Booking for : Navratri festival en Dussehra in Gujarat

  Navratri festival en Dussehra in Gujarat

  Tour Details

  Navratri festival en Dussehra in Gujarat

  De Navratri festival in Gujarat is uniek en wordt grootst gevierd met elke avond dans festivals, die die de hele nacht duurt.

  Vanuit alle dorpen en steden, komen de mensen elke avond bij elkaar om de goddelijke kracht Shakti te gedenken.

  De dansvorm bekend als Ras Garba, soms ook vergezeld door Dandiya (kleine houten stokjes), stamt af van de dans en vermaak van van Sri Krishna samen met Radha Rani en andere Gopia’s. Verhalen van de relaties tussen Sri Krishna en de Gopi’s, en hun emoties, worden vaak vertaald in de Ras-Garba muziek.

  Navratri, ofwel de negen goddelijke nachten, is een van de meest populaire en meest gevierde Hindoe festivals in vele delen van India en door alle Hindoe’s wereldwijd.

  Shakti (godin Durga) is het vrouwelijke aspect van de Goddelijke kracht. Tijdens Navratri vereerd men dus eigenlijk Adi Shakti, de bron van alle energie. Door Haar te vereren, bidden we dat Ze onze levens zuivert en ons gezondheid, vreugde, vrede en welzijn brengt. Elke dag wordt een ander aspect van Shakti vereerd.

  Dag 1:

  Op de eerste dag wordt Shakti vereerd in de vorm van Shailputri, een incarnatie van godin Parvati. Shailaputri betekent letterlijk de dochter (Putri) van de bergen (Shaila), ook bekend als Sati Bhavani, Parvati of Hemavati, de dochter van Hemavana – de koning van de Himalaya. Er wordt aangenomen dat de Maan, de leverancier van alle fortuinen, wordt beheerst door de godin Shailputri en eventuele slechte werking van de Maan kan worden overwonnen door het aanbidden van deze vorm van Adi Shakti. Shailputri zorgt daarom ook voor een tevredenheidsgevoel in deze materiele wereld waar er drang is naar materie en succes. Zij is de belichaming van de kracht van Brahma, Vishnu en Shiva. Godin Shailputri rijdt op een stier en draagt een drietand en een lotus in haar twee handen.

  Dag 2:

  Devi Brahmacharini is tweede mooie vorm van godin Durga die wordt aanbeden op de tweede dag van Navratri. Bharmacharini betekent iemand die vroom soberheid beoefent. Ze heeft een rozenkrans in haar rechterhand en een water kruik in haar linkerhand. Aan haar dienaren schenkt zijn geluk en zaligheid, geluk, vrede en welvaart en uiteindelijk Moksha ofwel verlossing.

  Dag 3

  Het derde facet van Godin Durga is ‘Chandraghanta’, die wordt aanbeden op de derde dag van de Navaratri, voor vrede, rust en welvaart in het leven. Ze heeft een ‘Chandra’ of halve maan in haar voorhoofd in de vorm van een ‘ghanta’ of bel. Dat is waarom ze heet ‘Chandraghanta’. Ze is charmant, heeft een gouden heldere teint en rijdt op een leeuw. Ze heeft tien handen, drie ogen en houdt wapens in haar handen. Zij is de apostel van moed en bezit grote kracht om te vechten tegen demonen.

  Dag 4:

  Kushmanda is de vierde vorm van de moedergodin en wordt aanbeden op de vierde dag van Navaratri. De betekenis van de naam ‘Ku-shm-anda’ is als volgt: ‘Ku’ = een beetje; ‘Ushma’ = ‘warmte’; ‘Anda’ = ‘het kosmische ei’. Dus ze wordt beschouwd als de schepper van het universum. Het universum was niet meer dan een leegte vol duisternis, totdat haar licht zich verspreidt in alle richtingen als stralen van de zon. Vaak is ze afgebeeld met acht of tien handen en ze rijdt op een leeuw. Door de zegen van godin Kushmanda kan men spiritueel groeien.

  Dag 5:

  Het vijfde aspect van de Moeder Durga staat bekend als ‘Skanda Mata’ – de moeder van Skanda of Lord Kartikeya, die werd gekozen door de goden als hun opperbevelhebber in de oorlog tegen de demonen. Ze wordt aanbeden op de vijfde dag van Navaratri. Ze wordt begeleid door de Heer Skanda in zijn zuigeling vorm. Skanda Mata heeft vier armen en drie ogen, houdt het kind Skanda in haar rechter bovenarm en een lotus in haar Rechterhand. Ze heeft een lichte teint en vaak afgebeeld als gezeten op een lotus. Godin Skanda Mata vernietigt pijn en lijden bij de devoot.

  Dag 6:

  De zesde vorm van Moeder Durga staat bekend als ‘Katyayani’, die wordt aanbeden op de zesde dag van Navaratri. Zij was een incarnatie van Dura Mata, die geboorte nam bij de heilige Kata, die lange tijd had gebeden voor een dochter als een godin. Door godin Katyayani te vereren zal men gezegend zijn voor veel huiselijk geluk.

  Dag 7:

  Godin Kaal Ratri, ook bekend als godin Shubhamkari is de zevende vorm van Moeder Durga en wordt aanbeden op de zevende dag van Navaratri. Ze heeft een donkere huidskleur, verwarde haren en een schrikaanjagende houding. Ze houdt een sprankelende zwaard in haar rechterhand en strijd tegen alle kwaad. Zij vernietigd alle kwaad, al het negative, geeft bescherming en verlost van angst en problemen.

  Dag 8:

  Maha Gauri wordt aanbeden op de achtste dag van Navaratri. Haar kracht is onfeilbaar en geeft direct resultaat. Door Mata Gauri te aanbidden, zullen alle zonden verdwijnen van verleden, heden en toekomst en zal men worden gezuiverd in alle aspecten van het leven. Maha Gauri is intelligent, rustig en kalm. Ze draagt witte kleren, heeft vier armen, en rijdt op een stier.

  Dag 9

  Op de laatste dag van Navratri wordt godin Siddhidatri vereerd. Siddhidatri heeft bovennatuurlijke genezende krachten. Ze heeft vier armen en ze is altijd in een zalige happy betoverende pose. Ze rijdt op de leeuw als haar voertuig. Ze zegent alle goden, heiligen, yogi’s, tantrics en alle toegewijden als een manifestatie van de Moeder Godin. In ‘Devi Bhagvata Purana’ wordt vermeld dat Lord Shiva haar had aanbeden en was gezegend met alle Siddhis (bovennatuurlijke krachten). Door haar zegen werd het lichaam van heer Shiva half vrouwelijke en half mannelijk.

   

  Why you choose this package!

  • 9 daagse Navratri festival
  • Dandiya dans
  • Ontdek Gujarat
  • Dussehra
  • Safari tour

  Additional Info

  • Duration : 14 Days, 13 Nights
  • Person : 2 Person
  • Price :
  • Location : Gujarat, India

  Need Help!

  Wilt u een keer Navratri en Dussehra op traditionele wijze vieren? Wij maken graag een offerte op maat voor u.

  036 52 40 744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages