Booking for : Exotisch Noord India met Scenic Kashmir

  Exotisch Noord India met Scenic Kashmir

  Tour Details

  Exotisch Noord India met Scenic Kashmir

  Deze fantastische 21 daagse rondreis brengt u naar de volgende steden:

  Delhi Haridwar Rishikesh Chandigarh Shimla Amritsar Dharamshala Katra Srinagar Gulmarg & Sonamarg Srinagar Pahalgam Jammu  Delhi

  We vliegen comfortabel vanuit Amsterdam naar New-Delhi.

  Nadat we hebben kunnen shoppen in de beroemde Karol Bagh, vertrekken wij de volgende dag naar Haridwar. Geniet van de prachtige Aarti bij de heilige Ganges in Haridwar en Rishikesh. Bezoek ook mooie Mandir’s in Rishikesh en Haridwar en neem een bad in de heilige Ganges.

  We reizen door Punjab voor de Golden tempel, tradities, cultuur en heerlijk eten.

  Heel speciaal is de ceremonie op de grens tussen India en Pakistan.

  Maak kennis met het Boedhisme in de Dharamshala, de verblijfplaats van de heilige Dalai Lama.

  Wees gezegend met een bezoek aan de beroemde heilige Vaishno Devi Mandir, een Mandir die elke Hindoe een keer moet hebben bezocht.

  Vervolgens gaan we verder hoog naar het Noorden voor de prachtige Kashmir met spectaculaire en panoramische heuvels, bergen, bloemen en bossen, mooie watervallen, grote rivieren en veel meer.

  Cost includes:

  • Retour vliegticket Amsterdam – Delhi – Amsterdam
  • 20 Nights air-condition accommodation on Double / Twin share rooms at proposed hotels.
  • Daily breakfast at hotel as per detail itinerary from day 02.
  • Meeting and assistance services on arrival / departure.
  • Air – conditioned chauffeur driven Vehicle (as per above) for city sightseeing, tour, excursion etc. as per above program.
  • Air-conditioned Chair Car train fare for the sector Jammu – Delhi.
  • All parking, road taxes, government taxes and driver allowances.
  • Tour assistance throughout the tour
  • All presently applicable Government taxes.

   Cost does not include:

  • Any international and domestic airfare if it is not mention in cost inclusion.
  • Transport during free days / any optional tour / Entrance & Camera Fees at the monuments.
  • Personal nature Expenses i.e. Telephone calls, Laundry, soft / hard drinks, Lunch, tipping etc.

  [tp_cheapest_flights_shortcodes origin=AMS destination=DEL title=”” paginate=false subid=”” currency=”EUR”]

   

   

   

  Why you choose this package!

  • Neem een bad in de heilige Ganges
  • Shoppen in Delhi
  • Bezoek de Golden tempel
  • Prachtig Kashmir
  • Bezoek Mandir's in Haridwar en Rishikesh
  • Sprititualiteit

  Dag 1,Amsterdam – Delhi (flight)

  U vliegt comfortabel en rechtstreeks met de KLM vanuit Amsterdam naar New Delhi.

  Dag 2,Aankomst Delhi

  In de vroege ochtend komt u aan in New Delhi - Indira Gandhi International airport. Na aankomst zal u worden begroet door onze reisleider en volgt transfer naar uw hotel. Uw overnachting is in Delhi. Delhi - is een stad die twee verschillende werelden overbrugt. Oud Delhi, ooit de hoofdstad van Islamitisch India, is een labyrint van smalle straatjes met afbrokkelende |Havelis en formidabele moskeeën. De keizerlijke stad New Delhi, gecreëerd tijdens de Britse overheersing, bestaat daarentegen uit ruime, met bomen omzoomde lanen en imposante overheidsgebouwen. Delhi is de zetel van de macht voor verschillende heersers en vele rijken voor ongeveer een millennium. Vele malen werd de stad gebouwd, vernietigd en vervolgens herbouwd.

  Dag 3,Delhi - Haridwar (250 Kms / 5.5 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na een vroeg ontbijt, mag u uitchecken in het hotel en rijden we u naar Haridwar. Haridwar - Het is gelegen aan de oevers van de rivier de Ganga. Er wordt gezegd dat het nemen van een bad in Ganga van Haridwar de ziel zuivert en de toegewijde Nirvana (Moksha) bereikt. Bij aankomst volgt inchecken in het hotel. Later in de middag, bezoekt u Hari Ki Pauri om te genieten van de mooie Aarti aan de oever van de heilige Ganges rivier. Prachtig is de aanblik van duizenden diya’s en bloemen, die door gelovigen aan de heilige Ganges worden geofferd. Deze heilige plek, is ook bekend als Brahmakund. Het is de belangrijkste ghat op de rivier de Ganga, waar een heilige duik een must is voor elke toegewijde. Uw overnachting is in Haridwar.

  Dag 4 ,Haridwar – Rishikesh – Haridwar

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na het ontbijt in het hotel bezoekt u beroemde tempels en overige mooie plekken in Haridwar en Rishikesh. Haridwar heeft voor de Hindoes, talloze populaire tempels. Deze kleine en grote tempels zijn verspreid over de stad. De meeste Haridwar-tempels zijn gewijd aan God Shiva of God Vishnu. De naam van de stad is een samensmelting van twee woorden, Hari (betekent God) en Dwar (poort). Sommige oude tempels in Haridwar worden vanwege hun naam door mensen van heinde en verre bezocht. Enkele van de belangrijke tempels in Haridwar zijn de Pawan Dham-tempel, de Parmeshwar Mahadev-tempel, de Chanda Devi en de Lal Mata-tempel. Zeer populair is ook de Mansa Devi-tempel of Bilwa Tirath, waarvan wordt gedacht dat het zegeningen geeft en elke Mansa (wens) van zijn bewonderaar uitvoert. Deze tempel hoort tot de een van de vijf van Panch Tirath van Haridwar. Deze tempel is de top van de Siddh Peeth-driehoek - Mansa Devi, Chandi Devi en Maya Devi. Later op de middag geniet je van een excursie naar Rishikesh. Rishikesh - is een klein schilderachtig stadje, gelegen waar de rivier de Ganges uit de Himalaya stroom. Rishikesh is de toegangspoort tot de Himalaya Rishikesh werd bekend in het Westen, sinds de Beatles langs kwamen voor een bezoek aan de Ashram van Maharishi Mahesh Yogi. Deze mooie stad staat bekend als de Wereldhoofdstad van Yoga, Meditatie en Ayurveda. De Char Dham Yatra (Four Shrines Sacred Journey) begint idealiter vanuit Rishikesh. Bij aankomst in Rishikesh, bezoekt u eerst de Ram & Laxman Jhula (hangbruggen). Maak een wandeling in deze mooie omgeving met vele winkeltjes. Later krijgt u de gelegenheid om een duik te nemen in de heilige Ganges bij de Parmarth Niketan Ashram. Neem passende kleding mee voor deze bad. Omkleden is mogelijk. U bezoekt ook de beroemde Neelkhant Mahadev-tempel. Tegen de avond, tijdens de zonsondergang neemt u deel aan de Ganga Aarti in Rishikesh Triveni Ghat. Triveni Ghat ligt aan de heilige rivier de Ganga en is een heilige ghat die vooral wordt gebruikt om te baden door de pelgrims. Triveni ghat is de samenvloeiing van drie heilige rivieren - Ganga, Yamuna en Saraswati. De ghat ligt echter aan de rivier de Ganges. De meest populaire attractie van deze ghat is het dagelijkse Ganga Aarti voor de Godin Ganga. Dit evenement wordt ook wel Maha Aarti genoemd. Een enorme, verbazingwekkende en gedenkwaardige gebedsceremonie die wordt bijgewoond door een groot aantal toegewijden en bezoekers. Tijdens de Aarti houden priesters een enorme olie-lamp vast met verlichte Diya’s en draaien hun handen in cirkelvormige beweging waarbij ze de rivier aanbidden. Deze actie gaat gepaard met bellen, trommelslagen en het zingen van Bhajans. Uiteindelijk worden de Diya’s, samen met bloemen in de heilige water vrijgegeven. Het hele evenement van geluid en licht is een onvergetelijk ervaring. Later zal u terug worden gebracht naar uw hotel in Haridwar.

  Dag 5,Haridwar - Chandigarh (200 Kms / 4.5 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL) Na het ontbijt en uitchecken in het hotel, rijden wij u naar Chandigarh. Chandigarh – is een van de eerste en de best geplande steden van India! Deze modern ogende stad, is ontworpen door Le Corbusier, een Franse architect. Chandigarh is vernoemd naar Godin Chandi, de godin van de macht, en is de gedeelde hoofdstad van de staten Haryana en Punjab. Bezoek bij aankomst de Rock Garden. Deze mooie tuin is verspreid over een oppervlakte van ongeveer 12 hectare. De tuin is gebouwd door de heer Nek Chand en bestaat uit kunstobjecten die zijn gemaakt van stedelijk afvalmateriaal. Verder bezoekt u de Sukhna-meer. Hier heeft u de gelegenheid om te gaan varen over de meer. Ook kunt u wandelen op de 2 km lange promenade en genieten van de schoonheid van de natuur. Daarna heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid lokale markten te verkennen. Uw overnachting is in Chandigarh.

  Dag 6,Chandigarh – Shimla (115 Kms/ 2.5 Hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na het ontbijt en uitchecken vanaf het hotel gaat de reis verder naar Shimla. Shimla – was de voormalige zomerhoofdstad van de Britten in India en is de huidige hoofdstad van Himachal Pradesh. Shimla is gezegend met alle natuurlijke rijkdommen die men maar kan bedenken. Het heeft een schilderachtige locatie, omgeven door groene heuvels met besneeuwde bergtoppen. De spectaculaire koele heuvels vergezeld van de structuren gemaakt tijdens het koloniale tijdperk creëert een uitstraling die heel anders is dan andere heuvels. Bij aankomst kunt u eerst inchecken in het hotel. Nadat u zich heeft kunnen opfrissen, volgt een city tour van Shimla. Deze tour bengt u naar The Ridge, een open ruimte in het hart van de stad en biedt een prachtig uitzicht op de verre bergketens. De twee prominente landmarchen van Shimla, de Neo-Gothic-structuur van Christ Church en het nieuwe Tudor Library-gebouw zijn de andere attracties die zich hier bevinden. Later kunt u wandelen in de gezellige Mall Road, de belangrijkste winkelcentrum van Shimla met restaurants, clubs, banken, bars, postkantoren, VVV-kantoren en de meeste hoogtepunten van de stad.

  Dag 7 ,Shimla / Day trip to Kufri

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na het ontbijt in het hotel geniet u van een excursie naar Kufri. Kufri is een klein heuvelstation op 13 km van Shimla. De naam Kufri is afgeleid van het woord kufr dat "meer" betekent in de lokale taal. De regio rond Shimla inclusief Kufri was ooit onderdeel van het koninkrijk Nepal totdat het gebied werd afgestaan aan de Britten als onderdeel van het Sugauli-verdrag. Deze regio was onbekend voor de rest van de wereld totdat de Britten het in 1819 'ontdekten'. Keer later terug naar Shimla. Overnachting in hotel.

  Dag 8 ,Shimla – Amritsar (300 Kms / 6.5 hrs)

  Na een heerlijk ontbijt, checkt u uit in het hotel en gaat de reis verder naar Amritsar. Amritsar is opgericht in 1577 door de vierde goeroe Ram Das. Het is de thuisbasis van het heiligste Gurudwara van het Sikhisme, de Gouden Tempel. De vergulde Gurdwara glinstert in het midden van zijn heilige poel als een enorme goudstaaf. Volgens velen is dit mooier dan de Taj Mahal - vooral na het ervaren van de gezelligheid in de steegjes van de omliggende oude stad. In tegenstelling tot de oude stad is het nieuwe deel van Amritsar met internetcafe’s, hotels en eetgelegenheden in moderne wijken. Bij aankomst kunt u inchecken in het hotel. Uw overnachting in hotel.

  Dag 9 ,Amritsar

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na het ontbijt in het hotel bezoekt u de Durgiana-tempel en de Golden Temple. De Golden Temple wordt ook wel Sri Harmandir Sahib Ji genoemd. Als gevolg van invloeden van zowel hindoeïstische als moslimstijlen van architectuur, straalt de tempel in het midden van water, een enorme architecturale schittering uit die de aandacht trekt van vele toeristen over de hele wereld. De tour brengt u ook naar Jallianwala Bagh - Het getuigt van de ramp genaamd Jallianwala Bagh Massacre ten tijde van het bewind van de Britse koningrijk. Geniet later op de middag van een excursie naar de grens tussen India en Pakistan bij Wagah, waar men de levendige broederschap tussen de Indiers en de Pakistanen kan bekijken. Elke avond om 18.00 uur vindt de parade plaats tussen de soldaten van India en Pakistan. Het is een prachtig moment om de soldaten met zoveel enthousiasme en respect voor elkaar te zien. Uw overnachting is in Amritsar.

  Dag 10,Amritsar - Dharamshala (McLeod Ganj) (210 Km / 5.5 Hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL) Na het ontbijt mag u uitchecken in het hotel rijden we u naar Dharamshala. Dharamshala, is ook bekend als de "Little Lhasa in India". De Dharamshala ligt in de Noord-Indiase deelstaat Himachal Pradesh. Het ligt op een uitloper van het Dhauladhar-gebied in het Pir Panjal-gebied van de buitenste Himalaya. Bewonder de majestueuze ergen van de machtige Dhauladhar-reeksen hierboven. Bij aankomst inchecken in het hotel. Uw overnachting is in Dharamshala, Himachal Pradesh.

  Dag 11,Dharamshala / (Mc Leodganj)

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na het ontbijt in het hotel kunt u genieten van bezienswaardigheden in Dharamshala, waaronder Dal Lake, te midden van weelderig groen. Het meer heeft ook een Shiva-tempel aan de oevers. Verder bezoekt u de St. John's Church - een Anglicaanse kerk gebouwd in 1852 en is opgedragen aan John The Baptist. Bezoek ook de Tibetan Monastery - om getuige te zijn van de boedhistische rituelen en gebruiken. In de regio is ook de Bhagsu Nag-tempel - een oude hindoetempel gewijd aan Lord Shiva. Later heeft u vrije tijd om te winkelen, lokale lekkernijen uit te proberen, enzovoort. Uw overnachting is in Dharamshala, Himachal Pradesh.

  Dag 12 ,Dharamshala – Jammu – Katra (255 Kms / 5.5 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL) Na het ontbijt en uitchecken bij het hotel, rijden wij u naar Katra. Onderweg kan men de beroemde plaatsen en tempels van Jammu bezoeken. Bezoek - Amar Mahal, Ranbir-kanaal, Ragunath-tempel, Mubarak Mandi-paleis, Mansar-meer en nog veel meer. Uw overnachting is in een hotel in Katra.

  Dag 13 ,Katra / Visit Mata Vaishno Devi Temple

  (BREAKFAST AT HOTEL) Na een vroeg ontbijt heeft u de gelegenheid om de beroemde Mata Vaishno Devi temple te bezoeken. Een bedevaart naar Shri Mata Vaishno Devi Ji wordt beschouwd als een van de heiligste bedevaarten van onze tijd. Populair over de hele wereld als Moonh Maangi Muradein Poori Karne Wali Mata, wat betekent dat de moeder die vervult waar haar kinderen naar verlangen. Shri Mata Vaishno Devi Ji woont in een heilige grot van berg Trikuta. Het ligt op een hoogte van 5200 voet en omvat een trektocht van bijna 12 km van het basiskamp in Katra. De klim van Vishno Devi Yatra zelf gaat over een goed geplaveid pad met een zachte helling. De duur hangt af van het weer, de drukte en je snelheid. De route is bezaaid met winkels die souvenirs en devotionele muziek verkopen, met altijd een mooi uitzicht. Als je tijd tekort komt of de klim niet kunt doen, zijn er regelmatig helikoptervluchten van Katra naar Sanjhhi Chhat, gevolgd door een wandeling van 2,5 km. Hoewel de wandeling het hele jaar door kan worden uitgevoerd, is het hoogseizoen echter in de zomer (mei-juni), het nieuwe jaar en de Navratra-maanden in maart-april en september-oktober. Het is raadzaam om de wandeling in de moesson (eind juli tot begin september) te vermijden wanneer de weg glad wordt. De route is erg koud in december en januari, dus het is beter om de wandeling bij zonsopgang te beginnen.

  Dag 14,Katra – Srinagar (250 Kms / 7.5 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL) Na een vroeg ontbijt en uitchecken bij het hotel, reist u naar Srinagar. Srinagar is een beroemde toeristuche plaats en ook bekend als, ‘Heaven on Earth’. Srinagar ligt op het grondgebied van de unie van Jammu en Kashmir, aan de oevers van de rivier de Jhelum. Srinagar is zo schilderachtig als het meest verbluffende schilderij dat ooit is geschilderd, en staat bekend om de stilstaande woonboten en kleurrijke Shikararas op het Dal-meer. Bij aankomst inchecken in het hotel voor uw overnachting in Srinagar.

  Dag 15,Srinagar

  (BREAKFAST AT HOTEL) Na het ontbijt in het hotel volgt een Srinagar Tour. U bezoekt de Mughal Gardens - die werden gebouwd door keizer Jahangir. Bezoek de Shalimar Bagh, Nishat Bagh en andere prachtige tuinen aan de oostkant van het schitterende Dal-meer. Men kan ook genieten van een shikara-rit bij Dal Lake. Uw overnachting is in Srinagar.

  Dag 16,Srinagar / Gulmarg / Srinagar

  (BREAKFAST AT HOTEL + EXCURSION TOUR) Na het ontbijt in het hotel geniet u van een excursie naar Gulmarg, gelegen op een hoogte van 2730 meter. Geniet van wandelingen in de weelderige groene weiden met bloemen met aan de achterkant besneeuwde bergen. Keer later terug naar Srinagar. Overnachting in hotel in Srinagar.

  Dag 17,Srinagar / Sonamarg / Srinagar

  (BREAKFAST AT HOTEL + EXCURSION TOUR) Na het ontbijt in het hotel geniet van een excursie naar Sonamarg - gelegen op een hoogte van 2730 m. Sonamarg wordt ook wel “The meadow of Gold” genoemd. Het uitzicht is spectaculair met als achtergrond besneeuwde bergen tegen een blauwe hemel. De Sindh-rivier die door de vallei slingert, is rijk aan vis. Pony's kunnen worden gehuurd voor de reis naar de Thajiwas-gletsjer, een belangrijke lokale attractie tijdens de zomermaanden. Keer terug naar Srinagar. Overnachting in hotel in Srinagar.

  Dag 18,Srinagar – Pahalgam (90 Kms / 2.5 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na het ontbijt en uitchecken bij het hotel, rijden wij u naar Pahalgam - de vallei van de herders. Rij door saffraanvelden; bezoek Awantipura ruïnes van een 1100 jaar oude tempel van Lord Vishnu. Geniet van een dennenbos langs de rivier de Lidder. Bij aankomst wordt u naar Chandanwadi gebracht. Bezoek Betab valley - de vallei werd Betaab genoemd naar de gelijknamige bollywood-film. Keer terug naar Srinagar. Overnachting in hotel in Srinagar.

  Dag 19,Pahalgam – Jammu (250 Kms / 7.5 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na het ontbijt en uitchecken van het hotel rijden we naar Jammu. Bij aankomst inchecken in het hotel. Rest van de dag vrij. Overnachting in hotel.

  Dag 20,Jammu – Delhi (Train: 1615 – 2300 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL) Na een heerlijk ontbijt, checkt u uit van het hotel en zal u naar het treinstation worden gebracht om aan boord te gaan van een trein die u naar Delhi brengt. Bij aankomst in Delhi volgt transfer naar uw hotel. Uw overnachting is in Delhi.

  Dag 21,Delhi – FREE DAY & Delhi / Departure

  (BREAKFAST AT HOTEL) U heeft een vrije dag vandaag in Delhi. Optional: een Delhi city tour. 1. Laxmi Narayan Temple 2. Red Fort (From outside) - Closed on Monday 3. Humayun Tomb (from outside) 4. Qutab Minar the highest stone tower in India 5. India Gate - This solemn monument was built in memory of the 90,000 Indian soldiers who laid down their lives in the World War Ist. 6. Drive past the Rashtrapathi Bhawan, Parliament House. 7. Lotus temple 8. Lodhi Garden & Sai Mandir. Laat in de avond, check uit in het hotel. U zal op tijd naar het vliegveld worden gebracht en neemt het vliegtuig terug naar huis.

  Dag 22,Aankomst Amsterdam

  photo

  Aarti in Rishikesh

  Additional Info

  • Duration : 21 Days, 20 Nights
  • Person : 2 Person
  • Availability : 12
  • Price : €950,-- p/p
  • Location : Jammu en Kasjmir

  Need Help!

  Wij gaan deze reis binnenkort als groepsreis aanbieden.

  0365240744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages