Booking for : Zuid India mandir’s

  Zuid India mandir’s

  Tour Details

  SOUTH INDIA TEMPLE CIRCUIT

  Ervaar spiritualiteit in South India. Deze tour brengt u naar de meest bijzondere Hindoe tempels van South India.

  De route is naar de volgende steden:

  Chennai (Madras), Tirupati, Kancheepuram, Mahabalipuram,  Pondichery, Tanjore, Rameshwaram, Madurai, Kanyakumari en Trivandrum.

  Venkateswara Temple, gelegen in het Chittoor-district van Andhra Pradesh, staat bekend om de Lord Venkateshwara-tempel, een van de meest bezochte pelgrimsoorden van India. Tirumala is een van de zeven heuvels in Tirupati, waar de hoofdtempel zich bevindt. De tempel wordt verondersteld te zijn geplaatst waar Lord Venkateshwara de vorm aannam van een idool en daarom de thuisbasis is van de godheid Govinda. Tirupati is een van de oudste steden van India en wordt in tal van oude Veda’s en Purana’s genoemd. Verspreid over een gebied van 26 kilometer en elke dag bezocht door bijna 50.000 pelgrims, wordt de tempel ook wel de Tempel van de Zeven Heuvels genoemd.

  Mahabalipuram-tempels, Tamil Nadu – De monumentengroep Mahabalipuram is een weerspiegeling van het rijke culturele erfgoed van de zevende en achtste eeuw. De structuren zijn een mix van Rathas-vormige (strijdwagen) tempels, Mandapas (grot) tempels, enorme uitgehouwen rotsen in de open lucht en tempels aan de kust, allemaal opgedragen aan Lord Shiva. De stad zelf werd al in de eerste en tweede eeuw gebouwd en staat tegenwoordig op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

  Subrahmanya-tempel in Tamil Nadu – De tempel werd in 2005 opgegraven na de tsunami in 2004 die de kust van Tamil Nadu trof. De archeologen geloven dat het heiligdom – opgedragen aan de godheid Murugan – het oudste in zijn soort in de staat is. Het is een mix van twee gebouwen, een behorend tot het Pallava-tijdperk uit de negende eeuw en de andere uit het achtste-eeuwse Sangam-tijdperk.

  Chidambaram-tempel is een hindoeïstische tempel gewijd aan Lord Shiva gelegen in het hart van de tempelstad Chidambaram in Tamil Nadu. Het tempelcomplex strekt zich uit over 50 hectare in het hart van de stad. Het is een oude en historische tempel gewijd aan Lord Shiva Nataraja en Lord Govindaraja Perumal. Het huidige ontwerp van de tempel, versierd met bronzen en stenen beelden die verschillende religieuze goden uitbeelden, dateert uit de 12e en 13e eeuw. Bewonder de rijke filosofische betekenis van het ontwerp, zoals de negen poorten die de negen openingen in het menselijk lichaam symboliseren. In de hal zijn 18 pilaren, die herinneren aan de 18 Purana’s, de heilige hindoeïstische geschriften.

  De Brihadisvaratempel in Thanjavur valt onder de Culturele UNESCO Werelderfgoed. Het is een van de grootste Hindoeïstische tempelcomplexen ter wereld en is gewijd aan de Hindoeïstische god Shiva. De tempel werd gebouwd in het begin van de 11e eeuw in opdracht van de Chola koning Raja Raja Chola I. De Brihadishwara-tempel, is een goed voorbeeld van Tamil-architectuur. Thanjavur is een belangrijk centrum van Zuid-Indiase religie, kunst en architectuur en het is een van de belangrijkste en meest bezochte historische locaties van het land. Met een hoogte van 63 meter is het het hoogste tempelgebouw in India.

  Sri Ramanathaswamy-tempel in Rameshwaram, is een heilige tempel met één van de 12 Jyotirlinga’s. Bekend om zijn ingewikkelde werken, majestueuze torens en gangen, is deze tempel een mooi voorbeeld van uitmuntende architectuur. In deze tempel heeft Sri Ram, onderweg naar Ayodhya, na de succesvolle redding van Sita Mata, God Shiva aanbeden. Het oude heiligdom van de Sri Ramanathaswamy-tempel bevond zich tot de 12e eeuw in een bescheiden hut met rieten dak. De belangrijkste toevoegingen aan de tempel vonden plaats van de 12e tot de 16e eeuw tijdens de verschillende regeringen. Veel koninkrijken zoals Mysore, Travancore, Pudukottai, Ramanathapuram, hebben ook veel bijgedragen aan de ontwikkeling van deze tempel, wat heeft geresulteerd in een prachtige structuur. De huidige structuur van de Sri Ramanathaswamy-tempel is verspreid over 15 hectare land. Deze tempel is aan alle vier de zijden omgeven door enorme muren met een hoogte van bijna 250 meter.

  Meenakshi-tempel, Madurai, Tamil Nadu – De oude stad Madurai, meer dan 2500 jaar oud, werd gebouwd door de Pandyan-koning, Kulashekarar, in de 6e eeuw voor Christus. Deze grote tempel complex van 700.000 vierkante meter ruimte is architectonisch verbluffend en  de beroemdste bezienswaardigheid van Madurai. Tegenwoordig bezoeken ongeveer 20.000 mensen per dag deze tempel. Hoewel je afbeeldingen van veel belangrijke hindoegoden in en rond de tempel kunt vinden, is deze grotendeels gewijd aan de hindoegodin Parvati en is het een belangrijk bedevaartsoord voor toegewijden van Parvati en Shiva.

  Sree Padmanabhaswamy-tempel in Thiruvananthapuram, gebouwd in de 8e eeuw, is gewijd aan Heer Vishnu. Deze tempel is een mix van de Kerala en Dravidische architectuurstijlen. Er wordt aangenomen dat het de rijkste tempel ter wereld is. Er zijn verwijzingen naar de tempel in teksten in de Skanda Purana en Padma Purana. Het heiligdom wordt momenteel beheerd door een trust onder leiding van de voormalige koninklijke familie van Travancore.

  Why you choose this package!

  • Eeuwenoude tempels
  • UNESCO werelderfgoed

  photo

  Dag 1,Amsterdam - Chennai ( flight)

  photo

  Dag 2,Aankomst in Chennai

  Na aankomst in Chennai, volgt transfer naar uw hotel. De rest van de dag bent u vrij. Uw overnachting is in Chennai.
  photo

  Dag 3,Chennai -Tirupatie (150 km / 3 uur)

  Gelijk na het ontbijt kunt u uitchecken in het hotel en gaat u naar Tirupati. Na aankomst kunt u zich eerst opfrissen in het hotel en vertrekt u vervolgens naar Tirumala waar u de prachtige Venkateswara Temple bezoekt. Er zijn ook andere tempels in Tirupati die je kunt bezoeken, waaronder de Sri Kalahasti-tempel, de Sri Govindarajaswami-tempel, de Kondandarama-tempel, de Parashurameshwara-tempel en de ISKCON-tempel. Tirupati herbergt een uniek geologisch wonder dat u niet mag missen! De Silathoranam is een natuurlijke boog gevormd uit rotsen en bevindt zich in de Tirumala-heuvels. Keer later terug naar uw hotel voor de overnachting. Uw overnachting is in Tirupati.
  photo

  Dag 4,Tirupati - Kanchipuram (90 km/02 uur)

  Na een vroeg ontbijt. rijden we naar Kancheepuram. Bij aankomst bezoeken we de Ekambaresjwar-tempel en de Vaikunthanatha-tempel. Daarna zal u naar uw hotel worden gebracht. Na de lunch bezoekt u nog de Kailasanatha & Amman-tempel. Later heeft u tijd om te shoppen naar bijzondere zijde-sari's. Uw overnachting is in Kanchipuram.
  photo

  Dag 5,Kanchipuram - Mahabalipuram (65 km / 01 uur 30 uur),

  Na het ontbijt rijden we naar Mahabalipuram. Hier bezoekt u de de Shorte-tempel, Five Rathas, Butter Ball, Arjuna's Penence. Ook bezoekt u de Subrahmanya-tempel. Later kunt u inchecken in het hotel voor uw overnachting.
  photo

  Dag 6,Mahabalipuram - Pondichery (100 km/ 2 uur)

  Na het ontbijt gaat u verder naar Pondichery, een voormalige Franse kolonie, ook wel bekend als de "The French Riviera of the East". De straten van de Franse wijk Pondicherry, ook wel bekend als White Town, zijn bezaaid met charmante mosterdgele koloniale gebouwen met muren vol bougainville. Deze worden afgewisseld met gezellige cafés en chique boetieks die heerlijke Franse gerechten en dranken aanbieden. Gewoon door deze straten slenteren, kan de reiziger inzicht geven in de sprookjesachtige charme van Pondicherry. Maak ook een wandeling op het strand. Uw overnachting is in Pondichery.
  photo

  Dag 7 ,Pondichery - Chidambaram - Thanjavur

  Na het ontbijt kunt u uitchecken in het hotel en gaat de reis verder naar Thanjavur. Indien gewenst kunt u de een bezoek brengen aan de Aurobindo Ashram. Onderweg stopt in Chidambaram voor een bezoek aan de Chidambaram Nataraja Tempel. Hier kunt u lunchen. Later rijden we verder naar Tanjore. In Thanjavur bezoekt u de Brihadeeshwara Temple een Culturele UNESCO Wereldergoed. Uw overnachting is in Thanjavur.
  photo

  Dag 8 ,Thanjavur - Rameshwaram ((250 km/05 uur)

  Vandaag staat op het programma een bezoek aan de Thanjavur Royal Palace and Art Gallery. De Art Gallery, heeft een prachtige collectie oude sculpturen en een verzameling oude munten uit 300 voor Christus. Het heet officieel de "Raja Raja Chola Art Gallery" en plaatselijk bekend als "Thanjavur Kalaikoodam". Deze bronzen sculpturen van hindoegoden en godinnen variëren van 9e eeuw na Christus tot 19e eeuw na Christus. Vroege Indiase levensstijl, kleding, sieraden en kapsel zijn in deze beelden uitgehouwen. Later rijden we naar Rameshwaram. Bij aankomst bezoekt u de Ramanathan Swamy-tempel. Hier kunt u een Shiva Linga zien. Voorafgaang hieraan is het gebruikelijk om 7 baden te nemen. Indien tijd het toelaat kunt u wandelen op het strand. Uw overnachting is in Rameshwaram.
  photo

  Dag 9 ,Rameshwaram - Madurai (165 km /3.5 uur)

  Na het ontbijt gaat de reis verder naar Madurai. Gelijk na aankomst bezoekt u Palamuthi solai, de Meenakshi Amman-tempel en het Tiru malai Nayak-paleis. Uw overnachting is in Madurai.

  Dag 10,Madurai - Kanyakumari ( (250 km/05 uur).

  Na een vroeg ontbijt gaat u naar Kanyakumari. Kanyakumari staat bekend als Triveni Sangam, de ontmoeting van drie oceanen namelijk het samenkomen van de Indische Oceaan, de Golf van Bengalen en de Arabische Zee. Kanyakumari staat bekend om zijn vele tempels. Er wordt gezegd dat het de verblijfplaats is van de hindoegodin Kanya Kumari, een incarnatie van godin Parvati (gemalin van Shiva). Zie de 3000 jaar oude Kumari Amman-tempel, gewijd aan de godin Kanya Kumari. Bezoek de unieke Thanumalayan-tempel, de enige tempel ter wereld waar de hindoe-drie-eenheid Brahma, Vishnu en Shiva wordt aanbeden als een enkele godheid - Sthanumalayan. Neem de boot om de Vivekanandha Rock van dichtbij te zien. Geniet van de zon ondergaan en de zon opkomst in de vroege ochtend. Op warme avonden met volle maan kan men de opkomst en zonsondergang tegelijkertijd zien. Het is een zeldzame maar mooie waarneming. Uw overnachting is in Kanyakumari.

  Dag 11,Kanyakumari - Trivandrum

  Geniet van zonsopgang. Na het ontbijt in rijden we naar Trivandrum, de hoofstad van Kerala. Bezoek de beroemde Pathmanabhaswamy tempel van trivandrum. Voor een bezoek aan deze tempel zijn er specifieke kleding adviezen. Vrouwen moeten een Sari dragen en mannen een ontblote bovenlijf. Later kunt u relaxen op de Kovalam beach. Uw overnachting is in Trivandrum.

  Dag 12 ,Trivandrum - Amsterdam

  U zal op tijd naar het vleigveld worden gebracht voor uw vlucht terug naar huis.

  Additional Info

  • Duration : 12 Days, 10 NIghts
  • Price :
  • Location : Trivandrum

  Need Help!

  Deze reis is het hele jaar te boeken. Zeer voordelige tarieven bij meerdere personen. Op aanvraag helpen wij je graag verder met een op maat gemaakte offerte.

  036 52 40 744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages