Booking for : Best of Sri Lanka & Malediven (sep 2024)

  Best of Sri Lanka & Malediven (sep 2024)

  Tour Details

  De best of Sri Lanka tour brengt u naar de volgende plaatsen: 

  Anuradhapura, Dambulla, Polonnaruwa, Kandy, Nuwera Eliya, Ella, Yala, Galle, Bentota,  Colombo en Negombo.

  Sri Lanka is ook bekend als de Parel van de Indische Oceaan. Al reizend door deze tropische eiland, kunt u genieten van turquoise wateren, ongerepte witte stranden, weelderige groene heuvels, indrukwekkende theevelden en prachtige watervallen. Indrukwekkend is ook de diversiteit in fauna van dit tropisch paradijs. In de weelderige groene bossen zijn veel wilde dieren en een verscheidenheid aan vogelsoorten. Bezoek een Olifanten reservaat en spot dieren in de vele natuurreservaten. Geniet dagelijks van de unieke keuken met heerlijke Curry’s, geroosterd vis, heerlijke zoetigheid, verfrissende thee en veel meer.

  Sri Lanka, een prachtig eiland gelegen in Zuid-Azië, heeft veel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur, geschiedenis en cultuur. Hieronder zijn enkele van de beste dingen om te zien en te doen in Sri Lanka:

  1. Bezoek de oude stad Anuradhapura, een UNESCO-werelderfgoed, die bekend staat om zijn goed bewaarde ruïnes van oude tempels en monumenten.
  2. Verken de oude koningsstad Polonnaruwa, een andere UNESCO-werelderfgoed, waar je fascinerende overblijfselen van de oude stad kunt zien, waaronder de bekende Gal Vihara-beelden.
  3. Geniet van het schilderachtige uitzicht op Sigiriya Rock Fortress, een andere UNESCO-werelderfgoed, en ontdek de geschiedenis en cultuur achter deze iconische rotsformatie.
  4. Bezoek de theeplantages in de centrale hooglanden en leer meer over het productieproces van thee in de regio Nuwara Eliya.
  5. Ga op een safari in het Yala National Park, de thuisbasis van wilde olifanten, luipaarden, krokodillen en vele andere dieren.
  6. Ontdek de prachtige stranden van Sri Lanka, zoals Unawatuna en Mirissa, die populair zijn bij surfers, zwemmers en strandliefhebbers.
  7. Proef de heerlijke lokale keuken, met gerechten als kottu roti, hoppers en curry’s, die veel kruiden en specerijen bevatten die typerend zijn voor de Sri Lankaanse keuken.

  Dit zijn slechts enkele van de vele prachtige bezienswaardigheden en ervaringen die Sri Lanka te bieden heeft. Het is een land vol avontuur en cultuur, en een geweldige bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar iets bijzonders.

  Why you choose this package!

  • turquoise wateren
  • weelderige groene heuvels
  • ongerepte witte stranden
  • indrukwekkende theevelden
  • prachtige watervallen
  • verscheidenheid aan vogelsoorten

  photo

  Dag 1,AMSTERDAM - COLOMBO (in flight)

  Vertrek vanaf Schiphol naar Colombo.
  photo

  Dag 2,ARRIVAL / COLOMBO - ANURADHAPURA

  Na aankomst in Colombo zal u worden opgehaald en gaat u naar Anuradhapura. Check in bij het hotel voor uw overnachting.

  Dag 3,ANURADHAPURA- DAMBULLA

  Na het ontbijt volgt een city tour van Anuradhapura. Highlights zijn: Mihintale, Vessagiriya Ruins, Isurumuniya, Jaya Sri Maha Bodh Later gaat de reis verder naar Dambulla. Onderweg bezoekt u de Sigiriya rock fortress. Uw overnachting is in Dambulla.
  photo

  Dag 4,DAMBULLA – POLONNARUWA - DAMBULLA

  Na het ontbijt volgt een dagtrip naar Polonnaruwa. Na aankomst volgt een city tour van deze mooie stad. De highlights zijn onder andere: King palace, Council Chamber, Kleding fabriek Later keert u terug naar Dambulla voor uw overnachting.
  photo

  Dag 5,DAMBULLA – KANDY

  Onderweg naar Kandy gaat u naar de Dambulla cave, Verder volgt een bezoek aan een Kruiden plantage met vele Ayurvedische kruiden in Matale. In de namiddag kunt u genieten van een Culturele show in Kandy. Uw overnachting is in Kandy.

  Dag 6,KANDY

  Na het ontbijt volgt een city tour van Kandy. U bezoekt : Adam's peak, The Tooth temple , Wandel in de gezelloge centrum van Kandy. Uw overnachting is in Kandy.

  Dag 7 ,KANDY - NUWERA ELIYA

  Na het ontbijt gaat de reis verder naar Nuwera Eliya. Geniet onderweg van de mooie thee plantages, bezoek een thee fabriek. Uw overnachting is in Nuwera Eliya.

  Dag 8 ,NUWERA ELIYA

  Na het ontbijt volgt een city tour van Nuwera Eliya.

  Dag 9 ,NUWARA ELIYA – ELLA- YALA

  Na een vroeg ontbijt zal u naar de trein station worden gebracht. Gedurende de trein rit naar Ella, heft u een prachtig uitzicht. Geniet van de watervallen en mooie thee plantages. Na aankomst in Ella volgt een city tour van Ella. Optioneel is : in de avond een bezoek aan de beroemde Yala National Park. Uw overnachting is in Yala.

  Dag 10,YALA

  Optioneel is vandaag : een vroege safari. Uw overnachting is in Yala.

  Dag 11,YALA – GALLE

  Dag 12 ,GALLE - BENTOTA

  In Bentota kunt u relaxen op een prachtige strand.

  Dag 13 ,BENTOTA – COLOMBO

  Ontbijt in het hotel. Later gaat de reis verder naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Uw overnachting is in Colombo

  Dag 14,COLOMBO city tour

  Geniet vandaag van een city tour van deze mooie hoofdstad. De highlights zijn: - Colombo Fort - Local market - ancient Hindu Temple - City Old Lighthouse - Old Parliament - Gangaramaya Buddhist Temple - Go on a fun boat ride - Discover the Independence Square Uw overnachting is in Colombo.

  Dag 15 ,COLOMBO - NEGOMBO

  Na het ontbijt gaat de reis verder naar Negombo, waar u kunt relaxen aan het strand. Uw overnachting is in Negombo.

  Dag 16,NEGOMBO - AMSTERDAM

  U zal naar het vliegveld worden gebracht.

  Additional Info

  • Duration : 16 Days, 15 Nights
  • Person : 2 Person
  • Availability : 40
  • Price :
  • Location : Colombo

  Need Help!

  Wij plannen voor september 2024 een combinatie reis naar de Malediven en Sri Lanka. Gaat u mee?

  036 52 40 744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages