Booking for : Gouden Erfgoed van India

  Gouden Erfgoed van India

  Tour Details

  Een 24 daagse rondreis naar Rajasthan, Madhya Pradesh, de Ganges en Kolkata. 

   In onderstaande volgorde gaat u naar de volgende prachtige steden: 

  Delhi , Mandawa, Pushkar, Jaipur, Abhaneri and Bharatpur (Keoladeo National Park), Agra, Orchha, Khajuraho, Jhansi, Delhi, Rishikesh, Haridwar, Kolkata & Delhi.

  We beginnen deze reis met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar Delhi, de hoofdstad van India.  Na aankomst zal u worden verwelkomt door onze reisgids en volgt er transfer naar uw hotel. U heeft een hele dag om alvast te shoppen in Delhi.  De volgende dag gaan we naar Mandawa, een eeuwenoude stad en tegenwoordig vooral populair bij Bolywood. Regelmatig worden hier films opgenomen. In Mandawa moet u zeker de Gulab Jamun proberen. We gaan verder naar bruisende stad Pushkar met gezellige markten, kamelen, speciale mandir’s en meren. Via de historische stad Abhaneri, gaan we verder naar Bharatpur, vooral beroemd om de Keoladeo National Park. Nadat u de beroemde Taj Mahal heeft bezocht, gaat de reis via Orchha verder naar Khajaraho, een Unesco Wereldwerelderfgoed met de bekende erotische tempels. Vanuit Jhansi reist u met een luxe trein terug naar Delhi. Daarna gaat u relaxen in Rishikesh en Haridwar bij de heilige Ganges rivier. Een binnenlandse vlucht brengt u Kolkata.  In de city-tour in Kolkata is inbegrepen een bezoek aan de havens waar vandaan de boten vertrokken met onze Indiase voorouders. Tenslotte vliegt u terug naar Delhi voor 3 dagen shoppen, city tour en veel meer.

  Cost includes:

  • Internationale vluchten Amsterdam – Delhi – Amsterdam
  • Binnenlandse vlucht Dehradun – Kolkata
  • Binnenlandse vlucht Kolkata – Delhi
  • 22 nights’ air-conditioned accommodation in double/twin-share rooms at proposed hotels.
  • Daily BREAKFAST at the hotel as per the detailed itinerary.
  • Meeting and assistance services upon arrival/departure.
  • Air-conditioned chauffeur-driven Sedan for 2 Pax/ Toyota Crysta for 3-4 pax,ar for city sightseeing, tours, excursions, etc., as per the above program.
  • Air-conditioned Chair Car Train fare for the sector Delhi – Jhansi.
  • Rickshaw ride at Bharatpur.
  • Day visit to Chokhi Dhani with Dinner.
  • All parking fees, road taxes, government taxes, and driver allowances.
  • Tour assistance throughout the tour.
  • All presently applicable government taxes.

   

   


  photo

  Dag 1,Amsterdam - Delhi (flight)

  Dag 2,Arrive in Delhi

  Bij uw aankomst in Delhi kunt u inchecken in uw hotel en de tijd nemen om te ontspannen en bij te komen van uw reis. U kunt de nabije omgeving verkennen of genieten van de lokale keuken om de levendige eetcultuur van Delhi te proeven.

  Dag 3,Delhi - Mandawa

  Na het ontbijt vertrek je vanuit Delhi en ga je richting Mandawa. Verken de charmante stad die bekend staat om zijn magnifieke haveli's (traditionele Indiase herenhuizen) versierd met prachtige fresco's met historische en mythologische thema's.
  photo

  Dag 4,Mandawa - Pushkar

  Verlaat Mandawa en ga verder richting Pushkar. Bezoek het beroemde Pushkar-meer en de Brahma-tempel, belangrijke bedevaartsoorden voor hindoes. Dompel jezelf onder in de vredige en spirituele ambiance van Pushkar.

  Dag 5,Pushkar - Jaipur

  Rijd van Pushkar naar Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. Bij aankomst checkt u in bij uw hotel en brengt u de rest van de dag ter vrije besteding door de levendige markten te verkennen of de lokale keuken te proeven.
  photo

  Dag 6,Jaipur

  Begin aan een volledige dag sightseeing in Jaipur, bezoek de iconische Albert Hall, Jantar Mantar, Jaipur Old Pink City en de Galta Ji-tempel. Begin uw dag in Albert Hall, een majestueus museum over de geschiedenis en cultuur van Rajasthan. Ga dan naar Jantar Mantar, een buitengewoon astronomisch observatorium. Verken de oude roze stad van Jaipur, bekend om zijn levendige markten en de beroemde Hawa Mahal. Bezoek ten slotte de Galta Ji-tempel, genesteld in de Aravalli-heuvels, bekend om zijn natuurlijke bronnen en apenpopulatie. Dompel jezelf onder in het rijke erfgoed en de kleuren van Jaipur terwijl je geniet van de lokale keuken en memorabele momenten vastlegt.

  Dag 7 ,Jaipur - Abhaneri - Bharatpur / Keoladeo National Park

  Maak onderweg naar Bharatpur een stop bij Abhaneri om de fascinerende trapputten en de Chand Baori, een bekend oud architectonisch wonder, te verkennen. Ga later naar Bharatpur en bezoek het Keoladeo National Park, bekend om zijn diverse vogelsoorten.

  Dag 8 ,Bharatpur - Agra

  Begin aan een ochtendriksjarit naar Keoladeo National Park in Bharatpur. Geniet van de serene schoonheid en diverse vogelsoorten. Later na het ontbijt vertrekken we van Bharatpur naar Agra. Bezoek de wereldberoemde Taj Mahal, een UNESCO-werelderfgoed en symbool van de liefde. Bewonder de verbluffende witmarmeren architectuur en leer de boeiende geschiedenis kennen. Verken Agra Fort, dat Mughal-grootsheid weerspiegelt. Ontdek paleizen, binnenplaatsen en tuinen met een panoramisch uitzicht op de Taj Mahal. Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en architectuur van Agra. Leg gedenkwaardige foto's vast. Keer na het bezichtigen terug naar uw hotel of verken de markten en keuken van Agra.

  Dag 9 ,Orchha via Jhansi

  Na het ontbijt rijdt u van Agra naar Jhansi. Bezoek het historische fort en paleis van Jhansi voordat je verder rijdt naar Orchha, bekend om zijn indrukwekkende paleizen en tempels. Check bij aankomst in het hotel in en bezoek 's avonds de beroemde Lord Rama-tempel. Geniet van de architectonische schoonheid en spirituele sfeer. Rust uit in het hotel of verken Orchha op uw gemak.

  Dag 10,Orchha to Khajuraho

  Verken het architecturale erfgoed van Orchha in het fort, de Ram Raja-tempel en de Chaturbhuj-tempel. Rijd vervolgens naar Khajuraho, bekend om zijn tempels die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan ​​met ingewikkelde sculpturen. Waardeer het vakmanschap en duik in de artistieke en culturele geschiedenis. Check in bij uw hotel in Khajuraho en kom tot rust voor de avond, klaar om morgen verder te verkennen. Geniet van de reis en de architectonische wonderen van Khajuraho!

  Dag 11,Khajuraho

  Na het ontbijt verken je de betoverende Khajuraho-tempels, bekend om hun ingewikkelde houtsnijwerk en architecturale schittering. Bewonder sculpturen die het leven, mythologie en spiritualiteit uitbeelden. Waardeer het kunstenaarschap en vakmanschap van deze tempels die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Bezoek verschillende complexen, leer hun betekenis en geschiedenis kennen. Ontspan na een drukke dag in uw hotel of ga verder met het verkennen van de levendige straten en markten. Geniet van je stadstour en haal het meeste uit de culturele schatten van Khajuraho!

  Dag 12 ,Khajuraho – Jhansi – Delhi (Train: 1842 -2350 hrs)

  Neem afscheid van Khajuraho en gaat u naar het treinstation. Stap aan boord van de trein in Jhansi en geniet van de reis terug naar Delhi. Ontspan en koester de prachtige herinneringen van de reis. De trein biedt mooie uitzichten op weg naar Delhi en is een handig vervoermiddel. Bij aankomst in Delhi gaat u naar uw accommodatie voor de overnachting.
  photo

  Dag 13 ,Delhi to Rishikesh

  Maak een mooie rit van Delhi naar Rishikesh, een bekende spirituele bestemming aan de oevers van de rivier de Ganges. Check in bij je hotel en breng de avond door met het op eigen houtje verkennen van de stad.
  photo

  Dag 14,Rishikesh

  Dompel jezelf onder in de spirituele ambiance van Rishikesh. U kunt beroemde ashrams bezoeken, zoals de Parmarth Niketan en de Beatles Ashram. Neem deel aan Ganga Aarti bij Triveni Ghat.
  photo

  Dag 15 ,Rishikesh vrije dag

  photo

  Dag 16,Rishikesh to Haridwar

  Reis naar Haridwar, een andere heilige stad aan de rivier de Ganges. Woon de betoverende Ganga Aarti bij Har Ki Pauri bij en bezoek tempels zoals Mansa Devi en Chandi Devi. Verken de lokale markten en geniet van het winkelen van religieuze kunstvoorwerpen en souvenirs.

  Dag 17,Fly to Kolkata (Flight: 1200-1410 hrs)

  Ochtendontbijt in het hotel. Rest van de dag ter vrije besteding. Na verloop van tijd transfer naar de luchthaven van Dehradun om aan boord te gaan van de vlucht naar Kolkata, de culturele hoofdstad van India. Check in bij uw hotel en breng de avond ter vrije besteding door, verken de lokale markten of probeer Bengaalse lekkernijen uit.

  Dag 18,Kolkata City Tour

  Begin met een bezoek aan het huis van Moeder Teresa, gewijd aan haar humanitaire werk. Houd er rekening mee dat het op donderdag gesloten is. Ervaar de inspirerende nalatenschap van Moeder Teresa, die haar leven wijdde aan het helpen van kansarmen. Verken vervolgens het iconische Victoria Memorial, een prachtig witmarmeren monument ter ere van koningin Victoria. Het wordt omgeven door prachtige tuinen en herbergt een museum met een opmerkelijke collectie kunst en historische artefacten. Vergeet niet dat het op maandag gesloten is. Bezoek de gerespecteerde Kalighat-tempel, gewijd aan de godin Kali. Wees getuige van de levendige sfeer en observeer de religieuze rituelen terwijl toegewijden zegeningen en troost zoeken. Ga verder naar Suriname Memorial en Indenture Memorial, ter ere van de historische betekenis van contractarbeiders die tijdens het koloniale tijdperk migreerden. Krijg inzicht in hun bijdragen en breng hulde aan hun nalatenschap. Sluit de dag af met het verkennen van de bruisende Gariahat-markt. Koop kleding, accessoires, handwerk en traditionele items terwijl je jezelf onderdompelt in de levendige marktsfeer.

  Dag 19,Kolkata City Tour

  Begin de dag met een bezoek aan de Dakshineswar Kali-tempel, een beroemde hindoetempel gewijd aan de godin Kali. Ervaar de spirituele sfeer en wees getuige van de rituelen die worden uitgevoerd door toegewijden. Ga vervolgens naar het Indian Museum, een van de oudste en grootste musea in India. Verken de uitgebreide collectie kunstvoorwerpen, kunst en archeologische schatten. Houd er rekening mee dat het museum op maandag gesloten is. Maak een ontspannen wandeling langs Park Street, bekend om zijn levendige streetfood-scene. Geniet van de smaken van de culinaire hoogstandjes van Kolkata en mis de kans niet om Bengaalse zoete lekkernijen te proeven bij Balaram Mullick. Bezoek Princep Ghat, een prachtige promenade langs de rivier langs de oevers van de rivier de Hooghly. Geniet van de serene omgeving en geniet van het panoramische uitzicht op de rivier.

  Dag 20,Kolkata vrije dag

  Begin uw dag met een heerlijk ontbijt in uw hotel. Daarna is de hele dag ter vrije besteding.

  Dag 21,Kolkata – Delhi (Flight)

  Ochtendontbijt in het hotel. Rest van de dag ter vrije besteding. Later in de tijd transfer naar de luchthaven om aan boord te gaan voor de vlucht naar Delhi. Bij aankomst transfer naar het hotel. Rest van de dag ter vrije besteding.

  Dag 22,Delhi City Tour

  Begin aan een stadstour van een hele dag door Delhi. Bezoek iconische bezienswaardigheden zoals het Rode Fort, Qutub Minar, Raj Ghat (Mahatma Gandhi's gedenkteken) en Humayun's Tomb. Verken de bruisende markten van Chandni Chowk en Connaught Place, waar u souvenirs kunt kopen en de lokale cultuur kunt opsnuiven.

  Dag 23,Delhi vrije dag

  Begin uw dag met een heerlijk ontbijt in uw hotel. Daarna is de hele dag ter vrije besteding.

  Dag 24,Delhi - Amsterdam

  Ochtendontbijt in het hotel. Later transfer naar de luchthaven om aan boord te gaan van uw vlucht naar huis met de gelukkige herinnering aan deze reis.

  Indiatours.eu

  Wij zijn India Reizen Specialist

  Additional Info

  • Duration : 24 Days, 22 Nights
  • Person : 2 Person
  • Availability : 20
  • Price : €v.a. 1895,-- p/p ( inclusief vliegticket)
  • Location : Delhi

  Need Help!

  Op aanvraag maken wij graag een offerte op maat voor u.

  0365240744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages