Booking for : Indonesië, van Java tot Bali (Nov 2020)

Indonesië, van Java tot Bali (Nov 2020)

Tour Details

Rondreis Indonesië, van Java tot Bali

Deze mooie reis brengt u naar de volgende plaatsen:

Jakarta, Bogor, Bandung, Purwokerto, Yogyakarta, Malang, Kalibaru en vakantie paradijs Bali.

Indonesië bestaat uit meer dan 13.000 eilanden en heeft een bevolking van meer dan 180 miljoen. Met meer dan 300 etnische groepen en meer dan 200 verschillende talen, is de diversiteit van de bevolking merkbaar. Deze is niet alleen in de taal merkbaar maar ook in de cultuur en religieuze tradities. Als de hoofdstad , is Jakarta een smeltkroes van vertegenwoordigers uit elk van deze etnische groepen. Jakarta is gelegen aan de noordkust van West-Java en is het centrum van de overheid, de handel en de industrie en heeft een uitgebreid communicatienetwerk met de rest van het land en de buitenwereld .

Bali is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in de wereld. De bewoners van Bali noemen hun eiland ˜het geschenk van de goden, een prachtig eiland. Bijna 90% behoort tot de autochtone bevolking, de Balinezen, die grotendeels hindoes zijn en Balinees of Indonesisch spreken. De hoofdstad is Denpasar. Bali is een van de meest toeristische eilanden in Indonesië. Het mooie landschap, het heerlijke eten en de vriendelijke bevolking maken Bali een perfectie vakantielocatie. Bali heeft een groot aanbod aan restaurants waar je de lekkerste traditionele gerechten voorgeschoteld krijgt.

Includes:

 • Air conditioned bus
 • English/ Dutch speaking tourist guide based on availability
 • Accommodation in twin share
 • Daily breakfast
 • Ferry ticket to Bali
 • One time dinner in Jogjakarta for free
 • Transfer as mentioned
 • Tips for guide and driver

Price excludes:

 • Entrance fee
 • Travel insurance
 • Lunch/ dinner
 • Hotel late check out
 • Other personal expenses which are not mentioned

 

Flights: rechtstreekse KLM vluchten. Check-in : 23 kg + handbagage : 12 kg

 1 KL 809 X 16NOV 1 AMSCGK DK1 2050 1810 17NOV E 1 77W M
 2 KL 836 V 03DEC 4 DPSAMS DK1 2130 0755 04DEC E 1 77W M
Destinations Accommodation would be in below mentioned Hotels or similar: Number of Nights
Bogor Mirah Hotel 4* 01
Bandung Sukajadi Hotel 3* 02
Purwokerto Surya Yudha : 3 * 01
Yogyakarta Prime Plaza : 4 * 02
Malang Swiss Bell : 3 * 02
Kalibaru Kalibaru Cottage: 3 * 01
Bali Adhi Jaya : 4* 07

Why you choose this package!

 • Zonnen, zwemmen, snorkelen en rivier raften
 • Vakantie paradijs Bali
 • Gekleurde rijstvelden
 • Prachtige landschappen
 • Hindoe en Boedistische tempels (UNESCO werelderfgoed)
 • Maak kennis met de Indonesische Cultuur
 • Prachtige theeplantages
 • Mooie watervallen
 • Tropische bossen

Dag 1,Amsterdam – Jakarta

U vliegt comfortabel en rechtstreeks met de KLM vanuit Amsterdam naar Jakarta.

Dag 2,Jakarta – Bogor

Aankomst Jakarta. Transfer naar uw hotel te Bogor. De hogere en dus koelere ligging van Bogor aan de voet van de Gunung Salak slechts 60 km ten zuiden van Jakarta, maakt Bogor een goed oord om de drukkende hitte en chaos van Jakarta te ontvluchten.

Dag 3,Bogor – Bandung

Na het ontbijt, brengt u een bezoek aan de trots van Bogor en één van de grootste biologische schatten ter wereld: de plantentuin Kebon Raya. U kunt hier heerlijk wandelen langs de schaduwrijke paden en ondertussen genieten van de enorme variëteit aan tropische planten, bomen, Orchideeën en Palmen. Daarna vertrekt u naar Bandung via de met theetuinen bedekte Puncah Pass. Dichtbij de top slingert de weg zich door de goed onderhouden theeplantage Gunung Mas. Indien mogelijk brengt u een bezoek aan de theefabriek en zien hier hoe de vers geplukte thee verwerkt wordt. Note: In het weekend kan het druk zijn op de weg. In dat geval zal voor een andere route worden gekozen.

Dag 4,Bandung

U brengt een bezoek aan de vulkaan Tangkuban Perahu en daalt af in één van de kraters indien mogelijk. Zwavelhoudend stoom borrelt uit modderige spleten in de aardkorst omhoog. Vervolgens gaat de reis door naar Ciater, een heerlijk kuuroord, waar u kunt baden in het geneeskrachtige water van de warm waterbronnen. Dit water is afkomstig van de bronnen van de Tangkuban Perahu.

Dag 5,Bandung – Purwokerto

Via een buitengewoon fraai berglandschap, de Preanger, bereikt u het slapend dorpje Purwokerto.

Dag 6,Purwokerto – Yogyakarta

U heeft een lange tocht te gaan naar Yogyakarta, één van de nog bestaande traditionele hoofdsteden van Midden-Java en vertrekken dan ook al zeer vroeg in de morgen. Onderweg stopt u bij het in de 8e eeuw gebouwde en wereldberoemde Boeddhistische monument, de Borobudur.

Dag 7 ,Yogyakarta

Na het ontbijt gaat u naar de kraton, nu het paleis van Hamengku Buwono X, een schitterend voorbeeld van traditionele Javaanse hof-architectuur. De Kraton is nu nog steeds het middelpunt van uitgebreide rituelen, dans- en gamelanvoorstellingen. Daarna naar Kota Gede. Dit plaatsje is een doolhof van nauwe straatjes met kleine zilverwinkels en huizen met mooie mozaïekvloeren, eens toebehorend aan welgestelde Arabische en Nederlandse kooplieden. We bezoeken hier een werkplaats van de zilversmid.

Dag 8 ,Yogyakarta – Malang

Vandaag verlaat u Midden-Java en reist u via Solo naar Malang. In de avond heeft u de gelegenheid om de befaamde Bromo-tocht te maken. Deze nachtelijke tocht vangt aan omstreeks 24.00 uur. U bent ongeveer om 12.00 uur de volgende morgen weer terug in uw hotel. Een vermoeiende en avontuurlijke tocht die u een van de mooiste zonsopgangen ter wereld laat zien (optioneel).

Dag 9,Malang

Vandaag bezoekt u de oude koloniale stad Malang. Oude gevels en reclameborden brengen u terug in de koloniale tijd. U krijgt hier voldoende tijd om te winkelen en rond te kijken. Een bezoek aan Toko Oen, een in 1934 geopend restaurant en bakkerij, waar de koekjes nog in grote stopflessen bewaard worden en de grote plafond-ventilatoren rond zoeven, maakt de ‘Tempo Doeloe’ sfeer compleet.

Dag 10,Malang – Kalibaru

U vervolgt uw reis door het prachtige ruige landschap en buitengewone natuurschoon van Oost-Java. Onze bestemming is Kalibaru, een klein dorpje gelegen te midden van rubber-, kruidnagels-, cacao- en koffieplantages.

Dag 11,Kalibaru – Bali

Na een vroeg ontbijt, kunt u uitchecken in het hotel. Vandaag vertrekt u naar Ketapang. Hier vaart u met de veerboot naar Bali, onze laatste bestemming. Tijdens de rit naar Kuta krijgt u een prachtig stukje van Bali te zien.

Dag 12 ,Bali sightseeing tour

De excursie van vandaag brengt u via de mooiste landschappen van Bali naar Mengwi, het bekende Apenbos. In de middag komt u tot slot aan bij Tanah Lot, een tempel in zee gebouwd. Hoewel u de tempel niet mag betreden is een foto met op de achtergrond een prachtige zonsondergang zeker de moeite waard.

Dag 13 ,Bali vrije dag

De turkooizen zee met veel en fel gekleurde vissen wachten op u. Overdag lekker aan het strand en in de namiddag kunt u eventueel weer nieuwe ervaringen opdoen door deel te nemen aan bijvoorbeeld een bezoek aan een Kecak/Apendans voorstelling (facultatief). Vraag uw gids naar de mogelijkheden.

Dag 14,Bali - vrije dag

De turkooizen zee met veel en fel gekleurde vissen wachten op u. Overdag lekker aan het strand en in de namiddag kunt u eventueel weer nieuwe ervaringen opdoen door deel te nemen aan bijvoorbeeld een bezoek aan een Kecak/Apendans voorstelling (optioneel). Vraag uw gids naar de mogelijkheden.

Dag 15 ,Bali - vrije dag

Zonnen, zwemmen, snorkelen of misschien zelfs wel rivier raften over de Ayungrivier.

Dag 16,Bali - vrije dag

Dag 17,Bali - vrije dag

Dag 18,Denpasar - Amsterdam

De dag van afscheid is daar, u maakt zich klaar voor een lange vliegreis terug naar Nederland.

Dag 19,Aankomst Amsterdam

Additional Info

 • Check In : 16 november, 2020
 • Check Out : 04 december, 2020
 • Duration : 19 Days, 16 Nights
 • Person : 20 Person
 • Availability : 20
 • Price : €1575,--
 • Location : Jakarta, Indonesië

Need Help!

Onze groepsreis begint op 10 september 2020. Reserveer nu voor deze prachtige 19 daagse rondreis.

036 52 40 744

travel@ayurvedica.nl

Recommend Tour Packages

23 Days, 22 Nights Start From €

Westen van de USA & 8 daagse Mexico Cruise

Book Now

12 Days, 11 Nights Start From €825,-- p/p

East Coast of Canada

Book Now

20 Days,18 Nights Start From €1295,--

Himalaya – Noord India

Book Now

23 Days, 21 Nights Start From €2625

Zuid Afrika (Okt 2020)

Book Now

4 Days, 3 Nights Start From €

Londen

Book Now