Booking for : Natuur en Cultuur van Sri Lanka

  Natuur en Cultuur van Sri Lanka

  Tour Details

  Natuur en Cultuur van Sri Lanka

  Deze reis brengt u naar de volgende mooie steden:

  Negombo, Pinnawala, Sigriya, Dambulla, Kandy, Pinnawala, Peradeniya, Nuwara Eliya, Hakgala, Ella, Bentota, Colombo.

  Sri Lanka is niets minder dan een paradijs op aarde met turquoise wateren, ongerepte witte stranden, gouden zon, weelderige groene heuvels en prachtige trapsgewijze watervallen in het centrale bergland. De prachtige natuur en wilde dieren en unieke culturele erfgoed vermengd met echt warme gastvrijheid maakt dit een tropisch paradijs. Wakker worden met het zachte geluid van de zachte golven borstelen tegen de zachte oever terwijl de zonnewarmte je huid streelt, kan alleen maar worden omschreven als een voorproefje van de hemel.

  Voor de meer outdoor en avontuurlijke reiziger, biedt dit prachtige eiland meer dan een paar weelderige groene bossen met veel wild en een verscheidenheid aan vogelsoorten. De briljante witte trapsgewijze watervallen van het gebergte vallen op in de smaragdgroene bossen en prachtige theeplantages.

  Als thuisbasis van de grootste zoogdieren op het land en de zee, de prachtige olifant en de gigantische blauwe vinvis maakt Sri Lanka een eiland van ongekende schoonheid. Sri Lanka heeft ook twee van de meest mooie en goed onderhouden golfbanen in Azië, een daarvan is een van de belangrijkste attractie in het bergland.

  De unieke keuken van dit tropische paradijs is een waar genot. Terwijl een verscheidenheid aan internationale gerechten worden bereid in alle hotels, zijn de lokale curry’s en zelfgemaakte zoetigheden een unieke culinaire genot. Met een perfect synchroniseren mix van natuur, geschiedenis, cultuur en erfgoed, dit eiland is het wonder van Azië, een land als geen ander.

   

   

  Why you choose this package!

  • Prachtig landschap, theevelden, watervallen,rijstvelden,bergen
  • Heerlijke curry gerechten, geroosterd vis
  • Witte stranden
  • Tropisch paradijs
  • Ongerept natuur
  • Safari parken

  Day 1,Amsterdam - Colombo (Sri Lanka)

  Vertrek vanuit Amsterdam naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka

  Day 2,Aankomst Sri Lanka - Negombo

  Na aankomst zal u worden begroet door onze tour operator. Transfer vanaf de Airport naar Negombo. Negombo is ongeveer 20 minuten rijden vanaf de airport. Negombo is een prachtig vissersdorp met tegenwoordig een geweldig nachtleven. Relax na aankomst aan een prachtige strand en geniet in de avond van de gezelligheid van het nachtleven.

  Day 3,Negombo - Pinnawala - Sigriya

  Na het ontbijt begint u aan uw rondreis door Sri Lanka. Start met een city tour van Negombo. Daarna rijden we u naar Pinnawala. Geniet onderweg van het prachtig landschap met kokosbomen, rijstvelden, dorpen met vele ambachten. Bewonder geweldige Stupa's en Mandirs. Koop onderweg een heerlijke Kings-coconot. In Pinnawala bezoekt u een Olifanten weeshuis. U heeft de gelegenheid om de Olifanten te voeden met fruit. Loop daarna met de stoet olifanten mee naar een beekje waar je de olifanten kunt zien genieten in het water. Na de lunch vertrekt u richting Sigriya. Na aankomst in Sigriya check in het hotel.

  Day 4,Sigriya - Kandy

  Na een heerlijk traditioneel ontbijt vertrekt u richting Kandy. Onderweg bezoekt u de beroemde Dambulla Caves. Bewonder in deze beroemde grotten de heer Buddha in vele gedaanten. Later bezoeken we een kruiden plantage. Maak hier kennis met de kruiden waarvan de heerlijke Curry gerechten worden gemaakt in Sri Lanka. Ook is het mogelijk tegen een klein bedrag een Ayurvedische massage te krijgen. Na de lunch in de kruiden plantage, vervolgen wij onze weg naar Kandy. Uw overnachting is in Kandy.

  Day 5,Kandy - Peradeniya - Kandy city tour

  Na het ontbijt vertrekt u naar Peradeniya. We starten met een bezoek aan bezoek aan the Botanical Garden in Peradeniya. Boek hier een wagen om de park te verkennen. Zie prachtige oude bomen, diverse grassoorten, mooie vijvers, orchideen tuin en veel meer. Daarna keert u terug naar Kandy voor een city -tour van de gezellige Kandy stad. Highlight zijn: - shoppen en lunch in Kandy city centre - the temple of Tooth - een dans-muziek optreden Uw overnachting is in Kandy.

  Day 6,Kandy - Tea plantation - Nuwara Eliya

  Na het ontbijt vertrekt u naar Nuwera Eliya. Onderweg ziet u prachtige watervallen en geweldige thee plantages. U stopt bij 2 thee fabrieken. Geniet hier van een kopje thee + cake. Bij de theefabriek kan je goede thee kopen. Transfer from Tea Plantation to Nuwara Eliya. Nuwera Eliya ligt hoog in de bergen en de temperatuur kan in de avond dalen tot ongeveer 5-6 graden Celsius. Uw overnachting is in Nuwera Eliya.

  Day 7,Nuwara Eliya - Hakgala - Thissamaharama

  Na het ontbijt volgt eerst een sightseeing tour van Nuwara Eliya. Daarna gaat u via Hakgala naar Thissamaharama. De highlights voor vandaag zijn : - The pleasure garden of Ravana in Hakgala. - de God Hanuman temple - Sita Mata temple Vervolgens rijden wij langs prachtige bossen naar Thissamaharama. Na aankomst in Thissamaharama kunt u met een boot varen over een prachtige lake. Geniet van het zons-ondergaan vanaf het water. Geniet van de gezelligheid van de lokale bevolking aan de kade. Uw overnachting is in Thissamaharama.

  Day 8,Thissamaharama - Ella - Bentota

  Na een vroeg ontbijt vertrekt u via Ella naar Bentota. Optioneel is het beklimmen van de Ella Gap, een rotsblok. Onderweg naar Bentota komen we langs de imposante Ravana waterval. Uw overnachting is in Bentota.

  Day 9,Bentota ( relax op het strand)

  Sri Lanka staat bekend om de prachtige stranden. Een stranddag mag natuurlijk niet ontbreken tijdens deze rondreis door Sri Lanka. Uw overnachting is in Bentota.

  Day 10,Bentota - Colombo

  Een transfer volgt naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Na aankomst checkt u in het hotel. Daarna heeft u vrije tijd.

  Day 11,Colombo (city tour)

  Na het ontbijt, volgt een city tour van Colombo. Zie hier duidelijk de vele gebouwen en monumenten uit de koloniale tijd. Deze tour brengt u naar: het parlements gebouw, de stadhuis, de race baan, het strand van Colombo, een aantal leuke malls voor shoppen en lunchen, en nog veel meer. Uw overnachting is in Colombo.

  Day 12,Colombo - Amsterdam

  U zal naar de Airport worden gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

  Additional Info

  • Duration : 12 Days, 11Nights
  • Person : 2 Person
  • Price :
  • Location : Sri Lanka

  Need Help!

  Reizen naar Sri Lanka kan het hele jaar. Wij maken graag een offerte op maat voor u.

  036 52 40 744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages