Booking for : Bhutan – het land van geluk

  Bhutan – het land van geluk

  Tour Details

  In deze rondreis ziet u alle mooiste plaatsen van Bhutan

  Het koninkrijk Bhutan is een rustig land waar je de oude culturen, prachtige landschappen en prachtige architectuur kunt ontdekken.

  Bhutan, door zijn volk Druk Yul genoemd, staat bekend als het “Land van de Donderdraak”. Het is een van ’s werelds mooiste en mysterieuze plekken. Het is gelegen aan de oostelijke rand van het Himalaya-berggebied. Een groot deel van het gebied is bebost met een gevarieerd  flora en fauna. Het land strekt zich uit van subtropische valleien en vlaktes tot besneeuwde bergketens. Dit landschap maakt het de perfecte plek om door de majestueuze valleien of steile bergen te trekken om oude architectuur en boeddhistische tempels te bezoeken.

  Bhutan heeft een rijke cultuur waar de meeste inwoners de boeddhistische religie beoefenen. Dit afgelegen land heeft een rijke geschiedenis. Ondanks de huidige technologische herstructurering zijn de oude culturele tradities van Bhutan blijven groeien. Pas sinds het midden van de jaren 70 is de technologie naar Bhutan gekomen. Het is de ultieme toeristische bestemming geworden voor avonturiers, spirituele ontwaken en serene gezichten.

  Package includes:

  • U verblijft 13 nachten in een hotel op basis van een Double/Twin room
  • Dagelijks 3 maaltijden
  • Tijdens de tour een Engels sprekend guide
  • Ronreis in comfortabele auto
  • Government Royalty en alle Taxes
  • Alle toegangsbewijzen voor monumenten

  Our Package dose not includes:

  • Any alcoholic drinks/Beverages items (Refreshment)
  • Tipping to guide/driver/Hotels staffs
  • Travel Insurance
  • single room supplement charge

  Dag 1,Amsterdam - Bhutan (flight)

  Dag 2,Aankomst Paro

  Geniet bij de landing van het spectaculaire uitzicht op de hoge bergen. Een reeks van 's werelds hoogste toppen ziet u hier. Mogelijk hoort u in het vliegtuig de namen van de belangrijkste pieken. U daalt af in de hoge bergen en naarmate het vliegtuig zakt, zul je geen landingsbaan of een stad vinden maar in plaats daarvan kunt u genieten van het uitzicht van de naderende vallei van Paro. Zie prachtige Alpiene bossen, kleine kloosters, tempels en boerderijen. Voordat het vliegtuig de grond raakt, krijgt u een glimp van de vruchtbare vallei van Paro namelijk de Paro Dzong (Fortress) en Paro chu (rivier). Bij aankomst staat onze vertegenwoordiger op de luchthaven om u te helpen en volgt transfer naar uw hotell. Overnachting in een hotel in Paro.

  Dag 3,Hike to Tiger’s Nest

  Taktshang (Tiger's Nest) valt in de top 20 van plaatsen ter wereld om te bezoeken. Paro is een vallei van religie en mythe. Het beroemdste monument, het Taktsang-klooster (Tiger's Nest), staat op een granieten klif op ongeveer 1000 m boven de vallei. Er wordt aangenomen dat Guru Rinpoche, een beroemde boeddhistische heilige, naar Paro vloog op een tijgerin en mediteerde bij Taktsang. Het klooster wordt beschouwd als een nationale schat van Bhutan. De wandeling naar Taktsang van ongeveer 2 ½ uur brengt u naar een cafetaria te bereiken, een punt vanwaar men kan genieten van een prachtig uitzicht op het klooster. Geïnteresseerden kunnen nog 45 minuten bergopwaarts lopen om het klooster van dichterbij te bekijken. Loop terug naar de weg. De reis naar beneden naar de weg zou ons minder dan 1 ½ uur kosten. Daarna heeft u Lunch in het hotel. Maak na de lunch een wandeling in Paro Bazar om te winkelen. Overnachting in het hotel in Paro.

  Dag 4,Paro-Thimphu

  Na het ontbijt wordt u naar Thimphu, de hoofdstad van Nepal, gebracht. Onderweg krijgt u de gelegenheid om TaChog Gang lhakhang te bezoeken. Bij aankomst kunt u inchecken in het hotel. Daarna heeft u vrije tijd. In de avond heeft u tijd om op uw gemak de hoofdstad te verkennen. Wandel vanaf het Clock Tower-plein, ga gezellig winkelen in deze buurt en maak kennis met de lokale bevolking. Overnachting in het hotel in Thimphu.

  Dag 5,Thimphu sightseeing

  Gelijk na het ontbijt volgt een sightseeing tour van Thimphu. De volgende hoogtepunten zijn er in de tour: • Bezoek King's Memorial Chorten (Stupa). Deze Stupa is gebouwd ter nagedachtenis van de derde koning van Bhutan. • Buddha Point. Hier is een standbeeld van Boeddha van ruim 5 meter • Sangaygang (BBS-toren) • Changangkha lhakhang, gebouwd in de 12e eeuw en is een van de oudste tempels. • National Handicrafts Shop • Weekend Market Overnachting in een hotel in Thimphu.

  Dag 6,Thimphu - Punakha

  Na een vroeg ontbijt, vervolgt u deze rondreis. U reist vandaag naar de lage landen van de Punakha-vallei en stopt bij het dorp Hongtsho. Stop bij het immigratiecontrolepunt om uw vergunning in te stempelen. Naast het controlepunt vind je kleine lokale kraampjes met verse, sappige lokale appels die te koop zijn in plastic zakken die je kunt proberen. U rijdt door de eerste bergpas in het westelijke deel van Bhutan. Zier hier de 108 Druk Wangyal chortens op de top van de pas waar de richels zijn gedrapeerd in kleurrijke gebedsvlaggen die je begroeten. Je zou drie rondtjes kunnen lopen voor geluk en voorspoed. Als het weer helder is, kunt u de hoogste toppen van het Noorden zien zoals de Gangar Punsum, de hoogste niet-beklommen piek (24.000 ft) ter wereld. Soms kunt u Rode panda’s zien en verschillende soorten vogels. Onderweg naar de Punakha-vallei, bezoekt u ook het dorp Thinleygang. U komt een Lobesa Village tegen met veel traditionele huizen. Lobesa Village is gelegen in de vallei, omringd door rijstvelden op weg naar het belangrijke boeddhistische heiligdom "Chimi Lhakhang" in Punakha. U luncht in Lobesa en maak daarna een wandeling naar Chimi Lhakhang (tempel). Dit klooster is opgedragen aan Lama Drukpa Kunley 'Divine Madman', bekend om zijn buitensporige gedrag. Het werd in 1499 gebouwd door Ngawng Chogyal. Veel kinderloze vrouwen bezoeken deze Lhakhang (tempel) en zoeken zegeningen voor een kind. Het bestaande voetpad naar Chimi Lhakhang (tempel) loopt door prachtige terrassen van padie van rijst. Vervolg de reis naar Punakha. Overnachting in een hotel in Punakha.

  Dag 7,Punakha (hike)

  Na een vroeg ontbijt, bezoekt u een prachtige klooster gebouwd op de heuveltop van Walakha. Hier kunt u deelnemen aan het ochtendgebed. Later rijden we verder naar het noorden van Punakha om een prachtige Stupa of Tempel te bezoeken die is gebouwd op de rand bij de Punakha-rivier, bekend als Khamsum Yuelley Namgyel Chorten. Het werd In de jaren negentig gebouwd ter ere van de toenmalige kroonprins Jigme Kheser Namgyel Wangchuk. Het duurde ruim 10 jaar om dit te bouwen. Overnachting in een hotel in Punakha

  Dag 8,Punakha – Gangtey

  Na het ontbijt gaat u naar Gangtey en daar bezoekt u het Gangtey-klooster of de Gangtey Goempa, opgericht in 1613. Het is een belangrijke klooster/tempelassociatie met de Nyingmapa-school voor Boeddhisme. Het klooster bevindt zich in de Wandue Phodrang Dzhongkhag in het centrum van Bhutan. Het Gangtey-klooster ligt in de pittoreske Phobjikha-vallei, die ook bekend staat als het winterverblijf van de zeldzame Tibetaanse Black Necked Cranes. De Phobjikha is een brede gletsjervallei in de buurt van het Gangtey-klooster. De vallei ligt op een hoogte van 2900 meter boven zeeniveau en beleeft een veel lichtere winter in vergelijking met de harde uitersten van Tibet. Een deel van de vallei ligt in het Black Mountain National Park. Er zijn 2 rivieren die door deze vallei stromen, de Nakay Chu en de Gay Chu. Volgens de legende zouden de rivieren een slang en een zwijn vertegenwoordigen. Het centrum heeft een observatiedek dat is uitgerust met een krachtige telescoop. Het informatiecentrum heeft een display dat inzicht biedt in de natuurlijke en culturele geschiedenis van de vallei. Overnachting in een hotel in Gangtey Het klooster is een complex van vijf tempels die een centrale hoofdtoren omringen. De grote zaal van het klooster is gebouwd in Tibetaanse stijl en is volledig gemaakt van hout met zijn 8 belangrijkste houten pilaren die als de grootste in Bhutan worden beschouwd. Tussen 2002 en 2008 onderging het klooster een volledige restauratie. Het klooster werd ingewijd door de huidige reïncarnatie van de Pema Lingpa in oktober 2008. Het klooster heeft een zeer nauwe band met de koninklijke familie van Bhutan.

  Dag 9,Gangtey – Bumthang

  Na het ontbijt rijden we u richting Bumthang. De Bumthang-vallei is zeer open en ruim en verschilt van andere valleien in Bhutan. De hoogte varieert van 2600 meter tot 4000 meter. Bumthang staat bekend als de hemel voor wandelaars en trekkers en je komt veel prachtige en belangrijke boeddhistische kloosters en bedevaartsoorden tegen. Overnachting in een hotel in Bumthang. Start met een bezoek aan Jakar Dzong gebouwd op een bergkam met uitzicht over de vallei. Bezoek de Kurjey Lhakhang waar de koningen van Bhutan worden meegenomen voor hun crematierituelen. Zie ook de Wangdicholing-paleis. Later kunt u wandelen in de stad. Als je een liefhebber van kaas en honing bent, kun je de Bumthang-kaas proeven, als ook de honing geproduceerd in Bumthang.

  Dag 10,Ura Valley Excursion

  Vandaag bezoekt u de prachtige Ura-vallei, in Oost-Bhutan. Het is ook de mooiste vallei in het district Bumthang met traditionele en goed bewaarde culturen en tradities. Bezoek tijdens het bezoek ook Mebartsho, ook wel 'The Burning Lake' genoemd en beschouwd als een van de meest heilige religieuze locaties in Bhutan. Overnachting in een hotel in Bumthang.

  Dag 11,Bumthang – Mongar

  Na een vroeg ontbijt gaat de reis naar Mongar, de eerste stad die op een berghelling is gebouwd in plaats van in een vallei. Bewonder de mooie korenvelden, kenmerkend voor het oosten van Bhutan waar de valleien meestal niet veel meer zijn dan rivierbeddingen. Onderweg passeert u de Thrumshinglaover op een hoogte van 3800m. Dit de hoogste pas in Bhutan. Na aankomst kunt u inchecken bij het hotel voor de overnachting.

  Dag 12,Mongar -Tashigang

  Na het ontbijt rijden we naar Tashigang en overnachten we in een hotel in Tashigang.

  Dag 13,Tashigang (sightseeing)

  Vandaag heeft u een sightseeing tour van Trashigang. U bezoekt de stad Rangjung, het commercieel centrum van Trashigang, het grootste district van Bhutan en opgericht in 1966. Bijzonder is hier ook de Rangjung-tempel bezoeken, gelegen op een kleine heuvel met uitzicht op de stad. Een uur rijden van de stad Rangjung brengt u naar Phongmey, een rustig maar schilderachtig dorp met veel rijstvelden. Bezoek hier het spirituele centrum, algemeen bekend als de Phongmey lhakhang en gebouwd in 1890.

  Dag 14,Tashigang – Samdrup Jongkhar

  Na het ontbijt rijden we u richting Samdrup Jongkhar. Bezoek onderweg de kleine stad Zangtho Perlri Lhakhang. Uw overnachting is in het hotel in Samdrup Jongkhar.

  Dag 15,Samdrup Jongkhar - Departure

  Dit is uw laatste dag in Bhutan.

  Additional Info

  • Duration : 15 Days, 13 Nights
  • Person : 2 Person
  • Price :
  • Location : Bhutan

  Need Help!

  Deze reis is het hele jaar te boeken. Op aanvraag maken wij een offerte op maat voor u.

  036 52 40 744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages