Booking for : Himalaya – Noord India

  Himalaya – Noord India

  Tour Details

  Met een start in Delhi, de hoofdstad van India brengt deze reis u naar het hoge Noorden van India en bezoekt u de volgende plaatsen:

  Amritsar, Dharamshala, Jammu, Katra, Srinagar, Gulmarg, Srinagar, Sonamarg, Kargil, Leh – Ladkah, Nubra Valley, Delhi

  Delhi – is een stad die twee verschillende werelden overbrugt. Oud Delhi, ooit de hoofdstad van Islamitisch India, is een labyrint van smalle straatjes met afbrokkelende havelis en formidabele moskeeën. De keizerlijke stad New Delhi, gecreëerd door de Britse Raj, bestaat daarentegen uit ruime, met bomen omzoomde lanen en imposante overheidsgebouwen. Delhi is de zetel van de macht voor verschillende heersers en vele rijken voor ongeveer een millennium. Vele malen werd de stad hier gebouwd, vernietigd en vervolgens herbouwd. Interessant is dat een aantal heersers van Delhi een dubbele rol speelden, eerst als vernietigers en vervolgens als scheppers.

  Amritsar – Opgericht in 1577 door de vierde goeroe Ram Das. Amritsar de thuisbasis van het heiligste heiligdom van het Sikhisme, de Gouden Tempel. De vergulde Gurdwara schittert in het midden van zijn heilige poel als een enorme goudstaaf. In tegenstelling tot de oude stad zijn de internetcafés, hotels en eetgelegenheden in de moderne wijken van Amritsar net zo uniek als de hoofdstad van de staat.

  Srinagar – is een beroemde plek, door velen genoemd de ‘Hemel op aarde’. Srinagar ligt op het grondgebied van de unie Jammu en Kashmir, aan de oevers van de rivier de Jhelum. Srinagar is zo schilderachtig als het meest verbluffende schilderij dat ooit is geschilderd, en staat bekend om de stilstaande woonboten en kleurrijke Shikararas op het Dal-meer.

  Leh-Ladakh –Reizen naar Leh-Ladakh in Jammu en Kasjmir is voor velen een van de meest gekoesterde dromen. Geniet van de bezienswaardigheden van de uitgestrekte en verlaten uitgestrektheid van heuvels en valleien. Leh is de grootste stad in Ladakh en is gelegen op een hoogte van ongeveer 3500 meter boven zeeniveau

  Kargil is het handels- en doorvoercentrum van het Pan-Aziatische handelsnetwerk bevindt zich op een hoogte van 2.704 m. De prachtige vallei met zijn verbazingwekkende abrikozen is een droombestemming. Hoewel vandaag Kargil het tweede grootste stedelijke centrum van Ladakh is, was het in het verleden de toegangspoort voor caravans van zijde, brokaat, tapijten, vilt, thee, papaver, ivoor naar China, Tibet, Yarkand en Kashmir.

   

  SUGGESTED ROUTING IN BRIEF:

  Arrive Delhi

  Delhi

  Delhi – Amritsar (Train: 0720 – 1345 hrs)

  Amritsar

  Amritsar – Dharamshala (Drive)

  Dharamshala

  Dharamshala – Jammu – Katra (Drive)

  Katra / Mata Vaishno Devi Temple

  Katra – Srinagar (Drive)

  Srinagar

  Srinagar / Gulmarg / Srinagar

  Srinagar – Sonamarg (Drive)

  Sonamarg – Kargil (Drive)

  Kargil – Lamayuru – Alchi – Leh (Drive)

  Leh / Khardung La / Nubra Valley

  Nubra Valley – Leh

   

  Why you choose this package!

  • Shoppen in Delhi
  • Bezoek Punjab
  • Golden temple
  • Dharamshala
  • Srinagar
  • Leh-Ladakh

  photo

  Dag 1,Amsterdam - Delhi

  photo

  Dag 2,Aankomst in Delhi

  Bij aankomst in New Delhi, zal u op het vliegveld worden opgehaald en volgt transfer naar uw hotel.
  photo

  Dag 3,Delhi vrije dag

  U heeft een vrije dag in Delhi. U kunt gezellig shoppen en op uw gemak Delhi verkennen. Optioneel is een city tour.
  photo

  Dag 4,Delhi – Amritsar (Train: 0720 – 1345 hrs)

  Na een vroeg ontbijt, uitchecken bij het hotel en transfer naar treinstation om aan boord te gaan naar Amritsar. Het reizen met de trein in India is comfortabel en is een mooie gelegenheid om de landschap te bewonderen. Bij aankomst transfer naar hotel. Rest van de dag vrij. Overnachting in hotel.
  photo

  Dag 5,Amritsar city tour

  Na het ontbijt in het hotel bezoekt u de Gouden Tempel - ook wel Sri Harmandir Sahib genoemd. De Gouden Tempel werd in de 14e eeuw door Guru Ram Das gebouwd. Als gevolg van invloeden van zowel hindoeïstische als moslimstijlen van architectuur, straalt de tempel in het midden van een tank een enorme architecturale schittering uit die de aandacht trekt van vele toeristen over de hele wereld. Later bezoekt u Jallianwala Bagh. De Durgiana-tempel, ook bekend als de Laxmi Narayan-tempel, Durga Tirath en Sitla Mandir. Deze mandir is een vooraanstaande hindoetempel in Amritsar. Later op de middag geniet je van een excursie naar Wagha Border. India-Pakistan grens bij Wagah - waar men de broederschap tussen de Indiers en de Pakistanen kan bekijken. Elke avond om 18.00 uur vindt de parade plaats tussen de soldaten van India en Pakistan. Het is een prachtig moment om de soldaten met zoveel enthousiasme en respect voor elkaar te zien. Geniet 's avonds van de ceremonie in de Gouden Tempel. Overnachting in hotel.
  photo

  Dag 6,Amritsar – Dharamshala (190 Kms / 5 hrs)

  Na het ontbijt en uitchecken vanaf het hotel rijden we naar Dharamshala. Dharamshala is een stad in de noordelijke Indiase staat Himachal Pradesh. Het ligt in de uitlopers van de Himalaya op een hoogte van ongeveer 1450 meter boven zeeniveau. De stad is verdeeld in twee delen: Lower Dharamshala en Upper Dharamshala. Lower Dharamshala is de belangrijkste commerciële en administratieve hub van de stad, terwijl Upper Dharamshala, ook bekend als McLeod Ganj, bekend staat als de thuisbasis van de Tibetaanse gemeenschap en de residentie van de Dalai Lama. Het is een belangrijk centrum voor de Tibetaanse cultuur en spiritualiteit. Er zijn veel dingen te zien en te doen in Dharamshala, waaronder een bezoek aan de Tsuglagkhang Tempel, het belangrijkste religieuze centrum van de Tibetaanse gemeenschap, en het Tibet Museum, waar je meer kunt leren over de Tibetaanse cultuur en geschiedenis. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer de St. John's Church in the Wilderness, de Kangra Fort en de Dal Lake. Dharamshala is ook een populaire uitvalsbasis voor trektochten en avontuurlijke activiteiten in de omliggende bergen. Er zijn verschillende trektochten beschikbaar, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse tochten, die je langs prachtige berglandschappen, meren en watervallen voeren.
  photo

  Dag 7 ,Dharamshala / (Mc Leodganj)

  Na het ontbijt in het hotel kunt u genieten van bezienswaardigheden in Dharamshala, waaronder Dal Lake, te midden van weelderig groen. Bezeinswaardigheden zijn : een Shiva-tempel en de St. John's Church - een Anglicaanse kerk gebouwd in 1852, Maak kennis met de Tibetan Monastery Later heeft u tijd om deel te nemen aan activiteiten zoals winkelen, lokale lekkernijen uitproberen, enzovoort. Overnachting in hotel.
  photo

  Dag 8 ,Dharamshala – Jammu – Katra (255 Kms / 5.5 hrs)

  Na het ontbijt en uitchecken vanaf het hotel rijden we naar Katra. Onderweg kan men de beroemde plaatsen en tempels van Jammu bezoeken. Jammu is een stad in de noordelijke staat Jammu en Kashmir van India. Het is de grootste stad in de regio Jammu en ligt aan de oevers van de rivier de Tawi. Hieronder zijn enkele hoogtepunten van Jammu: Raghunath-tempel: De Raghunath-tempel is een van de belangrijkste tempels in Jammu en is gewijd aan Lord Rama. Het is een van de grootste tempelcomplexen in Noord-India en bestaat uit verschillende heiligdommen. Bahu Fort: Het Bahu Fort is een oud fort dat dateert uit de 18e eeuw en is gelegen op de oever van de rivier de Tawi. Het biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en is een populaire toeristische attractie. Amar Mahal Museum: Het Amar Mahal Museum is een paleis uit de 19e eeuw dat nu dienst doet als een museum. Het biedt een prachtige collectie kunstvoorwerpen, schilderijen en sculpturen. Patnitop: Patnitop is een heuvelstation gelegen op ongeveer 100 kilometer van Jammu. Het is bekend om zijn prachtige landschap, avontuurlijke activiteiten en tempels. Vaishno Devi-tempel: De Vaishno Devi-tempel is een van de belangrijkste hindoe-tempels in India en is gelegen op ongeveer 60 kilometer van Jammu. Het is gewijd aan de godin Vaishno Devi en trekt elk jaar miljoenen pelgrims. Jammu biedt een unieke mix van cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Het is een belangrijke bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar avontuur, spiritualiteit en een unieke culturele ervaring. Overnachting in hotel in Katra.
  photo

  Dag 9 ,Katra / Visit Mata Vaishno Devi Temple

  Ochtend ontbijt in het hotel. Rest van de dag vrij om de tempel Mata Vaishno Devi te bezoeken. De zeer gerespecteerde glans van de yatra van Mata Vaishno Devi begint bij Katra. Dit is het toeristisch centrum van het bedevaartsoord en de bezoekers die hier komen om hun reis te beginnen, stoppen voor een dag zodat ze met een nieuw enthousiasme kunnen beginnen. De weg van Katra naar Vaishno Devi is gevuld met schilderachtige verrassingen en elke halte heeft iets te bieden. De serene valleien, vogels en de aangename lucht die eroverheen stroomt dragen bij aan de charme van de reis.
  photo

  Dag 10,Katra – Srinagar (250 Kms / 7.5 hrs)

  Na het uitchecken van het hotel rijdt u naar Srinagar. Bij aankomst inchecken in het hotel. Rest van de dag vrij om te ontspannen in het hotel. Overnachting in hotel.
  photo

  Dag 11,Srinagar

  Na het ontbijt in het hotel ga je verder voor de Srinagar Tour. Bezoek de Mughal Gardens - die werden gebouwd door keizer Jahangir. Vervolgens bezoekt u de Shalimar Bagh en Nishat Bagh en andere prachtige tuinen aan de oostkant van het schitterende Dal-meer. Men kan ook genieten van een shikara-rit bij Dal Lake. Overnachting in hotel.

  Dag 12 ,Srinagar / Gulmarg / Srinagar

  Na het ontbijt in het hotel geniet u van een excursie naar Gulmarg, gelegen op een hoogte van 2730 meter. Geniet van wandelingen in de weelderige groene weiden met bloemen met aan de achterkant besneeuwde bergen. Later gaat u terug naar naar Srinagar. Overnachting in hotel in Srinagar.
  photo

  Dag 13 ,Srinagar – Sonamarg (85 Kms / 02 hrs)

  Na het ontbijt en uitchecken bij het hotel, rijdt u naar Sonamarg. Sonmarg staat bekend als de 'Meadow of Gold', en ligt te midden van een vallei van bloemen en meren. Bij aankomst bezoekt u de beroemde meren en Thajiwas - Het hele gebergte hier is bedekt met gletsjers. Bewonder de mooie watervallen in dit gebied. Overnachting in hotel.

  Dag 14,Sonamarg – Kargil (150 Kms / 3.5 hrs)

  Na het ontbijt en uitchecken bij het hotel, rijdt u naar Kargil. Bij aankomst inchecken in het hotel. Geniet later van de lokale stadstour. Kargil biedt een aantal belangrijke bezienswaardigheden, zoals Munshi Aziz Bhat Museum, Drass War Memorial, Mulbekh-klooster en Kargil City View Point. U kunt ook deelnemen aan verschillende activiteiten in Kargil zoals boogschieten, bergsport. Terwijl je in Kargil bent, kun je ook een landelijke dorpstour maken en de oude Turkse en boeddhistische architectuur zien. Ten slotte kunt u door de meest schilderachtige valleien rijden - Suru-vallei. Overnachting in hotel

  Dag 15 ,Kargil - Leh (235 Kms / 6.5 hrs)

  Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar Leh. Hieronder zijn enkele hoogtepunten van Leh: Leh Palace: Het Leh Palace is een 17e-eeuws paleis dat werd gebouwd door koning Sengge Namgyal. Het paleis is gebouwd op de top van een heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de stad. Shanti Stupa: De Shanti Stupa is een boeddhistische stoepa gelegen op een heuveltop op ongeveer 5 kilometer van de stad Leh. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege het prachtige uitzicht op de omliggende bergen. Nubra Valley: De Nubra-vallei is een van de mooiste valleien in Ladakh, gelegen op ongeveer 150 kilometer van Leh. Het is bekend om zijn prachtige landschap, pittoreske dorpjes en kloosters. Pangong Tso-meer: Het Pangong Tso-meer is een zoutwatermeer gelegen op ongeveer 160 kilometer van Leh. Het meer ligt op een hoogte van ongeveer 4.350 meter en is bekend om zijn heldere blauwe water en prachtige omgeving. Khardung La-pas: De Khardung La-pas is een bergpas gelegen op een hoogte van ongeveer 5.600 meter boven zeeniveau. Het is een van de hoogste berijdbare bergpassen ter wereld en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Overnachting in hotel in Leh

  Dag 16,Leh – Nubra Valley (160 Kms / 5.5 hrs)

  Na het ontbijt rijdt u naar Nubra Valley, ook bekend als Valley of flowers via Khardungla, een van de hoogst berijdbare wegen ter wereld, (18.380 ft). Bij aankomst in Nubra Valley checkt u in het hotel. Later, na wat rust, kunt u genieten van een wandeling langs de oevers van de Shayok-rivier, en kunt u genieten van een ritje op dubbele bultkamelen op de zandduinen tussen Deskit & Hundur Village. Overnachting in Nubra Valley.

  Dag 17,Nubra Valley - Leh (160 Kms / 5.5 hrs)

  Bezoek na het ontbijt het Deskit-klooster (Grote Boeddha), het is een pittoresk klooster dat bovenop een heuvel is gevestigd en biedt een overweldigend uitzicht op de Nubra-vallei. Rij later via dezelfde route terug naar Leh en steek de Khardungla-pas over. In de middage bent u vrij. U kunt de Shanti Stupa bezoeken en een aantal prachtige foto's maken van Sunset in Leh Valley. Overnachting in hotel.
  photo

  Dag 18,Leh – Delhi (Flight)

  Met een binnelandse vlucht vliegt u vandaag terug naar Delhi. Alle Airport transfers zijn uiteraard inbegrepen. Uw overnachting is in het hotel in Delhi.
  photo

  Dag 19,Delhi vrije dag

  Geniet nog 1 dag van deze bruisende stad. Uw overnachting is in Delhi.
  photo

  Dag 20,Delhi - Amsterdam (flight)

  U zal naar het vliegveld worden gebracht in New-Delhi voor uw terugreis.

  Indiatours.eu

  Wij zijn India Reizen Specialist!

  Additional Info

  • Duration : 20 Days,18 Nights
  • Person : 2 Person
  • Availability : 40
  • Price : €1295,--
  • Location : Leh

  Need Help!

  Beste reisperiode voor deze reis: April - Mei. Op aanvraag maken wij graag een offerte op maat voor u.

  036-5240744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages