Voor meer informatie en een uitgebreide offerte met alle hotels, neem contact op middels email, telefonisch of contact formulier.

  036 52 40 744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages