Booking for : UNESCO Werelderfgoed tour


or

UNESCO Werelderfgoed tour

Tour Details

 Delhi – Jaipur – Agra – Khajuraho – Bhimbetka – Sanchi Stupa – Ajanta and Ellora Caves –  Hyderabad – Badami – Pattadakal – Hampi –  Mumbai 

India Werelderfgoed tour is de meeste van de grote historische en culturele bezienswaardigheden van het land in een keer af te leggen.

Deze prachtige reis naar prachtige monumenten, forten, grotten, tempels, schuilplaatsen, kerken en verwoeste complexen van 21 dagen beslaat de meeste van de iconische erfgoedwonderen van India.

Ongetwijfeld zijn deze de  mooiste plekken om te bezoeken.

Highlights zijn de volgende prachtige locaties, allen beschermd door de UNESCO:

01. Red Fort in Delhi

02. Humayun Tomb in Delhi

03. Qutub Minar in Delhi

04. Amber Fort in Jaipur

05. Fatehpur Sikri tussen Jaipur en Agra

06.  Taj Mahal in Agra

07. Groep tempels in Khajuraho

08. Bhimbetka in Bhopal

09. Sanchi  in Bhopal

10. Ellora Caves en Ajanta Caves in Aurangabad

11. Tempels en ruines in Hampi

12. Pattadakal in Badami

13. Chhatrapati Shivaji Terminus  in Mumbai

14. The Elephanta Island  in Mumbai


 

Why you choose this package!

 • Erfgoedwonderen van India
 • Eeuwenoude tempels, grotten, forten, monumenten
 • Prachtige muurschilderijen
 • Spectaculair uitzicht
 • De mooist toeristsche plekken van India
 • Beschermd door UNESCO

photo

Day 1,Amsterdam - Delhi

U vliegt vanuit Amsterdam naar Delhi.
photo

Day 2,Aankomst Delhi

Na aankomst in Delhi zal u op de Airport worden opgehaald en naar uw hotel gebracht.
photo

Day 3,Delhi Sightseeing tour

Gelijk na het ontbijt volgt een tour in Delhi. Deze brent u naar historische monumenten, graven, middeleeuwse paleizen, drukke bazaars en nog veel meer. Highlights: 1. Red Fort 2. Jama Masjid 3. Raj Ghat 4. India Gate 5. Humayun’s Tomb ( from outside) 6. Qutub Minar Red Fort De 17e-eeuwse rode zandstenen vesting, die het oude Delhi met zijn eeuwige karakter domineert, is een prachtig voorbeeld van Mughal-architectuur. Gebouwd als het paleisfort van Shahjahanabad, de nieuwe hoofdstad van de vijfde Mughal-keizer van India, Shah Jahan; dit fort weerspiegelt een rijke mix van Perzische en Hindoeïstische architectuurtradities. De volgende in dit erfgoedparcours is de ontdekking van Jama Masjid, de grote rode zandsteen en witmarmeren moskee gebouwd door Shah Jahan. Deze perfecte evenredige moskee werd voltooid in 1656 voor een bedrag van één miljoen roepies op dat moment. Het was de bedoeling om de grootste ter wereld te zijn en is nog steeds de grootste in India. Daarna volgt een bezoek aan de Raj Ghat, het gedenkteken voor Mahatma Gandhi, de vader van de natie. Hier werd hij gecremeerd en het monument hierin heeft het eenvoudige vierkante zwarte marmeren platform met de laatste woorden "Hey Ram". De volgende in de serie is het voorbijrijden door de prestigieuze overheidsgebouwen van New Delhi. Deze kenmerken het Parlementsgebouw en het huis van de president van India. Bezoek ook India Gate, gewijd aan de 70.000 Indiase soldaten die stierven tijdens de Eerste Wereldoorlog. U rijd langs de Humayun's Tomb. De laatste bezoek aan de werelderfgoedsite tijdens Delhi's stadsrondrit is de Qutub Minar, de eerste islamitische minaret in India. Deze in de vroege 13e eeuw gebouwde 72,5 m hoge minaret met rode zandsteen is het oudste monument van de stad. Na deze drukke dag met het erfgoed van Delhi, keert u terug naar het hotel voor het diner en de overnachting.
photo

Day 4,Delhi – Jaipur

Vroeg in de ochtend gaat u aan van de Shatabdi Express voor Jaipur, de flamboyante koninklijke hoofdstad van Rajasthan. Wat betreft het erfgoed is deze 400 jaar oude stad nieuw op het blok van erkende werelderfgoedlocaties met de recente opname van het rotsachtige Fort van Amber. Bij aankomst hier, check in het hotel en begin een escapade naar de topattractie van Jaipur, Amber Fort. Deze fort, gelegen aan de rand van de stad, is een fantastisch bewaard gebleven fort dat nog steeds de resonantie weerspiegelt van het koninklijke Rajput-tijdperk. Overige bezienswaardigehen zijn de: - Hawa Mahal of Palace of the Winds. - City paleis en Museum - Jantar Mantar - bezoek de bruisende bazaars van Jaipur

Day 5,Jaipur – Agra

Onderweg naar Agra, bezoekt u het wereldwonder van Fatehpur Sikri. Gebouwd door de keizer Akbar in de tweede helft van de 16e eeuw. Aangekomen in Agra kunt uinchecken in het hotel.
photo

Day 6,Agra

Vandaag bezoekt u de beroemde Taj Mahal. Taj Mahal ligt aan de oevers van de rivier de Yamuna en is ongetwijfeld een van de meest bezochte attracties van India. Het grafmonument is groots, maar de manier waarop het monument is ontstaan is even groots. De door verdriet getroffen keizer gaf opdracht tot de bouw van het graf in 1631 na Christus. Het duurde 20 lange jaren en het werk van 20.000 arbeiders om de visie van de keizer te realiseren die resulteerde in Taj Mahal. Nadat het bezoek aan het monument voorbij is, is de volgende in de serie een ander erfgoedwonder, het Rode Fort van Agra. De zevende werelderfgoedlocatie werd gebouwd door de grote keizer Akbar in 1565 na Christus om zijn hoofdstad te vestigen in Agra. Later bezoekt u Sikandra. Hier rust het graf van Akbar de Grote in vrede over 119 hectare gebied. De keizer begon zijn graf tijdens zijn leven te bouwen en zijn nageslacht voltooiden het. Uw overnachting is in Agra.

Day 7,Agra - Jhansi (By Train) – Khajuraho (172 Km / 4 h)

Vroeg in de morgen gaat u met de Shatabdi Express naar Jhansi. Vanaf hier brengt een rit naar Khajuraho je naar de zevende werelderfgoedlocatie in de vorm van een groep tempels in Khajuraho. Khajuraho is in de 10 en 11e eeuw gebouwd door de Chandela Rajput-heersers en toont de schittering van de middeleeuwse Indiase architectuur. Bij aankomst hier, check in het hotel. Na wat rust, begint het tempelbezoek met de Eastern Group of temples. De tempels in deze groep zijn voornamelijk gewijd aan de Jain Tirthankaras. Bezoek de Parsvanatha-tempel, de Adinatha-tempel en de Santinatha-tempel. De volgende in de serie is het bezoek aan de Western Temple Group, bestaande uit een groep artistieke tempels gebouwd in zandsteen. Dit is de grootste tempelgroep en zeker de topattractie van Khajuraho. De charme komt hier in dit complex tot leven komt met de aanwezigheid van apsara's en andere bekende erotische beeldhouwkunst. Tijdens de wandeling langs de erfgoedtempels, bezoek je de Varaha-tempel, Lakshmana-tempel, Vishwanath-tempel, Jagdambi Devi-tempel. Bezoek ook de grootste en de artistiek meest perfecte tempel in de serie, Kandariya Mahadeva-tempel. Gebouwd tussen 1025 en 1050 vertegenwoordigt het Chandella-kunst in zijn beste staat. Keer terug naar het hotel voor diner en overnachting.

Day 8,Khajuraho - Orchha (178 Km / 5 h)

Na het ontbijt, checkt u uit in het hotel in Khajuraho en gaat de rit naar Orchha. Dit is een middeleeuws spookdorp dat eens de hoofdstad was van de Bundela Rajas. Dit dorp, gelegen langs de oevers van de rivier Betwa, is een architectonisch juweeltje en toont de verwoeste overblijfselen van het sierlijke Rajput-paleisfort, tempels en graven langs de rivier of Chhattris. De paleizen hier bieden vanaf de hoogte een indrukwekkend uitzicht op het landschap. Het fort toont hier een uniek exemplaar van verbonden koninklijke gebouwen die op verschillende tijden zijn opgetrokken. Raj Mahal en Jahangir Mahal zijn de bekendste. De 17e-eeuwse tempels zijn nog steeds in gebruik en trekt dagelijks duizenden toegewijden. Na dit bezoek aan het vergeten stadje Orchha gaat u naar uw hotel. Uw overnachting is in Orccha.

Day 9,Orchha - Jhansi (16 Kms / ½ h) / Bhopal (Train)

Tegen de middag komt u aan in Bhopal, de hoofdstad van Madhya Pradesh. Dit hart van Madhya Pradesh biedt toegang tot twee werelderfgoedsites, namelijk Sanchi en Bhimbetka. Het erfgoed van Bhopal bestaat ook uit mooie oude moskeeën en paleizen die nog steeds de aristocratische indrukken van haar vroegere heersers dragen. Bij aankomst hier, checkt u in het hotel. Na wat rust, begint een excursie naar Bhimbetka (47 km ten zuiden van Bhopal). Deze achtste werelderfgoedlocatie staat bekend om prehistorische rotstekeningen in de grotten. Deze grotten staan ook bekend als de Bhimbetka Rock Shelters en hebben de grootste collectie van primitieve rotstekeningen in India. Volgens UNESCO is Bhimbetka nauw verbonden met een jacht- en verzameleconomie zoals afgebeeld op de rotspartijen. Verspreid over de rand van zeven Vindhyan-heuvels, worden deze grotten verondersteld primitieve schuilplaatsen van vroeger te zijn.. Na een bezoek aan de Bhimbetka-grotten, rijdt u terug naar Bhopal voor het diner en overnachting in het hotel.

Day 10,Bhopal - Aurangabad (nacht-trein)

Na het ontbijt gaat u naar negende werelderfgoedlocatie in Sanchi. Sanchi ligt op 46 km afstand van Bhopal en is een spirituele plaats die bekend staat om zijn vele stoepa's die de opkomst en verspreiding van het Boeddhisme in India vertegenwoordigen. Dze groep van monumenten in Sanchi heeft meer te maken met keizer Ashoka, dan met het leven van de Boeddha. Het was de Mauryan keizer die de stoepa en vele pilaren bouwde. De Grote Stoepa is gebouwd in baksteen en is een van de oudste en best bewaarde stoepa's in India. Deze halfronde koepelvormige stupa en zijn panelen zijn voorzien van vele tekeningen die het leven van Boeddha weergeven. De gateways of toranen vormen ook een prachtig hoogtepunt hier. Vier toranas (8,5 m hoog) sieren de stoepa. Nadat de vredige en verhelderende excursie voorbij is, keert u terug naar het hotel voor het avondeten. Later gaat u aan boord van de nachttrein vanuit Bhopal naar Aurangabad.

Day 11,Aankomst Aurangabad (Train)

Aurangabad is de toegangspoort tot twee eeuwenoude werelderfgoedwonderen, Ajanta en Ellora Caves. Er zijn meer dan 100 grotten bestaande uit Boeddhistische, Hindoe en Jain monumenten en kunstwerken, daterend uit de periode 600-1000. Beroemd is de de Kailasha-tempel van heer Shiva. De stad is genoemd naar Aurangzeb, de laatste machtige keizer van de Mughal-dynastie, en herbergt het repertoire van oud en middeleeuws erfgoed, waaronder forten, grotten, graven en andere monumenten. Het prachtige erfgoed vormt de belangrijkste trekpleister voor toeristen. Het erfgoedgrotcomplex ligt op 30 km van Aurangabad op de Charnadari-heuvels en toont een fusie van religies in de vorm van oude tempels, kloosters, chaitya's en vihara's die uit de berghelling zijn uitgehouwen. In totaal zijn er 34 grotten waarvan 12 boeddhistisch, 17 hindoe en de overige 5 gewijd aan het jaïnisme. Alle grotten van Ellora kijken uit op het westen en zijn het best te zien in de middaguren. Laat in de morgen komt u per trein aan in Aurangabad. U zal op het station worden opgehaald en naar uw hotel gebracht. Na een korte rust, gaat u de beroemde Ellora caves bewonderen. Later gaat u terug naar het hotel voor het diner en de overnachting. Opmerking - Ellora Caves zijn op dinsdag gesloten.

Day 12,Aurangabad

Na het ontbijt besteedt u een volledige dag aan het bezoeken van de elfde erfgoedsite van de Ajanta-grotten. Dit eeuwenoude rotsgraatcomplex is een historisch wonder dankzij de aanwezigheid van illustere gravures en schilderijen gewijd aan het Boeddhisme. Gelegen op 100 km afstand van Aurangabad, bestaat deze werelderfgoedsite uit 30 grotten, waarvan er vijf chaitya-grihas of gebedshallen zijn. De overige 25 zijn de kloosters. Diner en overnachting in het hotel in Aurangabad. Opmerking - Ajanta-grotten zijn op maandag gesloten.
photo

Day 13,Aurangabad - Hyderabad (By Flight)

Met een binnenlandse vlucht gaat u vandaag naar de moderne Hyderabad. Aangekomen in Hyderabad zal u op de Airport worden opgehaald en naar uw hotel gebracht. Later heeft u vrije tijd om te shoppen. Bezoek een mall of ga gezellig shoppen in de vele markten van Hyderabad. Geniet in de avond van de beroemde Hyderabad-biryani of de hyderabad-authentic South india thali. Uw overnachting is in Hyderabad.
photo

Day 14,Hyderabad sightseeing tour

Na een uitgebreid ontbijt in de ochtend, ga je op een sightseeingtour door Hyderabad. Dit zijn de attracties die je zult bezoeken in Hyderabad: - Mekka Masjid, - Salar Jung Museum, - Falakuma Palace - en de spectaculaire Charminar. Later in de middag bezoekt u de beroemde Fort van Golconda. Uw overnachting is in Hyderabad.

Day 15,Hyderabad - Hampi

Een volgende hoogtepunt van deze reis zijn de bezienswaardigheden in Hampi, volgens velen de mooiste plek van India en het elfde werelderfgoed van deze tour. Vlieg comfortable vanuit Hyderabad naar Hampi -Vijayanagararijk . Op de airport in Bellary zal u worden opgehaald en zal een rit van 1 h u brengen naar uw hotel in Hampi. Later kunt u met een riksha naar het Hampi dorp. Geniet van het dorpsleven, wandel door de naar Wierook ruikende straten, drink Thee bij de Chaiwala, koop souvenirs bij de mooie kleine dorpswinkeltjes, geniet van een home-cooked maaltijd. Uw overnachting is in Hampi.

Day 16,Hampi

Geniet de hele dag in Hampi, een Unesco Heritage. Hampi is gelegen aan de zuidelijke oevers van de Tungabhadra-rivier, en hier ziet u de overblijfselen van het Vijayanagararijk, met indrukwekkende oude tempels, paleizen, open marktpleinen en veel meer. Geniet van het adembenemend uitzicht in Hampi, een combinatie van groen, wuivende palambomen, gestapelde rotsblokken, eeuwenoude tempels en paleizen. Bezoek vandaag de drie belangrijke tempelcomplexen namelijk de Vittala-tempel, de Virupaksha-tempel en het paleis van de koning. Bestel voor lunch een South-indiase thali. Geniet later van het adembenemd zons-ondergaan. Wandel in de avond door de gezellige, rustige dorp van Hampi, Drink een chai (thee) bij een lokale chaiwala. Kies voor het avondeten voor een home-made dinner. Uw overnachting is in het hotel in Hampi.

Day 17,Hampi - Badami - Hampi

Na een vroeg ontbijt, gaat u Badami's amandelkleurige grottempels gaan verkennen. Gelegen op een rode zandstenen klif, zijn deze grottempels gewijd aan Vishnu en Shiva. De grottempels hier illustreren de vormende fase van de Chalukyan-architectuur. Deze tempels worden ook wel de Grand Canyon van India genoemd. Deze grot tempels bestaan uit 4 verdiepingen met tempels van het Jainisme, Hindoeisme, Boedhisma. Vervolgens ziet u de meer dan 1500 jaar oude tempels in Pattadakel. Pattadakal, het twaalfde werelderfgoedwonder in de India World Heritage Site Tour, wordt beschouwd als de bakermat van de hindoeïstische tempelarchitectuur. In zijn hoogtijdagen diende deze site als de officiële kroningssite voor zijn beschermheren. Tegenwoordig herbergt de site de verzameling tempels die een kruising vormen tussen de Noord-Indiase en Zuid-Indiase stijlen van tempelarchitectuur. Later keert u terug naar Hampi voo uw diner en overnachting.

Day 18,Hampi - Mumbai (flight)

Na het ontbijt checkt u uit in het hotel en heeft u vrije tijd tot u naar de Airport wordt gebracht voor uw vlucht naar Mumbai. In Mumbai volgt een airport transfer naar het hotel. Later heeft u vrije tijd in Mumbai. Uw overnachting is in Mumbai.

Day 19,Mumbai

Na het ontbijt begint de excursie naar het elfde werelderfgoed, The Elephanta Island. Gelegen op negen zeemijl van de Gateway of India, zijn Elephanta-grotten een populaire grotexcursie vanwege het culturele en historische belang ervan. Het achtste-eeuwse grottencomplex beschikt over tal van rotsachtige tempels gewijd aan de hindoe-lord Shiva. Notitie. Opmerking: De Elephanta-grotten zijn op maandag gesloten Deze dag heeft nog een excursie naar het twaalfde werelderfgoedwonder namelijk de Chhatrapati Shivaji Terminus (CST), voorheen Victoria Terminus. Een prachtig meesterwerk gebaseerd op de Victoriaans-gotische heroplevingsarchitectuur, dit wordt tot de meest opvallende en gevierde stations in de wereld gerekend. Overige bezienswaardigheden zijn: Marine Drive en Prince of Wales Museum Diner en overnachting in het hotel in Mumbai.

Day 20,Mumbai - Amsterdam

U zal naar de Airport worden gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.
photo

Palms, Las Vegas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit.

Additional Info

 • Check In : 10 November, 2019
 • Check Out : 30 November, 2019
 • Duration : 20 Days, 19 NIghts
 • Person : 2 Person
 • Availability : 20
 • Price : € 1575
 • Location : Hampi, Karnataka 583239, India

Need Help!

Deze reis is nu te boeken. Voor meer informatie en boekingen :

+31 365240744

travel@ayurvedica.nl

Recommend Tour Packages

8 Days, 7 Nights Start From €

Yoga holiday

Book Now

7 Days, 5 Nights Start From €

Dubai

Book Now

10 Days, 9 Nights Start From € 575

Best of Himalaya with Taj Mahal Tour

Book Now

28 Days, 26 Nights Start From € 1895

Central & South India Tour (Divali reis)

Book Now

11 Days, 9 Nights Start From €

South India Temple Circuit

Book Now

14 Days, 13 Nights Start From €

Cultural Insights of South India

Book Now