Booking for : Betoverende Maharashstra-tour

  Betoverende Maharashstra-tour

  Tour Details

  Betoverende Maharashstra-tour

  Deze fantastische rondreis brengt u een aantal bijzondere steden en bezienswaardigheden:
  
   Mumbai - Trimbakeshwar tempel, Nashik- Shirdi, Aurangabad -Ellora Caves & Ajanta Caves, Pune, Lonavala,
  
  Matheran Panchgani, Mahabaleshwar, Ganpatiphule, Rantnagiri.

  Welkom in het Maharashtra. U zal versteld staan van de immense grootte en diversiteit van het land.

  Trotseer, of geniet, van de gebergten met een hoogte tot ver in de wolken. Ontdek de ontelbare forten met een rijke en trotse geschiedenis. 

  Of bezoek de eeuwenoude tempels gemaakt van bazalt.

   

  1. Amsterdam – Mumbai
  2. Arrive Mumbai
  3. Mumbai
  4. Mumbai – Trimbakeshwar Temple – Nashik
  5. Nashik – Shirdi
  6. Shirdi – Aurangabad / Ellora caves
  7. Aurangabad / Day trip to Ajanta Caves
  8. Aurangabad – Pune
  9. Pune
  10. Pune – Lonavala
  11. Lonavala – Matheran
  12. Matheran
  13. Matheran – Panchgani
  14. Panchgani –Mahabaleshwar
  15. Mahabaleshwar
  16. Mahabaleshwar – Ganpatiphule – Rantnagiri
  17. Rantnagiri – Mumbai
  18. Mumbai – Amsterdam

   

  Cost includes:

  • 16 Nights air-condition accommodation on Double /Twin / Triple share rooms at proposes set of hotels.
  • Daily breakfast at hotel as per detail itinerary.
  • Air – conditioned chauffeur driven Sedan Car for 02 Pax, Toyota Innova Car for 03/04 Pax & Tempo Traveler for 06/08 Pax, for city sightseeing, tour, excursion etc. as per above program.
  • All parking, road taxes, government taxes and driver allowances.
  • Tour assistance throughout the tour.
  • All presently applicable Government taxes.

   

  Cost does not include:

  • Any international and domestic airfare if it is not mention in cost inclusion.
  • Monument entrance & camera fees as per detail itinerary.
  • Mandatory X-Mass & New Year gala dinner supplements.
  • Transport during free days / any optional tour / Guide services @ INR 2000 per day.
  • Personal nature Expenses i.e. Telephone calls, Laundry, soft / hard drinks, lunch, tipping etc.
  • Any Porterage services at Airport/Railway Station.
  • Any other expenses not mentioned in the cost includes.

   

  Why you choose this package!

  • Bezoek Top Hill stations
  • Relax bij de mooiste stranden
  • Geniet van watervallen
  • Zegeningen bijj Sai Baba in Shridi
  • Bollywood in Mumbai
  • Shopping in Mumbai
  • Unesco- Ellora caves
  • Unesco - Ajanta caves
  • Relax in Lonavala

  Dag 1 ,Amsterdam - Mumbai (flight)

  Dag 2,Aankomst Mumbai

  Aankomst op Mumbai international Airport. Welkom in Mumbai. Een stad met een inwonersaantal van vijftien miljoen. Zakenlui, filmsterren, artiesten, ambtenaren, maar ook bedelaars; Mumbai is hun thuis. Een stad met zoveel diversiteit en dialecten die elk afzonderlijk bijdragen aan de Grote Mumbai smeltkroes. Mumbai is een stad die nooit slaapt! Of je nu op zakenreis bent of op een vakantie met het gezin, er is altijd wat te zien en te beleven. In de aankomsthal zal u worden opgewacht door een vertegenwoordiger van ons bureau. Deze zal u vervolgens begeleiden naar het hotel. Eenmaal aangekomen zal het reisplan tot in de details met u worden besproken. Ook zal u een informatiepakket krijgen met o.a. een tour programma, hotel vouchers en feedback rapporten. Uw overnachting is in Mumbai.

  Dag 3,Mumbai city tour

  Ontbijt in het hotel + city tour Na een smaakvol ontbijt, begint de city tour De dagexcursie is een gezellige mix van bezienswaardigheden. We zullen monumenten bezoeken, tempels ontdekken en de mooiste kunsthallen bewonderen. Ook zullen we naar verschillende musea en warenhuizen. Al met al, de tour geeft u een gelegenheid om te zien wat de lifestyle is in deze metropool. Daarnaast kunt u de stad ervaren en haar architectuur en geschiedenis. Op het programma: • Houses of film stars • The Gateway of India • St. Thomas Cathedral / Horniman Circle / Town Hall • Bombay University and the Oval Maidan • Town Hall • Victoria Terminus • Crawford Market • Marine Drive and Chowpatty Beach • Mani Bhavan, home of Gandhi • Malabar Hill and the Hanging Gardens • Dhobi Ghat In de avond bent u vrij om de lokale markten te bezoeken. Overnachten in het hotel.

  Dag 4 ,Mumbai – Trimbakeshwar Temple - Nashik

  Na een vroeg ontbijt en check-out in het hotel begint onze rit naar Nashik. Nashik, een stad met twee identeiten. Aan de ene kant is het een eewenoude en heilig bedevaartsoord met een fascinerende Oude Stad. Aan de andere kant huist het de grootste wijnvelden in India. Nashik speelt een grote rol in het epische Hindu verhaal de Ramayana. In dit verhaal speelt de God Rama de hoofdrol. Volgens de mythologie verbleef Ram, samen met zijn vrouw, Sita en zijn broer Lakshman, 14 jaar in Nashnik nadat Hij was verbannen uit Ayodhya. Ze woonden in een gebied beter bekend als Panchavati. De stad is vernoemd naar een gebeurtenis waarin Lahksman de neus afhakte van Surpanakha, de zus van de demoon Ravan. Nadat we zijn aangekomen zullen we inchecken bij het hotel. We hebben dan de tijd om ons even op te frissen en om te kleden voor de de beroemde tempel zullen ontdekken. Er zijn meer dan honderd tempels in Nashnik. Veel van deze bevinden zich rondom de heilige Godavari rivier, die stroomt door de stad. De stad’ grootste heiligdom is de prachtige zwarte steen de Kala Ram Tempel, ten oosten van Ramkund. Volgens de legende was het precies daar waar Lakshman de neus afhakte van de demoon Surpanakha. Vlakbij is Sita Gumpha, een smalle grot waar Sita zich heeft schuilgehouden voor Ravan. Niemand weet natuurlijk of de legende waar is, maar het blijft een mooie bezienswaardigheid. Op de weg naar de Kala Ram, kunt u ook stoppen bij de Naroshankar Tempel. Ook kunt u naar de Kapileswara tempel. Deze tempel is ter verering van nandi (stier), maar ook van de God Shiva. Aan de andere kant van de Godavari rivier is de Sundar Narayan tempel. Deze tempel is pal naast de Victoria Bridge en heeft een spectaculair uitzicht over de Godavari rivier. Deze enorme tempel met een prachtige architectuur is gebouwd ten ere van de oppergod Vishnu. Overnachten in het hotel in Nashik.

  Dag 5 ,Nashik - Shirdi

  Na een vroeg ontbijt en check-out in het hotel zullen we rijden naar Trimbakeshwar, een oude Hindu tempel in het dorp van Trimbak. Trimbak ligt op 28km afstand van de stad Nashnik. De tempel is gebouwd ten ere van de god Shiva en is een van de twaalf Jyotirlingas. Hier worden Hindu stambomen geregistreerd en de Maharashtra bewaard. De oorsprong van de heilige Godavari rivier is vlakbij Trimbak. We vervolgen onze reis naar Shirdi. Shirdi staat bekend om de Shirdi Sai Baba tempel, die is gevestigd op de Samadhi van Shri Sai Baba. Volgens de legende arriveerde Sai Baba in het dorp Shirdi toen hij slechts 16 jaar was en woonde hij hier tot zijn dood. Ook verbleef Sai Baba in de Khandoba tempel. Zijn naam heeft hij te danken aan een dorpsgenoot Mahalspathi, die noemde hem ‘Sai’ (saint) Baba. Bij aankomst volgt de check-in bij het hotel. Na een korte douche en kledingwissel volgt het bezoek aan de Shirdi Sai tempel. Shirdi Sai Tempel is een prachtig heiligdom gebouwd over de Samadhi of Shri Sai. Een indiaase guru en een fakir, Shri Sai Baba wordt enorm vereerd door zowel Hindu als Moslims. Lord Sai leefde in een moskee en na zijn dood was zijn lichaam gecremeerd in een tempel. Overnachten in het hotel in Shirdi.

  Dag 6,Shirdi - Aurangabad (ENROUTE VISIT ELLORA CAVES)

  Na een vroeg ontbijt en check-out in het hotel rijden we naar de Ellora grotten. De Ellora grotten bevinden zich in het midden van Chamadari Hills. Deze historische grotten zijn bestempeld als werelderfgoed en bevinden zich 40 km noordwesten van Aurangabad. De Ellora grotten zijn ongeveer 300 jaar oud. Aurangabad, was in 2010 verklaard als Toeristenhoofdstad van Maharashtra door de overheid. Een beroemde toeristen-hub waar bezoekers versteld zullen staan van de aanzichten en belevingen. De toegangspoort tot de Werelderfgoedsites Ajanta en Ellora, Later op de dag rijden we naar Aurangabad en bezoeken we het Daulatabad fort. Dit fort was onverwoestbaar en heeft een enorm aanzien in het land. Daulatabad Fort in Daulatabad, of Devagiri zoals het voorheen genoemd werd, is een must-visit in Aurangabad. Op ongeveer 11km noordwesten van Aurangabad, dit glorieus fort staat sterk op een berg ongeveer 200 meter boven zeeniveau. Bibi Ka Magbara is een magnifiek mausoleum. Het was gebouwd in opdracht van Aurangzeb’ zoon Azam ter nagedachtenis van zijn moeder Dilras Banu Begum. Aurangabad, is vernoemd naar de Mughal-keizer, Aurangzeb. Langs de rechteroever van de rivier de Kham ligt de stad, het hoofdkantoor van het district, dat bezoekers alle moderne gemakken en voorzieningen biedt. Bij aankomst inchecken in het hotel. Later op de avond bezoeken we de Grishneshwar-tempel (als de tijd het toelaat). Deze tempel dient als verblijfplaats van een van de 12 Jyotirlingas in India, opgedragen aan Shiva. De tempel, met prachtig gebeeldhouwde muren, werd gebouwd onder het beschermheerschap van koningin Ahilyabai Holkar, een van de heersers van de vroegere staat Indore. Overnachten in het hotel in Aurangabad.

  Dag 7 ,Aurangabad - EXCURSION TOUR TO AJANTA CAVES

  Na ontbijt in het hotel, begint de excursie naar de Ajanta grotten. Het dorp Ajanta ligt in de Sahyadri heuvels, ongeveer op 99 km afstand. Van Aurangabad; een paar mijl verderop in een gigantische hoefijzervormige rots, zijn 30 grotten die uitkijken op een kloof, `elk vormt een kamer in de heuvel en sommige met binnenkamers. Al deze zijn uitgehouwen in massieve rots met weinig meer dan een hamer en beitel en het geloof en de inspiratie van het boeddhisme. Hier, voor de boeddhistische monniken, opgegraven de handwerkslieden Chaityas (kapellen) voor gebed en Vihara's (kloosters) waar ze leefden en onderwezen. Veel van de grotten hebben de meest exquise gedetailleerde gravures op de muren, pilaren en ingangen evenals prachtige muurschilderingen. Deze grotten werden vroeg in de 19e eeuw bij toeval ontdekt door een groep Britse officieren op expeditie. Tegenwoordig zijn de schilderijen en sculpturen in het leven van Boeddha, die behoren tot de meer mellow en ritualistische Mahayana Boeddhisme periode, wereldberoemd. Ajanta heeft een interessant epicentrum gevormd voor diegenen die het waarderen en graag meer willen weten over de Indiase geschiedenis en kunst. Tot slot, terugkeer naar Aurangabad. Overnachten in het hotel.

  Dag 8 ,Aurangabad – Pune

  Na het ontbijt en check-out in het hotel rijden we naar Pune. Pune – de koningin van de Deccan, het Oxford van het Oosten en de culturele hoofdstad van Maharashtra. Pune is een stad met een veelbelovende toekomst die even interessant is als de historie van de stad. Na aankomst zet de chauffeur u af bij uw verblijfplaats. Bij aankomst inchecken in het hotel. De rest van de dag bent u vrij om het gebied te ontdekken. Overnachten in het hotel in Pune.

  Dag 9 ,Pune

  Na het ontbijt in het hotel volgt het bezoek aan Shaniwar Wada. Gebouwd in 1736, Shaniwar Wada was ooit het paleis van de Peshwa overheersers. Dit historisch paleis met zeven verdiepingen was gebouwd door Bajirao Peshwa de eerste. Gedurende zijn heerschap, werd het een paleis het kern van politieke macht en was het een enorm belangrijke plek. Tot de dag van vandaag, blijft Shaniwar Wada een historisch monument. Dagdusheth Ganpati Temple, Shri Mayureshwar Mandir, Chintaman Ganesh Temple, Mahaganapati temple In de avond bent u vrij om de lokale markten te bezoeken. Overnachten in het hotel in Pune.

  Dag 10,Pune – Lonavala

  Na ontbijt en check-out in het hotel volgt een rit naar Lonavala. Een populair stoppunt dichtbij Pune en Mumbai, Lonavala is de plek waar je moet zijn gedurende de Monsoons (regentijd). Met een heleboel watervallen, meren en heuvels, is Lonavala aantrekkelijk voor allerlei soorten reizigers. Vooral bergbeklimmers en trekkers doen deze plek aan. Lonavala maakt deel uit van de Sahyadri gebergten. Dit gebied staat bekend om zijn prachtige natuur en betoverende aanzichten. Omringd door een groot bosgebied, watervallen en een dam tussen de meren, Lonavala is een must-visit als je houdt van natuur of even weg wilt van de stad en de drukte. Er zijn veel plekken die aantrekkelijk zijn voor toeristen zoals o.a. Bhaja caves, Bushi dam, Karla caves, Rajmachi fort, Ryewood lake. Overnachten in het hotel in Lonavala.

  Dag 11,Lonavala – Matheran

  Na het ontbijt en check-out in het hotel volgt een rit naar Matheran. Matheran is een plek in de heuvels dat bekend staat om zijn milde klimaat en goedbewaarde koloniale architectuur. Motervoertuigen zijn verboden dit gebied te betreden en de bezoekers kunnen deze plek bereiken door op een historische trein te stappen gebouwd in 1907. De Neral-Matheran Toy Train. Het Panorama Point uitkijkpunt heeft een spectaculair zicht op de bergen van de Western Ghats. Louisa Point kijkt uit op de watervallen en het eeuwenoude Prabal Fort. Na aankomst en check-in in het hotel bent u vrij om het gebied zelf te ontdekken. Overnachten in het hotel in Matheran.

  Dag 12 ,Matheran

  Na ontbijt in het hotel volgt het bezoek aan Louisa Point, Alexander Point en Porcupine Point. Deze drie plekken zijn beroemd onder bergbeklimmers en professionele fotografen. De drie points hebben een panorama zicht op eeuwenoude forten en vistas. Later op de dag volgt het bezoekk aan de Pisharnath Mahadev Mandir, dat is een Shiva tempel in het Matheran gebied. Dit is de oudste tempel in Matheran en de god Pisarnath is een heilig figuur in dit dorp. De ‘Lingam’ is Swayambhu en verschijnt in een L vorm en is bedekt met sindoor. Deze historische tempel bevindt zich tussen de oevers van de meer bekend als Charlotte. De omgeving van dit meer is prachtig en afzonderd van de drukte. Dit gebied is 2500 voet boven zee niveau. De rest van de dag heeft u vrij om te ontspannen. Overnachten in het hotel in Matheran.

  Dag 13 ,Matheran – Panchgani

  Na ontbijt en check-out in het hotel volgt de rit naar Panchgani. Panchgani staat bekend om zijn ‘tafel’ achtige gebergten ontstaan door vulkanische activiteit. Uitkijkpunten zoals Sydney Point en Parsi Point kijken uit over Dhom Dam Lake en het Kamalgad Fort. Dat Fort werd gebruikt als een gevangenis door de britten in de vroege 19de eeuw. Zuidoosten van dit gebied bevinden zich de Rajpure grotten. Deze grotten zijn omringd door heilige vijvers en een tempel ten ere van de Hindu god Lord Kartikeya. Na aankomst in het hotel en de check-in, kunt u ontspannen. Overnachten in het hotel in Pachgani.

  Dag 14,Panchgani - Mahabaleshwar

  Na het ontbijt en de check-out in het hotel, volgt het bezoek aan Mapro Gardens. Dit is een park in het gebied van Panchgani, vlakbij Mahabaleshwar. Deze park/tuin staat bekend om zijn aarbeiden productie en wordt vaak aangelegen door toeristen. Het bevindt zich in het dorp van Gureghar en is ontwikkeld en onderhouden door Mapro, een voedselbedrijf. Vervolgens rijden we naar Mahabaleshwar. Mahabaleshwar is een plek in de dicht beboste gebied van India de Western Ghats. Het huist allerlei prachtige viewing points zoals Arthur Seat. Ten westen van dit gebied is het eewenoude Pratapgad Fort, bovenop een berg. Ten oosten is de Lingmala waterval die stroomt over een stijle klif. Kleurrijke bootjes kunt u vinden op het Venna meer waar vijf rivieren samenkomen. Daar is ook het Panch Ganga tempel. De rest van de dag bent u vrij om te ontspannen. Overnachten in het hotel in Mahabaleshwar.

  Dag 15 ,Mahabaleshwar

  Na het ontbijt in het hotel bezoeken we Venna Lake, een van de grootste toeristenattracties in Mahabaleshwar. Dit meer was aangelegd door Shri Appasaheb Maharaj, de Raja van Satara in het jaar 1842. Na het meer zullen we naar Elephant’s head point gaan. Dit is een pittoresk uitkijkpunt at een prachtig zicht biedt over de bergen. Ook kunt u hier genieten van de wereldberoemde Indian streetfood. De rest van de dag bent u vrij om te ontspannen. Overnachten in het hotel in Mahabaleshwar.

  Dag 16,Mahabaleshwar – Shree Ganpatipule Mandir - Rantnagiri

  Na het ontbijt en check-out in het hotel, rijden we naar Shree Ganpatipule Mandir. Een Hindu tempel waarvan men geloofd dat deze duizend jaar oud is. Lord Ganapati (Ganesha) wordt in deze tempel vereerd. Vervolgens rijden we naar Ratnagiri, een havenstad in Maharashtra. Na aankomst bezoeken we het Ratnadrug Fort, de Bhagwati tempel en een vuurtoren. Overnachten in het hotel.

  Dag 17,Ratnagiri – Mumbai

  Na het ontbijt en check-out rijden we naar Mumbai. Uw overnachting is in Mumbai.

  Dag 18,Mumbai - Amsterdam

  U zal naar de Airport worden gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

  Additional Info

  • Duration : 18 Days, 16 Nights
  • Person : 2 Person
  • Price :
  • Location : Maharashtra, India

  Need Help!

  Deze tour is het hele jaar te boeken. Op aanvraag helpen wij u graag verder met een op maat gemaakte offerte.

  036 52 40 744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages