Booking for : Mumbai-Kerala-Goa

  Mumbai-Kerala-Goa

  Tour Details

  Mumbai-Kerala-Goa (Ganesh Chaturthi reis)

  Deze combinatie van Mumbai-Kerala-Goa hoort tot onze populaire Ganesh Chaturthi reis.

  In Mumbai viert u Ganesh Chaturthi, een geweldig feest ter ere van Sri Ganesh. Ganesh Chaturthi – Vinayaka Chaturthi is een Hindoeïstische feestdag ter ere van Sri Ganesh, die op veel plaatsen aanbeden wordt als god van de wijsheid, welvaart en geluk. Ganesh Chaturthi wordt in Mumbai grootst gevierd.Na een city tour van Mumbai en shoppen in Mumbai, vertrekt u naar Trivandrum voor een mooie rondreis door Kerala, van Trivandrum tot Cochin. Onderweg ziet u prachtig natuur; mooie stranden, rijstvelden, prachtige lanen met eeuwen oude bomen, rijden langs geweldig mooie theeplantages, bewonderen de vele watervallen en varen over de beroemde Backwaters in een Housebout onder het genot van een Lunch.Daarna gaat u naar het vakantie paradijs Goa. Geniet hier van het strand met veel wateractiviteiten, de mooie markten, cultuur, religie en heerlijk eten.U keert terug naar de bruisende Mumbai.Ga lekker shoppen in Mumbai, bezoek een film studio voor meer Bollywood, bezoek mooie mandirs en relax op het strand.

  Mumbai, de grootste, rijkste, modernste en snelst groeiende stad in India, is gelegen aan de westkust van India, aan de Arabische Zee. Mumbai is de hoofdstad van de staat Maharashtra en de belangrijkste financiële hoofdstad van India. Met een bevolking van 18,3 miljoen mensen is de stad de vierde grootste stadsagglomeratie in de wereld (na Tokio, Mexico-Stad en New York). Mumbai wordt ook de “Poort van India” genoemd vanwege haar grote haven en ideale ligging tegenover Afrika, Europa en het Midden-Oosten. Mumbai is een welvarende metropool waar arm en rijk naast elkaar leven. In het centrum van de stad vind je torenhoge flatgebouwen waar de drukke zakenmannen hun imperium verder uitbreiden. Ook zie je talloze gebouwen die nog afstammen van de koloniale overheersing. En Mumbai is natuurlijk ook het centrum van de grote filmindustrie. Elke dag komt er hier een nieuwe film uit. Niet voor niets is de bijnaam van deze stad dan ook Bollywood.

  Kerala wordt ook wel genoemd “God’s Own Country”.
  Met de Arabian Sea in het westen, de torenhoge Ghats in het oosten en met een netwerk van 44 rivieren is Kerala gezegend met een unieke geografische ligging. Kerala heeft een gematigd klimaat en een lange kustlijn met serene stranden. Prachtige hill stations en exotische dieren. Watervallen, uitgestrekte plantages en rijstvelden. Betoverende kunstvormen, magische festivals, historische en culturele monumenten en goddelijke gerechten ….. Dit alles maakt het voor u een unieke ervaring. Kerala is de meest geavanceerde samenleving van India waarvan bijna 98% geschoold is. World-class gezondheidszorg systemen. Laagste kindersterfte van heel India en de hoogste levensverwachting. Kerala home of Ayurveda : come home to an age-old way of life. Als baken van Ayurveda is Kerala uitermate geschikt voor een Ayurvedische gezondheidsvakantie.

  Goa grenst in het noorden aan de deelstaat Maharashtra en in het zuiden aan Karnataka.Voor veel toeristen is het een waar paradijs op aarde: zon, zee, dansen en relaxen. Goa heeft prachtige witte stranden, mooie kerken en mandirs, gezellige markten, heerlijk eten. Er wonen meer dan 1,5 miljoen mensen. Goa is al heel lang een internationale handelsplaats.

   

  Cost includes:

  Internationale vliegticket Amsterdam-Mumbai-Amsterdam

  Domestic flight ticket: Mumbai-Trivandrum

  Domestic flight ticket: Cochin- Goa

  Domestic flight ticket: Goa – Mumbai

  20 Nights air-condition accommodation on Double / Triple share /rooms at proposed hotels.

  Dagelijks ontbijt in alle hotels

  Alle airport transfers in Mumbai, Trivandrum,Cochin, Goa.

  Air -conditioned chauffeur driven exclusive Car / Tempo Traveler (as per above) for city sightseeing, tour, excursion etc. as per above program.

  Backwater day cruise with Lunch and Hi-tea in Alleppey.

  All parking, road taxes, government taxes and driver allowances.

  Tour assistance throughout the tour.

  All presently applicable Government taxes.

   

  Cost does not include:

  Any optional tour & transport services during any free day.

  Monuments entrance, Guide services & camera fees as per above mentioned program.

  Personal nature Expenses i.e. Telephone calls, Laundry, soft / hard drinks, lunch, tipping etc.

  Any other expenses not mentioned in the cost includes.

  Visum

  [tp_cheapest_tickets_each_month_shortcodes origin=AMS destination=BOM title=”” paginate=false subid=”” currency=”EUR”]

  Why you choose this package!

  • Ganesh Chaturthi viering
  • City tour Mumbai
  • Rondeis door Kerala
  • Wuivende palmbomen
  • Shoppen in Mumbai
  • Witte stranden
  • Houseboat cruise
  • Thee plantages
  • Exotische markten

  photo

  Dag 1,Amsterdam - Mumbai

  U vliegt vanuit Amsterdam naar Mumbai.
  photo

  Day 2,Aankomst in Mumbai

  U zult worden opgehaald van de Airport en naar uw hotel worden gebracht.

  Day 3,Mumbai Shopping day

  Mumbai kent echte winkelcentra. Zowel de Oberoj- als de Taj-hotel hebben hun eigen winkelcentra. Tot de belangrijkste winkelcentra behoren Infinity2 mall, Phoenix mall, In-Orbit mall. In de malls vind je vooral veel westerse kleding en enkele winkels met Indiase kleding zoals Sari's, Churidaar, Kurti's etc. Voor Indiase kleding is het de moeite waard om te gaan shoppen in Dadar, Linkin Road, Santa Cruz, Andheri. Een andere winkelstraat waar je zeker door moet lopen als je op zoek bent naar mooie kleding is Colaba Causeway in Zuid-Mumbai. Bekende warenhuizen, waar je alles onder één dak vindt, zijn Eternia, Shopper’s Stop, Crossroads, Kala Niketan, Dadar Emporium, Roop Sangam, Suruchi Saree Mandir, Crunch-Infested Mumbai, Alfa Market, Natraj Market. In de middag kunt u op diverse plaatsen een aarti bijwonen ter gelegenheid van Ganesh Chaturthi. Geniet vooral van de ontspannen, gezellige sfeer tijdens deze viering. Wij gaan samen naar Matunga Central of Juhu beach waar een aantal plaatsen prachtige Murti´s zijn opgesteld.

  Day 4,Het verhaal van Mumbai

  Een sightseeing van 6-7 uur. Deze tour vertelt het verhaal van de transformatie van Mumbai van een mono-culturele slaperig vissersdorp naar een smeltkroes van culturen. In deze tour ziet u ook de belangrijkste gebouwen/monumenten zoals: * The Gateway of India * St. Thomas Cathedral / Horniman Circle / Town Hall * Bombay University and the Oval Maidan * Town Hall * Victoria Terminus * Crawford Market * Marine Drive and Chowpatty Beach * Mani Bhavan, home of Gandhi * Malabar Hill and the Hanging Gardens * Dhobi Ghat

  Day 5,Viering Ganesh Chaturthi in Mumbai

  Aanschouw een optocht van miljoenen mensen, die allen in een prachtige optocht van gigantisch Sri Ganesh murti's en met veel zang en muziek, door de straten van Mumbai lopen. Dit is een ervaring die u niet mag missen! Ganesh Chaturthi is een Hindoeïstische feestdag ter ere van Sri Ganesh, die op veel plaatsen aanbeden wordt als god van de wijsheid, welvaart en goed geluk. Ganesh chaturthi wordt in Mumbai grootst gevierd. Ongeveer een maand voor het festival haalt men een Ganesh murti in huis, die op een altaar wordt geplaatst. Een maand lang wordt de murti 's ochtends en 's avonds aanbeden en voorzien van offergaven (zoetigheid en bloemen). Op een aantal pleinen en bij Mandir’s worden meters hoge murti’s gebouwd. Alles in Mumbai staat een maand lang in het teken van het vereren van God Ganesh. Overal op straat hoor je mensen Ganesh mantra’s reciteren en kan je genieten van de mooie aarti’s, proef je prashaad (zoetigheid). Op de laatste dag van het feest wordt het beeld weer meegenomen, en in het water van de dichtstbijzijnde rivier, meer of zee gegooid. Omdat er miljoenen mensen hun murti naar het water willen brengen, is dit een kleurrijk optocht van mensen en murti’s. Dit is een belevenis die je niet mag missen! Volgens de Ayurveda is Sri Ganesh gezeteld in de hersenstam en beschermt ons zenuwstelsel. De surf staat symbool voor je ruggenmerg, de oren voor de kleine hersenen. Door participatie aan het Ganesh festival activeer je jouw eigen Ganesh!

  Day 6,Mumbai vrije dag

  Een vrije dag om te relaxen aan het strand. In de avond kunt u naar de bioscoop of shoppen.

  Day 7,Mumbai- Trivandrum

  U zult naar de airport van Mumbai worden gebracht voor uw vlucht naar Trivandrum. In Trivandrum zult u worden opgehaald door onze reisleider en zult u naar uw hotel worden gebracht in Kovalam.

  Day 8,Sightseeing Trivandrum

  Na een heerlijk ontbijt begint u aan uw sightseeing van Trivandrum. Bezoek ook de plaatselijke markt voor prachtige kleding, sieraden en souvenirs. Tegen de middag keert u terug naar uw hotel in Kovalam.

  Day 9,Kovalam - Kanyakumari -Kovalam

  Na het ontbijt gaat u naar Kanyakumari. Kanyakumari staat bekend als het drie-landen punt en bevind zich op de uiterste punt van India. U ziet ook 3 zeeën stromen. In het gebied ziet u diverse tempels. Eén tempel is gewijd aan Kanyakumari, ofwel de jeugdige vorm van de oorspronkelijke energie-Shakti (Moeder Godin). Kanyakumari is ook de plek waar de spirituele leider Swami Vivekananda dagen in meditatie doorgebracht op een rots uit de kust. Een gedenkteken gebouwd ter ere van Swami Vivekananda is te bereiken via de veerboot. Er is ook een recent gebouwd monument voor Tiruvalluvar, de auteur van het filosofisch werk Tirukkural - een verhandeling over de Indiase manier van leven. In de omgeving kunt u een locale markt bezoeken. Tegen de avond gaat u terug naar Kovalam. Uw overnachting is in Kovalam..

  Day 10,Kovalam - Alleppey

  In de vroege morgen rijden wij u naar Alleppey die ook bekend staat als het 'Venetië van het Oosten '. Bij het bereiken van Alleppey stapt u in op de woonboot en start uw cruise in de smalle grachten over de beroemde Back waters. Tijdens de reis kunt u oude tempels, kerken, rijstvelden bezoeken en kijken naar de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking die in de buurt wonen. U maakt een boottocht over de beroemde backwaters. Tegen de middag zal u worden teruggebracht naar de kade. Uw overnachting is in een hotel in Allepey.

  Day 11,Alleppey – Munnar

  Na het ontbijt vertrekt u naar Munnar. Munnar ligt 1800 meter boven de zeespiegel en ook de plaats van Zuid-Indiase hoogste top (Anamudi - 2695 meter). Onderweg geniet u van vele indrukwekkende watervallen en prachtige theeplantages. U bezoekt een spice plantage waar u kennis maakt met vele Ayurvedische kruiden. Bij aankomst op Munnar gaat u naar uw hotel. In de avond brengt u een kort bezoek aan Munnar stad. Optioneel is een traditionele Kathakali dans show. Overnachting in Munnar

  Day 12,Munnar

  Na het ontbijt gaat voor sightseeing. Hoogtepunten van bezienswaardigheden zijn de Maduppatty dam, Echo Point, Kundalay Dam, Pothenmedu View Point, Blossom Park, bezoek een theefabriek, winkelen. Uw overnachting is in Munnar.

  Dag 13,Munnar – Cochin

  De reis gaat verder naar Cochin. Na aankomst checkt u in het hotel. De rest van de dag kunt u besteden aan shoppen. Een bezoek aan de Lulu mall, de grootste overdekte winkelcentrum van Azië is zeker de moeite waard. Uw overnachting is in Cochin.

  Dag 14,Cochin sightseeïng & Shoppen

  In de sightseeing van Cochin U bezoekt de Dutch Palace, deze is gebouwd door de Portugezen in 1557 en daarna gerenoveerd door de Nederlandse in 1663. De muurschilderingen in dit paleis zijn misschien wel de beste in India. Vervolgens bezoekt u een Joodse Synagoge - gebouwd in 1568 en is de oudste synagoge in de Commonwealth. U ervaart de rust en stilte in de St. Francis kerk. Deze kerk is gebouwd in 1510 en de is oudste kerk in India. Vanaf Fort Cochin kunt u de bijzondere Chinese visnetten bewonderen. Daarna gat u naar Cochin centrum. Voor uw avond eten kunt u terecht in één van de vele restaurants. Boek een boottocht over de Cochin rivier en bewonder de skyline van Cochin city. Tegen de avond zal u naar uw hotel worden gebracht.

  Dag 15,Cochin - Goa

  Na ontbijt zal u worden gebracht naar het vliegveld in Cochin voor uw vlucht naar Goa. Na aankomst in Goa zal u worden opgehaald door onze reisleider en naar uw hotel worden gebracht. Het hotel is prachtig gelegen aan de beroemde Baga-beach. Aan de voorzijde van de hotel zijn er tientallen winkeltjes. Het strand en winkelcentrum van Calanguet is op loopafstand.

  Dag 16,Goa Sightseeïng

  Na een heerlijk traditioneel Goan ontbijt gaat u voor een sightseeing. Goa was lange tijd een Portugese kolonie. Deze koloniale overheersing is terug te vinden in de vele kerken en de bouwstijl. De sightseeing brengt u naar een aantal populaire stranden, naar de hoofdstad Panjim, Old Goa, mandirs en kerken. In de avond maakt u een boottocht over de Mandovi rivier. Op de boot kunt u genieten van een show onder het genot van een hapje en een drankje.

  Dag 17,Goa Avontuur (optioneel indien mogelijk) – of vrije dag

  Na ontbijt begint u aan uw waterval avontuur Dudhsagar. Het water - dat honderden meters naar beneden klettert - vormt een van de meest spectaculaire fenomenen in de natuur van Goa. De 600 meter hoge watervallen geven een spectaculair zicht. Het is tevens de levensader van een groot ecosysteem in dit gebied. De dag begint met een rit door het levendige gedeelte van Goa, dwars door smalle straatjes, langs landbouw velden en wuivende palmen richting het wildlife gebied Bhagvan Mahavir. U rijdt verder naar Collem om over te stappen op de 4-Wheel jeep of scooter die u naar de watervallen brengt. Het is mogelijk te zwemmen in het water onder de waterval. Relax onder de bomen en deel kokosnoten en bananen met de apen. Tegen lunchtijd zal u een Spice Plantage bezoeken. Hier kunt u ook lunchen op de traditionele manier. U krijgt uw lunch op een op traditionele wijze lunchen. Uw eten zal op een bananen blad worden opgediend. Na de lunch krijgt u een uitgebreide rondleiding op de Spice plantage en aanschouwt u honderden verse kruiden. (excl. Kosten jeep/scooter, fooi reisleider, entree + lunch spice plantage).

  Dag 18,Goa shoppen/stranddag

  Vanaf het Baga-beach (waar uw hotel is) neemt u een boot naar de Anjuna markt. Vertrek zo vroeg mogelijk voor de beste koopjes. In Anjuna wordt iedere woensdag de beroemde vlooienmarkt gehouden. Niet alleen een bontgekleurde verzameling van kleding, sieraden, meubilair en ander huisraad is hier te vinden, maar ook hippies, monniken en artiesten. Verder kent Anjuna beroemde volle maanfeesten en zijn de prachtige zonsondergangen erg beroemd. U kunt gaat shoppen in de omgeving van het hotel in de vele winkels of u bezoekt één van de vele markten van Goa. Gewoon relaxen op het strand kan ook.

  Dag 19,Goa – Mumbai

  U zal naar de Airport worden gebracht voor uw vlucht naar Mumbai. Na aankomst in Mumbai zal u naar uw hotel worden gebracht.

  Dag 20,Mumbai vrije dag

  Deze dag is vrij te besteden. U zou kunnen shoppen en een trip kunnen maken naar de Elephanta Island of bezoek de Nationale museum, een Filmstudio.

  Dag 21,Mumbai - Amsterdam

  U zal naar de Airport worden gebracht in Mumbai.

  Dag 22,Aankomst Amsterdam

  Indiatours.eu

  Wij zijn India Reizen Specialist.
  photo

  Mumbai

  Goa beach

  Additional Info

  • Check In : 06 september, 2022
  • Check Out : 27 september, 2022
  • Duration : 21 Days, 20 Nights
  • Person : 2 Person
  • Availability : 20
  • Price :
  • Location : Mumbai, Maharashtra, India

  Need Help!

  Dit onze populaire Ganesh Chaturthi reis naar Mumba-Kerala-Goa. Mail ons of bel ons voor een uitgebreide offerte.

  036 52 40 744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages