Booking for : Himalaya – Noord India

  Himalaya – Noord India

  Tour Details

  Met een start in Delhi, de hoofdstad van India brengt deze reis u naar het hoge Noorden van India en bezoekt u de volgende plaatsen:

  Amritsar, Dharamshala, ammu, Katra, Srinagar, Gulmarg, Srinagar, Sonamarg, Kargil, Leh – Ladkah, Nubra Valley, Delhi

   

  Delhi – is een stad die twee verschillende werelden overbrugt. Oud Delhi, ooit de hoofdstad van Islamitisch India, is een labyrint van smalle straatjes met afbrokkelende havelis en formidabele moskeeën. De keizerlijke stad New Delhi, gecreëerd door de Britse Raj, bestaat daarentegen uit ruime, met bomen omzoomde lanen en imposante overheidsgebouwen. Delhi is de zetel van de macht voor verschillende heersers en vele rijken voor ongeveer een millennium. Vele malen werd de stad hier gebouwd, vernietigd en vervolgens herbouwd. Interessant is dat een aantal heersers van Delhi een dubbele rol speelden, eerst als vernietigers en vervolgens als scheppers.

  Amritsar – Opgericht in 1577 door de vierde goeroe Ram Das. Amritsar de thuisbasis van het heiligste heiligdom van het Sikhisme, de Gouden Tempel. De vergulde Gurdwara schittert in het midden van zijn heilige poel als een enorme goudstaaf. In tegenstelling tot de oude stad zijn de internetcafés, hotels en eetgelegenheden in de moderne wijken van Amritsar net zo uniek als de hoofdstad van de staat.

  Srinagar – is een beroemde plek, door velen genoemd de ‘Hemel op aarde’. Srinagar ligt op het grondgebied van de unie Jammu en Kashmir, aan de oevers van de rivier de Jhelum. Srinagar is zo schilderachtig als het meest verbluffende schilderij dat ooit is geschilderd, en staat bekend om de stilstaande woonboten en kleurrijke Shikararas op het Dal-meer.

  Leh-Ladakh –Reizen naar Leh-Ladakh in Jammu en Kasjmir is voor velen een van de meest gekoesterde dromen. Geniet van de bezienswaardigheden van de uitgestrekte en verlaten uitgestrektheid van heuvels en valleien.

  Kargil is het handels- en doorvoercentrum van het Pan-Aziatische handelsnetwerk bevindt zich op een hoogte van 2.704 m. De prachtige vallei met zijn verbazingwekkende abrikozen is een droombestemming. Hoewel vandaag Kargil het tweede grootste stedelijke centrum van Ladakh is, was het in het verleden de toegangspoort voor caravans van zijde, brokaat, tapijten, vilt, thee, papaver, ivoor naar China, Tibet, Yarkand en Kashmir.

  SUGGESTED ROUTING IN BRIEF:

  Arrive Delhi

  Delhi

  Delhi – Amritsar (Train: 0720 – 1345 hrs)

  Amritsar

  Amritsar – Dharamshala (Drive)

  Dharamshala

  Dharamshala – Jammu – Katra (Drive)

  Katra / Mata Vaishno Devi Temple

  Katra – Srinagar (Drive)

  Srinagar

  Srinagar / Gulmarg / Srinagar

  Srinagar – Sonamarg (Drive)

  Sonamarg – Kargil (Drive)

  Kargil – Lamayuru – Alchi – Leh (Drive)

  Leh / Khardung La / Nubra Valley

  Nubra Valley – Leh

  [tp_cheapest_flights_shortcodes origin=AMS destination=DEL title=”” paginate=false subid=”” currency=”EUR”]

  Why you choose this package!

  • Shoppen in Delhi
  • Bezoek Punjab
  • Golden temple
  • Dharamshala
  • Srinagar
  • Leh-Ladakh

  photo

  Dag 1,Amsterdam - Delhi

  photo

  Dag 2,Aankomst in Delhi

  Bij aankomst in New Delhi, zal u op het vliegveld worden opgehaald en volgt transfer naar uw hotel.
  photo

  Dag 3,Delhi vrije dag

  U heeft een vrije dag in Delhi. U kunt gezellig shoppen en op uw gemak Delhi verkennen. Optioneel is een city tour.
  photo

  Dag 4,Delhi – Amritsar (Train: 0720 – 1345 hrs)

  Na een vroeg ontbijt, uitchecken bij het hotel en transfer naar treinstation om aan boord te gaan naar Amritsar. Het reizen met de trein in India is comfortabel en is een mooie gelegenheid om de landschap te bewonderen. Bij aankomst transfer naar hotel. Rest van de dag vrij. Overnachting in hotel.
  photo

  Dag 5,Amritsar city tour

  Na het ontbijt in het hotel bezoekt u de Gouden Tempel - ook wel Sri Harmandir Sahib genoemd. De Gouden Tempel werd in de 14e eeuw door Guru Ram Das gebouwd. Als gevolg van invloeden van zowel hindoeïstische als moslimstijlen van architectuur, straalt de tempel in het midden van een tank een enorme architecturale schittering uit die de aandacht trekt van vele toeristen over de hele wereld. Later bezoekt u Jallianwala Bagh. De Durgiana-tempel, ook bekend als de Laxmi Narayan-tempel, Durga Tirath en Sitla Mandir. Deze mandir is een vooraanstaande hindoetempel in Amritsar. Later op de middag geniet je van een excursie naar Wagha Border. India-Pakistan grens bij Wagah - waar men de broederschap tussen de Indiers en de Pakistanen kan bekijken. Elke avond om 18.00 uur vindt de parade plaats tussen de soldaten van India en Pakistan. Het is een prachtig moment om de soldaten met zoveel enthousiasme en respect voor elkaar te zien. Geniet 's avonds van de ceremonie in de Gouden Tempel. Overnachting in hotel.
  photo

  Dag 6,Amritsar – Dharamshala (190 Kms / 5 hrs)

  Na het ontbijt en uitchecken vanaf het hotel rijden we naar Dharamshala. Dharamshala, is ook bekend als de "Kleine Lhasa in India" en ligt in de Noord-Indiase deelstaat Himachal Pradesh. De Tibetaanse Delai Lama heeft hier zijn woonplaats. Bij aankomst inchecken in het hotel. Rest van de dag vrij. Overnachting in het hotel.
  photo

  Dag 7 ,Dharamshala / (Mc Leodganj)

  Na het ontbijt in het hotel kunt u genieten van bezienswaardigheden in Dharamshala, waaronder Dal Lake, te midden van weelderig groen. Bezeinswaardigheden zijn : een Shiva-tempel en de St. John's Church - een Anglicaanse kerk gebouwd in 1852, Maak kennis met de Tibetan Monastery Later heeft u tijd om deel te nemen aan activiteiten zoals winkelen, lokale lekkernijen uitproberen, enzovoort. Overnachting in hotel.
  photo

  Dag 8 ,Dharamshala – Jammu – Katra (255 Kms / 5.5 hrs)

  Na het ontbijt en uitchecken vanaf het hotel rijden we naar Katra. Onderweg kan men de beroemde plaatsen en tempels van Jammu bezoeken. Bezoek - Amar Mahal, Ranbir-kanaal, Ragunath-tempel, Mubarak Mandi-paleis, Mansar-meer en nog veel meer. Overnachting in hotel in Katra.
  photo

  Dag 9 ,Katra / Visit Mata Vaishno Devi Temple

  Ochtend ontbijt in het hotel. Rest van de dag vrij om de tempel Mata Vaishno Devi te bezoeken. De zeer gerespecteerde glans van de yatra van Mata Vaishno Devi begint bij Katra. Dit is het toeristisch centrum van het bedevaartsoord en de bezoekers die hier komen om hun reis te beginnen, stoppen voor een dag zodat ze met een nieuw enthousiasme kunnen beginnen. De weg van Katra naar Vaishno Devi is gevuld met schilderachtige verrassingen en elke halte heeft iets te bieden. De serene valleien, vogels en de aangename lucht die eroverheen stroomt dragen bij aan de charme van de reis.
  photo

  Dag 10,Katra – Srinagar (250 Kms / 7.5 hrs)

  Na het uitchecken van het hotel rijdt u naar Srinagar. Bij aankomst inchecken in het hotel. Rest van de dag vrij om te ontspannen in het hotel. Overnachting in hotel.
  photo

  Dag 11,Srinagar

  Na het ontbijt in het hotel ga je verder voor de Srinagar Tour. Bezoek de Mughal Gardens - die werden gebouwd door keizer Jahangir. Vervolgens bezoekt u de Shalimar Bagh en Nishat Bagh en andere prachtige tuinen aan de oostkant van het schitterende Dal-meer. Men kan ook genieten van een shikara-rit bij Dal Lake. Overnachting in hotel.

  Dag 12 ,Srinagar / Gulmarg / Srinagar

  Na het ontbijt in het hotel geniet u van een excursie naar Gulmarg, gelegen op een hoogte van 2730 meter. Geniet van wandelingen in de weelderige groene weiden met bloemen met aan de achterkant besneeuwde bergen. Later gaat u terug naar naar Srinagar. Overnachting in hotel in Srinagar.
  photo

  Dag 13 ,Srinagar – Sonamarg (85 Kms / 02 hrs)

  Na het ontbijt en uitchecken bij het hotel, rijdt u naar Sonamarg. Sonmarg staat bekend als de 'Meadow of Gold', en ligt te midden van een vallei van bloemen en meren. Bij aankomst bezoekt u de beroemde meren en Thajiwas - Het hele gebergte hier is bedekt met gletsjers. Bewonder de mooie watervallen in dit gebied. Overnachting in hotel.

  Dag 14,Sonamarg – Kargil (150 Kms / 3.5 hrs)

  Na het ontbijt en uitchecken bij het hotel, rijdt u naar Kargil. Bij aankomst inchecken in het hotel. Geniet later van de lokale stadstour. Kargil biedt een aantal belangrijke bezienswaardigheden, zoals Munshi Aziz Bhat Museum, Drass War Memorial, Mulbekh-klooster en Kargil City View Point. U kunt ook deelnemen aan verschillende activiteiten in Kargil zoals boogschieten, bergsport. Terwijl je in Kargil bent, kun je ook een landelijke dorpstour maken en de oude Turkse en boeddhistische architectuur zien. Ten slotte kunt u door de meest schilderachtige valleien rijden - Suru-vallei. Overnachting in hotel

  Dag 15 ,Kargil - Leh (235 Kms / 6.5 hrs)

  Na het ontbijt en uitchecken van het hotel rijden we naar Drass, bekend als 2e koudste bewoonde plaats op aarde en bezoek aan Drass War Memorial Hall. Later rijden naar Leh. Oonderweg, bezoek Mulbek Chamba, Lamayuru-klooster, Alchi-klooster, Sangam, Gurudwara en Hall of Fame-museum. Tegen de avond komt u aan in Leh. Overnachting in hotel.

  Dag 16,Leh – Nubra Valley (160 Kms / 5.5 hrs)

  Na het ontbijt rijdt u naar Nubra Valley, ook bekend als Valley of flowers via Khardungla, een van de hoogst berijdbare wegen ter wereld, (18.380 ft). Bij aankomst in Nubra Valley checkt u in het hotel. Later, na wat rust, kunt u genieten van een wandeling langs de oevers van de Shayok-rivier, en kunt u genieten van een ritje op dubbele bultkamelen op de zandduinen tussen Deskit & Hundur Village. Overnachting in Nubra Valley.

  Dag 17,Nubra Valley - Leh (160 Kms / 5.5 hrs)

  Bezoek na het ontbijt het Deskit-klooster (Grote Boeddha), het is een pittoresk klooster dat bovenop een heuvel is gevestigd en biedt een overweldigend uitzicht op de Nubra-vallei. Rij later via dezelfde route terug naar Leh en steek de Khardungla-pas over. In de middage bent u vrij. U kunt de Shanti Stupa bezoeken en een aantal prachtige foto's maken van Sunset in Leh Valley. Overnachting in hotel.

  Dag 18,Leh – Delhi (Flight)

  Met een binnelandse vlucht vliegt u vandaag terug naar Delhi. Alle Airport transfers zijn uiteraard inbegrepen. Uw overnachting is in het hotel in Delhi.

  Dag 19,Delhi vrije dag

  Geniet nog 1 dag van deze bruisende stad. Uw overnachting is in Delhi.

  Dag 20,Delhi - Amsterdam (flight)

  U zal naar het vliegveld worden gebracht in New-Delhi voor uw terugreis.

  Indiatours.eu

  Wij zijn India Reizen Specialist!

  Additional Info

  • Duration : 20 Days,18 Nights
  • Person : 2 Person
  • Availability : 40
  • Price : €1295,--
  • Location : Leh

  Need Help!

  Beste reisperiode voor deze reis: April - Mei. Op aanvraag maken wij graag een offerte op maat voor u.

  036-5240744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages