Booking for : Bihar tour

  Bihar tour

  Tour Details

  Ontdek je Indiase roots in Bihar

  Deze reis start in Delhi en brengt u naar de volgende plaatsen:

  Delhi – Lucknow- Shravasti – Lumbini –  Kushinagar – Vaishali – Patna –  Nalanda –   Rajgir –  Bodhgaya – Varanasi –   Allahabad –  Delhi

  Cost includes:

  • 13 Nights air-condition accommodation on Double / Twin sharing rooms at proposed hotels.
  • Daily breakfast at hotel as per detail itinerary.
  • Meeting and assistance services on arrival / departure.
  • Air – conditioned chauffeur driven car for city sightseeing, tour, excursion etc. as per above program.
  • Air – conditioned First / Executive class train fare for the sector Delhi – Lucknow & Prayagraj – Delhi.
  • Traditional Elephant ride at Amber Fort in Jaipur.
  • Early morning boat ride at River Ganga, Varanasi.
  • Monument entrance fees as per detail itinerary.
  • All parking, road taxes, government taxes and driver allowances.
  • Tour assistance throughout the tour.
  • All presently applicable Government taxes.


  Cost does not include:

  • Any international and domestic airfare if it is not mention in cost inclusion.
  • Transport during free days / any optional tour / Guide & VISA / Camera Fees at the monuments.
  • Personal nature Expenses i.e. Telephone calls, Laundry, soft / hard drinks, lunch, compulsory tipping to the guide etc.
  • Any Porterage services at Airport/Railway Station.
  • Any other expenses not mentioned in the cost includes.

  [tp_cheapest_flights_shortcodes origin=AMS destination=DEL title=”” paginate=true subid=”” currency=”EUR”]

  Why you choose this package!

  • Spreek Bhojpuri in Bihar
  • Bezoek de grens met Nepal
  • Buddhist Circuit of India
  • Reis met luxe train
  • Bezoek Varanasi
  • Veel Cultuur
  • Heerlijk eten
  • boottrip over de Ganges
  • Jyotir Linga in de Shri Kashi Vishwanath Temple

  photo

  Dag 1,Amsterdam - Delhi

  Vlieg vanuit Amsterdam naar Delhi.
  photo

  Dag 2,Aankomst in New Delhi

  Op de airport zal u worden opgehaald en volgt transfer naar uw hotel. Uw overnachting is in Delhi.
  photo

  Dag 3,Delhi city tour

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR ) Gelijk na het ontbijt kunt u genieten van een city tour van New Delhi & old Delhi. Deze tour brengt u naar: 1. Laxmi Narayan Temple 2. Red Fort (From outside) - Closed on Monday 3. Humayun Tomb (from outside) 4. Qutab Minar the highest stone tower in India 5. India Gate & War Museum - This solemn monument was built in memory of the 90,000 Indian soldiers who laid down their lives in the World War Ist. 6. Drive past the Rashtrapathi Bhawan, Parliament House. 7. Lotus temple 8. Lodhi Garden & Sai Mandir 9. Swami Akshardham Temple. Uw overnachting is in Delhi.
  photo

  Dag 4,Delhi – Lucknow (Train: 0615 hrs / 1230 hrs)

  (BREAKFAST ON BOARD) In de vroege ochtend volgt transfer naar het treinstation om in te stappen op de trein naar Lucknow. In de trein zal een ontbijt worden aangeboden. Bij aankomst in Lucknow zal onze vertegenwoordiger u begroeten en volgt een city tour van Lucknow. Later zal u naar uw hotel worden gebracht voor uw overnachting in Lucknow.
  photo

  Dag 5,Lucknow – Sravasti (175 kms / 04 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL) Gelijk na het ontbijt zal u worden opgehaald en gaat de reis met de auto verder naar Sravasti. Sravasti lijkt Lord Buddha erg te hebben gefascineerd, want hij bracht meer dan 1/4 van zijn leven hier door. Lord Buddha herinnerde zich zijn vorige geboorten. Tegenwoordig zit Sravasti vol met oude stoepa's, majestueuze kloosters en verschillende tempels. De stad wordt verondersteld te zijn gesticht door de mythological koning Sravasti en heeft oude stoepa's, majestueuze kloosters en verschillende tempels. Bij aankomst kan u inchecken in het hotel. Uw overnachting is in Sravasti.

  Dag 6,Sravasti – Lumbini (240kms / 8 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL) Na het ontbijt volgt een tour van de meest Populaire bezienswaaardigheden van Sravasti. Later rijden wij u naar Lumbini. Prins Siddhartha werd in Lumbini geboren rond 563 B.C. Lumbini - een plaats in de Zuidwestelijke Terai van Nepal, roept spirituele gevoelens op bij de miljoenen Boeddhisten over de hele wereld - net als het Jeruzalem voor Christenen en Mekka voor Moslims. Lumbini is de plaats waar Lord Buddha - de apostel van de vrede en het licht van Azië, werd geboren in 623 B. C. Bij aankomst kunt u inchecken in het hotel. Bezoek later de Sacred Garden, een klein complex aan de zuidkant van Lumbini. Het markeert de plaats waar de Boeddha is geboren en bevat vele belangrijke historische monumenten en archeologische vondsten van het gebied. U bezoekt Maya Devi Mandir, waarvan men denkt dat de bouw dateert van de e 3e of 4e eeuw voor Christus. Op ziet u de heilige “Peepul” boom, waaronder Maya Devi was bevallen van een kind. Verder ziet u de Ashokan Pillar en Pushkarni. Uw overnachting in het hotel in Lumbini.

  Dag 7 ,Lumbini - Khushinagar (170 kms / 04 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na het ontbijt in het hotel rijdt u naar Khushinagar, een klein bosrijk stadje. Het was hier dat Boeddha eindigde met zijn aardse reis. Bij aankomst kunt u inchecken in het hotel. Later volgt een bezoek aan de Mutkabandha Stupa. Uw overnachting in het hotel in Kushinagar.

  Dag 8 ,Khushinagar - Vaishali - (280 Kms / 06 hrs) - Patna (70 Kms / 02 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL + ENROUTE TOUR) Na een vroeg ontbijt in het hotel rijdt u naar Patna. Onderweg bezoek Vaishali. Vaishali is een belangrijke bestemming in het boeddhistische circuit omdat dit is waar Boeddha zijn naderende Nirvana (redding) aan zijn discipelen heeft aangekondigd. Keizer Ashoka heeft hier een leeuwpilaar opgericht om deze gebeurtenis te markeren endeze is er nog steeds. Bezoek ook het Vaishali-museum en zie figuren, oude munten en foto's van de opgravingen. Later vervolg je je weg naar Patna, de hoofdstad van Bihar. Bij aankomst in Patna kunt u inchecken in het hotel. Overnachting in het hotel.

  Dag 9 ,Patna - Nalanda - Rajgir - Bodhgaya (80 Kms / 02 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL + ENROUTE TOUR) Na een vroeg ontbijt gaat de reis verder naar Nalanda. Dit was een groot boeddhistisch centrum van meer dan 1000 jaar oud, totdat het klooster, de school en de bibliotheek werden geplunderd en verbrand door moslims. De Chinese geleerde HiuenTsan verbleef hier gedurende 5 jaar in de vroege 7e eeuw. Er waren 10.000 monniken en studenten in residentie. De overblijfselen zijn nog steeds zichtbaar en omvatten de "Grote Stupa" met trappen, terrassen en een paar nog intacte stoepa's eromheen. Verder rijden we u naar Rajgir of Rajagriha. Het was de hoofdstad van het Magadhan-rijk voordat Pataliputra bezet was omstreeks 1800 voor Christus. Bezoek Gridhkuta, de "heuvel van gieren". Het was een van Boeddha's favoriete plekken waar hij veel belangrijke preken hield. Bezoek ook de grot Saptaparni op de Vaibhara-heuvel. De eerste boeddhistische raad werd hier gehouden en Boeddha's leringen werden voor de eerste keer opgeschreven. Bezoek Vishwa Shanti Stupa & Venuvana, het bamboebos waar Boeddha wat tijd doorbracht. Later vervolgt u de tour naar Bodhgaya. Het was hier dat Siddhartha 48 dagen mediteerde onder een "Bodhiboom" en op de 49e dag verlicht werd en Boeddha werd, de Verlichte !!! Bij aankomst in Bodhgaya, check in bij het hotel en bezoek later Mahabodhi-tempel met de boom, waaronder Boeddha verlicht was, de voetafdrukken van Boeddha en het klooster. Bezoek ook het Sujata-dorp en de Niranjana-rivier. Uw overnachting in het hotel in Bodhgaya.
  photo

  Dag 10,Bodhgaya – Varanasi (243 Kms / 6 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na een vroeg ontbijt mag u uitchecken in het hotel en rijden wij u naar Varanasi. Onderweg bezoekt u Sarnath, een Boedistisch complex. Varanasi is één van werelds oudste stad en ontleent zijn naam aan de twee stromen Varuna in het noorden en Assi in het zuiden. Het is gelegen aan de oevers van de rivier de Ganges. Bij aankomst kunt u inchecken in het hotel. Later in de avond volgt transfer naar een ghat langs de Ganges rivier en kunt u, samen met duizenden gelovigen, genieten van een bijzondere Ganga Aarti. Uw overnachting in het hotel in Varanasi.
  photo

  Dag 11,Varanasi

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Vroeg in de ochtend geniet u van een boottocht om de zonsopgang boven de Ganges te bekijken. Zie honderden mensen in de Ganges een bad nemen en bidden. Keer later terug naar het hotel. Bezoek 's middags beroemde tempels (met de Shiva jyotir linga) en Kashi Hindu University, waar meer dan vijftigduizend studenten van over de hele wereld studeren. In de avond bent u vrij om de lokale markten te verkennen. Uw overnachting is in het hotel in Varanasi.
  photo

  Dag 12 ,Varanasi – Allahabad (125 Kms / 3.5 hrs) – Delhi (Train: 1637 hrs / 2300 hrs)

  (BREAKFAST AT HOTEL + CITY TOUR) Na een vroeg ontbijt mag u uitchecken in het hotel rijdt u naar Allahabad, officieel bekend als Prayagraj - de stad Kumbh. Het is gelegen aan de samenvloeiing van drie rivieren - Ganga, Yamuna en de onzichtbare Saraswati. Het ontmoetingspunt staat bekend als Triveni en is erg heilig voor hindoes. De Kumbh-Mela , gehouden in elke zes jaar en Mahakumbh in elke 12 jaar in Allahabad (Sangam) zijn de grootste bijeenkomsten van pelgrims op deze aarde. Bij aankomst bezoekt u deze Sangam - samenvloeiing van drie heilige rivieren - Ganga, Yamuna en Saraswati. Later bezoek Anand Bhawan - Het voorouderlijk huis van de Nehrus / India's eerste premier. Bezoek Swaraj Bhawan - gelegen naast de Anand Bhawan, en gebouwd door Pt. Moti Lal Nehru, het is het huis waar de voormalige premier van India, mevrouw Indira Gandhi, werd geboren. Later op tijd, transfer naar het treinstation om in te stappen op de trein naar Delhi. Bij aankomst transfer naar hotel. Overnachting in het hotel in Delhi.
  photo

  Dag 13 ,Delhi – vrije dag

  U heeft een vrije dag in Delhi. Vandaag kunt u gaan shoppen in Delhi. Neem de metro of een taxi om de rest van Delhi te verkennen. Uw overnachting is in het hotel in Delhi.
  photo

  Dag 14,Delhi - Amsterdam

  U zal op tijd naar de Airport worden gebracht.

  Additional Info

  • Duration : 14 Days, 13 Nights
  • Person : 2 Person
  • Availability : 40
  • Price : €895,--
  • Location : Bihar, India

  Need Help!

  Aap bhi chalega tarkar bhaat ghai Bihar me? Deze reis is het hele jaar te boeken. Op aanvraag maken wij een offerte voor u.

  036 52 40 744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages