Booking for : Central & South India Tour

  Central & South India Tour

  Tour Details

  Een fantastisch reis met de beste steden van Centraal India en Zuid India.

  Wilt u een keer extra lang genieten van India, dan is dit een ideale reis. Tijdens deze reis ziet u alle mooie steden van Centraal India en van Zuid India. Begin de reis in de hoofdstad New-Delhi. Shop hier naar mooie Indiase, comfortabele kleding die u tijdens de reis kunt dragen. Uiteraard ziet u alle bezienswaardigheden van de hoofdstad van India.

  Neem een bad in de heilige Ganges in Rishikesh en Haridwar. Neem deel aan de mooie Aarti’s aan de oever van de Ganges. Bezoek prachtige tempels en geniet van heerlijke Vegatarische maaltijden.

  Na een bezoek aan Jaipur, de roze stad, gaat de reis verder naar Agra om de beroemde de Taj Mahal te bezoeken.

  Een autorit van enkele uren brengt u naar Lucknow, de city van de Nawabs. Zie hier de aparte bouwstijl van de overwegend witte woningen.  Lucknow, staat bekend om zijn traditionele keuken, schone kunsten en de meest hoffelijke mensen die je ooit in India zult vinden.

  Varanasi, de oudste stad ter wereld, mag natuurlijk niet ontbreken in uw reis. Geniet in Varanasi van de mooie Ganga Aarti, wandel door de drukke, gezellige straten en maak een boottocht in de vroege ochtend.  Bezoek de beroemde Hindoe universiteit met duizenden Internationale studenten. Maak kennis met het Boedhisme en eeuwenoude Hindoe tradities.

  Met een binnenlandse vlucht gaat u naar Bangalore, de hoofdplaats van de prachtige Karnataka.

  In een rondreis door het zuiden brengt u naar mooie steden zoals Mysore, Ooty, Coimbatore, Cochin,  Alleppy, Trivumdrum.

  Deze mooie reis eindigt in Mumbai, de bruisende financiële hoofdstad van India. Maak kennis met Bollywood, zie prachtige Sky-line van de moderne Mumbai.

  Shoppen om mee te nemen naar huis kan hier,

   

  Cost includes:

  Internationale vluchten Amsterdam – Delhi /Mumbai – Amsterdam

  Domestic flight Varanasi – Bangalore

  Domestic flight Trivandrum – Mumbai

  28 Nights air-condition accommodation on Double / Triple share rooms as proposed hotels.

  Daily breakfast at hotel

  Meeting and assistance services on arrival / departure.

  Air-conditioned chauffeur driven Mini Coach for city sightseeing, tour, excursion etc. as per above program.

  Air – conditioned Chair car train fare for the sector Agra – Jhansi.

  Musical fountain show in Akshardham, Delhi.

  Boat ride at river Ganga, Varanasi.

  Evening (ceremony) Aarti at river Ganga, Haridwar and Rishikesh

  Backwater day cruise with Hi-Tea, Snacks & Lunch, Alleppey.

  All parking, road taxes, government taxes and driver allowances.

  Tour assistance throughout the tour.

  All presently applicable Government taxes.

   

  Cost does not include:

  Any international and domestic airfare if it is not mention in cost inclusion.

  Monument entrance, Guide & camera fees as per detail itinerary.

  Mandatory X-Mass & New Year Gala Dinner Supplements.

  Transport during free days / any optional tour / Camera Fees at the monuments.

  Personal nature Expenses i.e. Telephone calls, Laundry, soft / hard drinks, lunch, tipping etc.

  Any Porterage services at Airport/Railway Station.

  Any other expenses not mentioned in the cost includes.

   

   

  Why you choose this package!

  • Explore the Capital City of India
  • Heerlijk exotisch eten
  • Houseboat Cruise
  • Geniet in de metropool Mumbai
  • Sights and Culture
  • Rich Tradition & Culture
  • Taj Mahal Tour
  • Ganga Ceremony
  • Multi cultural city of Nawab's
  • Oudste stad Varanasi
  • Ganga Aarti in Varanasi

  Dag 1,Amsterdam - Delhi

  Vlieg vandaag naar New-Delhi, de hoofdstad van India
  photo

  Dag 2,Aankomst in Delhi

  Na aankomst in New-Delhi zal u op het vliegveld worden opgehaald en volgt transfer naar uw hotel. De rest van de dag bent u vrij. Uw overnachting is in Delhi.
  photo

  Dag 3,Delhi - Full day city tour with Swami Akshardham Temple

  Gelijk na het ontbijt volgt een city tour van Delhi. 1. Laxmi Narayan Temple 2. Red Fort (From outside) - Closed on Monday 3. Humayun Tomb (from outside) 4. Qutab Minar the highest stone tower in India 5. India Gate - This solemn monument was built in memory of the 90,000 Indian soldiers who laid down their lives in the World War Ist. 6. Drive past the Rashtrapathi Bhawan, Parliament House. 7. Lotus temple, Lodhi Garden, Sai Mandir & Swami Akshardham Temple. In de late middag bezoekt u de beroemde Swami Narayan Mandir in Akshardham. Swami Narayan Akshardham-tempel - Akshardham is een hindoetempelcomplex dat ook wel Delhi Akshardham of Swaminarayan Akshardham wordt genoemd, het complex toont millennia aan traditionele hindoeïstische en Indiase cultuur, spiritualiteit en architectuur. De tempel, die ongeveer 70 procent van alle toeristen die Delhi bezoeken, trekt, werd officieel geopend op 6 november 2005. Het ligt vlakbij de oevers van de Yamuna en is beroemd om zijn muzikale fonteinshow in de avond. Uw overnachting is in Delhi.
  photo

  Dag 4,Delhi - Haridwar

  Na het ontbijt en uitchecken van het hotel rijden we naar Haridwar. Haridwar - Haridwar of Hari-dwar in Hindi betekent letterlijk Poort naar God. Hari is synoniem voor God en Dwar betekent poort. Deze heilige plaats, gelegen in de staat Uttarakhand, is een beroemde religieuze bestemming die mensen met verschillende religies en achtergronden uitnodigt. Haridwar toont de Indiase cultuur en beschaving in zijn volle kracht. De oude Indiase mythologie verwijst naar Haridwar als Gangadwar, Kapilsthan en Mayapuri, zoals ook bekend in oude tijden. Bij aankomst inchecken in het hotel. 'S Avonds kan men Har Ki Pauri bezoeken en getuige zijn van de Ganges-ceremonie (Aarti) - een beroemde ghat aan de oevers van de Ganges. Deze gerespecteerde plaats is de belangrijkste bezienswaardigheid van de heilige stad Haridwar. Letterlijk betekent "Har" "Heer Shiva" die de god is volgens de shaivitische Rishav-school van de hindoeïstische theologie, "Ki" betekent "van" en "Pauri" betekent "stappen". Men neemt aan dat Heer Shiva en Heer Vishnu in de Vedische tijden de Brahmakund in Har Ki Pauri hebben bezocht. Er is een grote voetafdruk waarvan wordt gezegd dat hij van Heer Vishnu is op een stenen muur. Overnachting in het hotel in Haridwar.
  photo

  Dag 5,Haridwar / Rishikesh / Haridwar

  Na het ontbijt in het hotel, rijdt u naar Rishikesh - een klein stadje in de noordelijke staat Uttarakhand. Scenisch gelegen waar de rivier de Ganges uit de Himalaya stroomt, katapulteerde Rishikesh naar westerse faam toen de Beatles langskwamen voor een bezoek aan de ashram van Maharishi Mahesh Yogi (nu gesloten), en de stad staat nog steeds bekend als de Wereldhoofdstad van Yoga. Rishikesh is ook de poort naar de Himalaya. De Char Dham Yatra (Four Shrines Sacred Journey) begint idealiter vanuit Rishikesh. Rishikesh is ook beroemd om Ayurvedische behandelingen. In rishikesh bezoekt u - Bharat Mata Mandir, Ram Jhula, Laxman Jhula - een van de meest prominente landmarkeringen in Rishikesh. Dit is een hangende brug en werd gebouwd in het jaar 1929. Bezoek ook Triveni Ghat - het is een heilige plek waar u een bad kunt nemen in de heilige Ganges. Nadat u heeft deelgenomen aan de mooie Aarti in Rishikesh, keert u terug naar Haridwar. Uw overnachting in het hotel in Haridwar.
  photo

  Dag 6,Haridwar - Delhi

  Na het ontbijt en uitchecken in het hotel gaat u naar de Mansa Devi tempel. Mansa Devi-tempel - een hindoetempel gewijd aan de godin Mansa Devi in ​​de heilige stad Haridwar in de staat Uttarakhand in India. De tempel bevindt zich bovenop de Bilwa Parvat op de Sivalik Hills, de meest zuidelijke bergketen van de Himalaya. De tempel, ook bekend als Bilwa Tirth, is een van de Panch Tirth (vijf pelgrimstochten) in Haridwar en andere beroemde tempel als de tijd het toelaat Later rijden we naar Delhi. Bij aankomst inchecken in het hotel.
  photo

  Dag 7 ,Delhi - Jaipur

  Na een vroeg ontbijt en uitchecken in het hotel rijden we naar Jaipur. De oorsprong van de prachtige stad Jaipur gaat terug tot de achttiende eeuw, tijdens het bewind van Jai Singh II die in 1699 de Amber-troon besteeg. In de volksmond bekend als de Roze Stad vanwege het uitgebreide gebruik van de plaatselijk overvloedige roze gepleisterde steen. Jaipur prikkelt de ziel met zijn enorme forten, prachtige paleizen, prachtige tempels en weelderige tuinen. Het onderscheidt zich als de eerste geplande stad van India. Wereldwijd bekend om zijn gekleurde edelstenen, combineert de hoofdstad Rajasthan de allure van zijn oude geschiedenis met alle voordelen van een metropool. Bij aankomst inchecken in het hotel.
  photo

  Dag 8 ,Jaipur city tour

  Gelijk na het ontbijt volgt een city tour van Jaipur. U start met een bezoek aan het majestueuze Amer Fort en Palace, oorspronkelijk gebouwd door Raja Mansingh. Dit is één van de mooiste voorbeelden van Rajput-architectuur. Bezoek het City's Palace Complex met verschillende musea met indrukwekkende collecties miniatuurschilderijen, kostuums en harnassen. Sheesh Mahal, gebouwd in de 17e eeuw in een fusiestijl van hindoeïstische en islamitische kunst. Zie ook de zaal van het publiek en Maharaja Man Singh's Palace met twaalf koninginnen. Zie later het Jantar Mantar Observatorium, een heiligdom van de astronoomkoning, Maharaja Jai ​​Singh II. Het nabijgelegen paleis van de wind, de Hawa Mahal, werd in 1799 gebouwd om dames van de koninklijke familie in staat te stellen de stad en de bazaar beneden in privacy te bekijken. Overnachting in hotel in Jaipur.
  photo

  Dag 9 ,Jaipur - Agra (visit Taj Mahal)

  Na hetontbijt, checkt u uit in het hotel en gaat de reis naar Agra. Agra - "Agra is de stad van de Taj Mahal en de hoofdstad van het voormalige Mogolrijk. Agra is ook de toegangspoort tot de legendarische Braj-regio, het land van Heer Krishna." Agra, gelegen aan de westelijke oever van de rivier Yamuna, is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in India. Het is net zo geliefd bij Indiërs als bij buitenlanders die hier in grote getale komen om de schoonheid te bewonderen. Bij aankomst bezoek de Taj Mahal (vrijdag gesloten) - 's werelds grootste monument voor liefde. Keizer Shah Jahan bouwde dit ongerepte witmarmeren mausoleum ter nagedachtenis aan zijn vrouw, Mumtaz Mahal. Het is een van de zeven wereldwonderen. Uw overnachting is in hotel in Agra.
  photo

  Dag 10,Agra - Lucknow

  Lucknow wordt "City of Nawab" genoemd vanwege zijn cultuur en geschiedenis. De cultuur van Lucknow is nog steeds springlevend en heeft zelfs vandaag zijn oude charme behouden. Lucknow - de hoofdstad van Uttar Pradesh, ligt in het midden van de Heritage Arc. Deze bruisende stad, beroemd om zijn finesse uit het Nawabi-tijdperk en geweldig eten, is een unieke mix van oud en modern. Het herbergt enkele buitengewone monumenten die een fascinerende mix van oude, koloniale en oosterse architectuur uitbeelden.
  photo

  Dag 11,Lucknow city tour

  Geniet vandaag van een lokale stadstour. Bezoek de Bara Imambara, gebouwd in het jaar 1784 door de vierde Nawab van Awadh, bekend als Asaf-ud-Daula. Het werd gebouwd als onderdeel van een hulpproject voor een grote hongersnood die plaatsvond in het jaar 1784. Verder gaat u naar de Chattar Manzil en ziet u de Jama Masjid gebouwd door Sultan Ahmed Shah. Het is volledig gebouwd met gele zandsteen en staat bekend om zijn ingewikkelde stijl van ontwerp en architectuur. Uw overnachting is in Lucknow.
  photo

  Dag 12,Lucknow- Varanasi

  Na een vroeg ontbijt, gaat u langs mooie dropen verder rijden tot u aankomt in Varanasi. Varanasi wordt beschouwd als een van de oudste nog bestaande steden ter wereld en is gelegen aan de oevers van de heilige Ganges. Varanasi al meer dan 2000 jaar een bedevaarts- en leercentrum. Bij aankomst kunt u inchecken in het hotel. Na het wassen en omkleden in het hotel kunt u getuige zijn van de avondceremonie aan de rivier Ghat. Uw overnachting is in hotel in Varanasi.
  photo

  Dag 13,Varanasi/morning boat ride + City tour + Tour to Sarnath

  Geniet 's ochtends van een boottocht om de zonsopgang boven de Ganges te zien wanneer honderden mensen aanbidden en een bad nemen. Doe je gebed voordat je terugkeert naar het hotel. Bezoek later, na het ontbijt in het hotel, beroemde tempels waaronder de Sankat Mochan Hanuman-tempel, Kaal Bhairav ​​Mandir, Maa Mangala Gauri Mandir en de Kashi Hindu-universiteit waar meer dan vijftigduizend studenten van over de hele wereld leren. Geniet later van een excursietour naar Sarnath - Nadat de Boeddha verlichting had bereikt in Bodh Gaya, kwam hij naar Sarnath. Hier in het Deer Park hield hij zijn eerste preek of zette hij het Wheel of Law in beweging. Overnachting in het hotel in Varanasi.
  photo

  Dag 14 ,Varanasi - shoppen en Ganga Aarti

  U heeft vandaag tijd om op uw gemak deze inderukwekkende stad te verkennen. U zou kunnen shoppen in de gezellige winkelstraten. Relax aan de Ganges. In de avond kunt u genieten van de mooie Aarti aan de Ganges. Uw overnachting is in Varanasi.
  photo

  Dag 15,Varanasi - Bangalore (flight)

  U vliegt vandaag naar Bangalore om te beginnen aan de Zuid-India tour. Bangalore. The Garden City of India - Bangalore (Officieel - Bengaluru) is de hoofdstad van de staat Karnataka in Zuid-India. De stad heeft de hoogste concentratie aan IT-bedrijven in het land en wordt ook wel "Silicon Valley of India" genoemd. Er zijn een aantal plaatsen in Bangalore die het bezoeken waard zijn, waaronder tuinen, musea, paleizen, tempels, enz. Na aankomst in Bangalore, zal u op het vliegveld worden opgehaald en volgt transfer naar uw hotel. Later kunt u shoppen in de gezellige winkelcentrum van Bangalore. Uw overnachting is in Bangalore.
  photo

  Dag 16,Bangalore sightseeing tour

  Na een vroeg ontbijt volgt een sightseeing tour van Bangalore. U bezoekt : 1. Lal Bagh - Deze botanische tuin heeft meer dan 1000 soorten flora. The Glass House is het middelpunt van de attractie in dit 2400 hectare grote park. 2. Zomerpaleis van Tipu Sultan - Dit zomerpaleis is grotendeels uit hout opgetrokken en staat bekend om zijn houtsnijwerk en schilderijen. 3. Vidhana Soudha - Dit is een perfecte samensmelting van traditionele neo-Dravidische en moderne stijlen. Het is de thuisbasis van de staatswetgever en het secretariaat. 4. Iskon-tempel 5. The Bull Temple - Het centrum van eerbied is een prachtige Nandi, die 4,5 meter lang en meer dan 6 meter lang is. Uw overnachting is in Bangalore.
  photo

  Dag 17,Bangalore – Sri Rangapatna – Mysore (150Km/03 h)

  Onderweg naar Mysore bezoekt u de 9e-eeuwse Sri Rangapatna tempel. Mysore, de stad van paleizen, is een populaire reisbestemming in Zuid-India. Ook wel Mysooroo genoemd, de stad was vroeger de hoofdstad van de Wodeyar-heersers. De heersers van Wodeyar waren grote beschermheren van kunst en cultuur, wat je kunt zien in het rijke erfgoed van de stad. Naast de vele attracties staat de stad Mysore ook bekend om de sandelhoutproducten en het Dasara-festival (Navaratri) dat elk jaar wordt gehouden. De Mysore Dasara is wijd en zijd beroemd en trekt mensen uit alle delen aan. De naam Mysore zou zijn afgeleid van Mahishuru, die op zijn beurt van Mahisha is voortgekomen. Volgens legendes was het gebied rond de stad Mysore ooit onder de demonenkoning Mahishasura, die werd verslagen en gedood door de godin Chamundeshwari. Bij aankomst inchecken in het hotel in Mysore.
  photo

  Dag 18,Mysore – Ooty (126 Km/03 h)

  Na het ontbijt en het uitchecken van het hotel, bezoek Mysore Palace - gebouwd in de Indo-Saraceense stijl met koepels, torentjes, bogen en colonnades, het paleis ondanks de huisvesting van de koninklijke familie. Chamundi Hills - Een symbool van de overwinning van Goed op Kwaad is een mijlpaal van 335 meter met 1000 treden. Halverwege de stenen trap is Nandi, een majestueuze monoliet van 4,8 meter. Onderweg naar Ooty ziet u prachtige theeplantages en kunt u dieren spotten aangezien uw rit gaat door een prachtige natuur reservaat. Ooty, een afkorting van Ootacamund (een verengelste naam voor Udhagamandalam), is een populair heuvellandschap. Bij aankomst inchecken in het hotel. Uw overnachting is in het hotel in Ooty.
  photo

  Dag 19,Ooty – Coimbatore (85 Kms / 2 hrs)

  Na een vroeg ontbijt en uitchecken van het hotel bezoek: 1. Botanische tuinen 2. Doddabetta-piek - Doddabetta is met 2.637 meter de hoogste berg in de Nilgiri Hills 3. Ooty Lake - Het heeft een oppervlakte van 65 hectare. The Boat House gelegen aan het meer, dat bootfaciliteiten biedt aan toeristen, is een belangrijke toeristische attractie in Ooty. 4. Udhagai - Rozentuin 5. Pykara - Waterval Later rijden we naar Coimbatore. Bij aankomst inchecken in het hotel en heeft u tijd om te shoppen. Coimbatore, staat bekend om zijn textiel. Bezoekers van Coimbatore mogen de oogverblindende reeks winkels die Kanchivaram, Benares en designer sari's verkopen niet missen. Coimbatore staat ook bekend om zijn vele juwelierszaken. Overnachting in hotel in Coimbatore.
  photo

  Dag 20,Coimbatore sightseeing tour

  Gelijk na het ontbijt volgt een sightseeing tour. U bezoekt: 1. Maruthamalai Arulmigu Subramanya Swami Temple 2. Adiyogi Shiva en de Dhyanalinga-tempel
  photo

  Dag 21,Coimbatore - Cochin

  U heeft een vrije ochtend. In de middag gaat de reis verder naar de moderne Cochin. Bij aankomst bezoekt u een groot winkelcentrum. Uw overnachting is in Cochin.
  photo

  Dag 22,Cochin city tour

  Na het ontbijt volgt een sightseeing tour. U bezoekt Fort Cochin, Dutch palace, Jewish synagogue, Jew streets, Mattanchery palace, Chinese fishing nets etc . Maak een wandeling op de gezellige Marine drive en neem vanaf hier de boot om Cochin vanaf het water te bewonderen. Vanaf de boot ziet u de marinebasis, de haven en de prachtige Mangalavanam-eiland. Later in de middag kunt u gaan winkelen op de Broadway-gebied dat bekend staat om de beste kwaliteit en goedkope textiel, juwelen, handwerk en kruiden. Uw overnachting is in Cochin.
  photo

  Dag 23,Cochin - Alleppey - ENJOY DAY CRUISE

  Na een vroeg ontbijt en uitchecken van het hotel rijden we naar Alleppey. Alleppey is een van de belangrijkste toeristische centra in de staat, met een groot netwerk van binnenkanalen, waardoor het de bijnaam "Venetië van het oosten" verdient. Dit grote netwerk van kanalen biedt Alleppey zijn levensader. Alleppey was in het verleden een van de drukste handelscentra met een van de bekendste havens langs de kust van Malabar. Zelfs vandaag de dag heeft het zijn charme behouden als het centrum voor de tapijtindustrie van kokos en de garnalenkweek. Alleppey is het ideale hoofdkwartier voor binnenwatertoerisme en voor bezoeken aan de mooie stad Kottayam, gevuld met kerken, en de stad Aranmula, beroemd om zijn historische Aranmula Snake Boat Race, een jaarlijks terugkerend evenement. Bij aankomst inchecken op de houseboat en genieten van de lunch terwijl u geniet van een dagcruise op het water. Uw overnachting is in hotel in Alleppey..
  photo

  Dag 24,Alleppey - Trivandrum (200 Kms/5.5 hrs)

  Na het ontbijt en uitchecken van het hotel rijden we naar Trivandrum. Trivandrum staat bekend om de vele toeristische attracties, Trivandrum, nu Thiruvananthapuram genoemd, is de hoofdstad van Kerala en ligt in het zuidwestelijke puntje van India. Bij aankomst inchecken in het hotel. Overnachting in hotel in Trivandrum.
  photo

  Dag 25,Trivandrum City tour - Kovalam - Trivandrum

  Na het ontbijt in het hotel genieten van een stadstour. • Het Napier Museum • Sree Chithra Art Gallery • Puthenmalika (Kuthiramalika) paleis • Kanakakunnu-paleis Later kunt u relaxen op de Kovalam beach. Uw overnachting is in Cochin.
  photo

  Dag 26,Trivandrum - Mumbai (flight)

  U zal naar het vliegveld worden gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Mumbai, In Mumbai volgt later transfer naar uw hotel. Uw overnachting is in Mumbai.
  photo

  Dag 27,Mumbai city tour

  Na het ontbijt in het hotel kunt u genieten van een dagtour door de stad. De stadstour van een hele dag is een prachtig potpourri van bezienswaardigheden en monumenten, tempels en kunstgalerieën, musea en winkels. Al met al toont de tour de algehele levensstijl van de mensen die in deze metropool wonen. De tour geeft je de mogelijkheid om de stad echt te ervaren, de architectuur en geschiedenis te waarderen en de lokale bevolking te zien tijdens hun dagelijkse werk. Bezoeken: • Huizen van filmsterren • De poort van India • St. Thomas Kathedraal / Horniman Circle / Stadhuis • Bombay University en de Oval Maidan • Gemeentehuis • Victoria Terminus • Crawford Market • Marine Drive en Chowpatty Beach • Mani Bhavan, de thuisbasis van Gandhi • Malabar Hill en de hangende tuinen • Dhobi Ghat In de avond kunt u genieten van een film in een luxe bioscoop. Overnachting in Mumbai.
  photo

  Dag 28,Mumbai shopping day

  U heeft een vrije dag om op uw gemak te shoppen in Mumbai. Overnachting in Mumbai.
  photo

  Dag 29,Mumbai - Amsterdam

  Additional Info

  • Duration : 29 Days, 28 Nights
  • Price :
  • Location : Lucknow, Uttar Pradesh, India

  Need Help!

  Deze reis is het hele jaar te boeken. Op aanvraag maken wij een offerte op maat voor u.

  036 52 40 744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages