Ayurvedica Travel = India Reizen Specialist

Wij hebben een groot aanbod aan India reizen.

Uiteraard kunnen wij de aangeboden tours precies op maat voor u maken. De kosten genoemd bij onze tours is op basis van 2 personen.

Wilt u met meerdere personen reizen, dan zal het bedrag per persoon goedkoper worden. Neem hiervoor contact met ons op.

Of heeft u wensen voor nieuwe bestemmingen in India, dan maken wij graag een nieuwe tour voor u.

 

India is als nergens anders op aarde. Het is de ultieme eclectische mix van bezienswaardigheden, geluiden, spiritualiteit en geuren. Elke verwachting – of het nu gaat om schoonheid, mystiek of bureaucratie – zal worden overtroffen door wat je overkomt als je aankomt, en één bezoek zal niet genoeg zijn. Het welkom dat u ontvangt, waar u ook gaat, zal warm en vriendelijk zijn en niets zal teveel moeite zijn in elk stadium van uw reis.

Het landschap van India is net zo divers als zijn mensen en varieert van tropische strandparadijzen tot oerbossen van teakhout: tot woestijntoendra’s onderbroken door forten geregeerd door prinsen, en tot kille heuvels bedekt met theeplantages die uitzicht bieden op ’s werelds hoogste bergtoppen.

India omarmt de moderniteit met open armen en vormt de basis voor de recente economische bloei, maar religie blijft nog steeds de ruggengraat van de Indiase samenleving en blijft een bron van zowel sociale harmonie als sporadische spanningen. Toerisme Vandaag de dag bloeit in India, niet alleen met westerse bezoekers, maar het binnenlands toerisme bloeit nu de middenklasse-Indiers een nieuw gevonden rijkdom ontdekken terwijl hun economie blijft bloeien.

Ayurveda & Yogatours

Zie ons aanbod voor Yoga tours. Volg Yoga classes op diverse locaties in India. Alle Yoga classes door zeer professionele leraren. Aan het eind krijgt u ook een certificaat.

Vanaf het begin organiseren wij  Ayurveda Reizen naar India. Wij hebben contact met diverse Ayurvedische resorts in India en Sri lanka voor uitgebreide Ayurvedische therapiën.

East India tours

De regio Oost-India bestaat uit de volgende staten:

 1. West-Bengalen
 2. Odisha
 3. Bihar
 4. Jharkhand
 5. Sikkim
 6. Assam
 7. Arunachal Pradesh
 8. Meghalaya
 9. Manipur
 10. Mizoram
 11. Nagaland
 12. Tripura

Er zijn veel steden in deze regio, waaronder Kolkata, Bhubaneswar, Patna, Ranchi, Guwahati, Gangtok, Imphal, Aizawl, Kohima, Agartala, etc. Elke stad in Oost-India heeft zijn eigen unieke cultuur, geschiedenis en bezienswaardigheden, die het verkennen waard zijn.

Noord India tours

Resten van oude rijken, kosmopolitische steden, spirituele steden, schilderachtige bergen, schilderachtige meren en weelderige valleien maken allemaal deel uit van het uitgestrekte en gevarieerde landschap van Noord-India. Met iets voor iedereen hebben we een lijst samengesteld met enkele van de beste plaatsen om te bezoeken in Noord-India.

De regio Noord-India omvat de volgende staten:

 1. Jammu en Kasjmir
 2. Himachal Pradesh
 3. Punjab
 4. Uttarakhand
 5. Haryana
 6. Delhi
 7. Uttar Pradesh
 8. Rajasthan

Er zijn veel steden in deze regio, waaronder Delhi, Jaipur, Agra, Amritsar, Jodhpur, Haridwar, Varanasi, Lucknow, Chandigarh en Dehradun. Veel van deze steden hebben ook een grote historische en religieuze betekenis, zoals de Taj Mahal in Agra, het Rode Fort en de Jama Masjid in Delhi, en de Golden Temple in Amritsar.

South India Tours

South-India bestaat uit Karnataka, Kerala, Tamil Nadu, Andhra Pradesh en Telangana. Elke staat heeft zijn eigen unieke tradities, cultuur, geschiedenis en kunst, en voor een reiziger is de regio een opslagplaats van unieke, gedenkwaardige en verrijkende ervaringen. Hier sommen we enkele van de beste plaatsen om te bezoeken.

De regio Zuid-India omvat de volgende staten:

 1. Andhra Pradesh
 2. Telangana
 3. Karnataka
 4. Tamil Nadu
 5. Kerala
 6. Puducherry
 7. Lakshadweep

Er zijn veel steden in deze regio, waaronder Chennai, Bangalore, Hyderabad, Kochi, Thiruvananthapuram, Coimbatore, Mysore, Pondicherry, enz.  Deze regio staat bekend om zijn prachtige landschappen, historische tempels, heilige plaatsen, pittoreske stranden en het heerlijke eten. Enkele populaire toeristische attracties in Zuid-India zijn het Charminar in Hyderabad, de Meenakshi-tempel in Madurai, de Backwaters in Kerala, en de stranden van Goa.

Centraal India Tours

Centraal India:

De regio Centraal-India omvat de volgende staten:

 1. Madhya Pradesh
 2. Chhattisgarh

Er zijn veel steden in deze regio, waaronder Bhopal, Indore, Jabalpur, Raipur, Bilaspur, enz. Elke stad in Centraal-India heeft zijn eigen unieke cultuur, geschiedenis en bezienswaardigheden, die het verkennen waard zijn. Deze regio staat bekend om zijn historische monumenten, nationale parken en wilde dieren, heilige plaatsen en het heerlijke eten. Enkele populaire toeristische attracties in Centraal-India zijn de Khajuraho-tempels, Sanchi Stupa, Kanha National Park, Bhimbetka-rotsen en de Chitrakoot watervallen.

West India Tours

De regio West-India omvat de volgende staten:

 1. Gujarat
 2. Maharashtra
 3. Goa
 4. Dadra en Nagar Haveli
 5. Daman en Diu

Er zijn veel steden in deze regio, waaronder Mumbai, Ahmedabad, Pune, Surat, Vadodara, Panaji, Nashik, enz. Elke stad in West-India heeft zijn eigen unieke cultuur, geschiedenis en bezienswaardigheden, die het verkennen waard zijn. Deze regio staat bekend om zijn prachtige stranden, historische monumenten, kleurrijke festivals en het heerlijke eten. Enkele populaire toeristische attracties in West-India zijn de Gateway of India in Mumbai, de Sabarmati Ashram in Ahmedabad, de Ajanta en Ellora-grotten in Aurangabad en de stranden van Goa.

WILDLIFE TOURS

India biedt vele mogelijkheden voor wildlife tours, met zijn diversiteit aan flora en fauna. Enkele van de bekende wildreservaten en nationale parken in India zijn:

 1. Ranthambore National Park, Rajasthan
 2. Kanha National Park, Madhya Pradesh
 3. Bandhavgarh National Park, Madhya Pradesh
 4. Jim Corbett National Park, Uttarakhand
 5. Periyar National Park, Kerala
 6. Kaziranga National Park, Assam
 7. Sunderbans National Park, West Bengal
 8. Gir National Park, Gujarat

Deze parken bieden een unieke kans om verschillende diersoorten in hun natuurlijke habitat te observeren, zoals tijgers, olifanten, neushoorns, luipaarden, apen, herten, beren en vele anderen. Er zijn verschillende soorten safari’s beschikbaar, zoals jeep safari’s, olifantensafari’s, wandelsafari’s, enz., die u kunt boeken bij de ingang van de parken.

Het is ook mogelijk om georganiseerde wildlife tours te boeken via reisorganisaties. Deze tours bieden meestal een complete reiservaring met vervoer, accommodatie en gidsen die u door het park begeleiden en u helpen om de flora en fauna van het park te ontdekken.

Luxury Train tours

India heeft een uitgebreid spoorwegsysteem dat zich uitstrekt over het hele land, en er zijn veel prachtige treinroutes die je kunt verkennen. Hier zijn enkele van de beste treinroutes in India:

 1. Darjeeling Himalayan Railway (Toy Train), West Bengal – Dit is een smalspoorlijn die door de schilderachtige heuvels van Darjeeling loopt en een spectaculair uitzicht op de bergen biedt.
 2. Konkan Railway, Maharashtra – Deze spoorlijn loopt langs de westkust van India en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de bergen.
 3. Palace on Wheels, Rajasthan – Dit is een luxe trein die door Rajasthan en andere delen van Noord-India reist en passagiers de mogelijkheid biedt om de majestueuze paleizen en forten van Rajasthan te verkennen.
 4. Deccan Odyssey, Maharashtra – Dit is een luxe trein die reist door Maharashtra, Gujarat en Goa en de passagiers een unieke reiservaring biedt, compleet met gastronomische maaltijden en culturele activiteiten.
 5. Himalayan Queen, Himachal Pradesh – Deze treinroute loopt door de prachtige heuvels van Shimla en biedt een spectaculair uitzicht op de bergen en de valleien.
 6. Nilgiri Mountain Railway, Tamil Nadu – Dit is een smalspoorlijn die door de heuvels van Ooty loopt en een prachtig uitzicht op de omgeving biedt.
 7. Mandovi Express, Goa – Deze treinroute loopt langs de westkust van India en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de stranden van Goa.

Deze treinroutes bieden een unieke manier om de prachtige landschappen en culturen van India te verkennen. AyurvedicaReizen kan voor u deze treinen boeken en de rest van de tour organiseren zoals hotels, vliegtickets, airport transfers etc.

GOEDKOPE VLIEGTICKETS MET GRATIS EXTRA BAGAGE

Neem contact met ons op en wij sturen de beste vliegopties voor India

Buy Now