Booking for : Vietnam van noord naar zuid

  Vietnam van noord naar zuid

  Tour Details

  Vietnam, reis van noord naar zuid

  Vietnam bestaat uit ontelbare bijzondere plaatsen met elk hun eigen charme en diepgewortelde history. Met ruim 96 miljoen inwoners verspreid over het S-vormige land kun je gemakkelijk opgaan tussen de locals en ondanks dat het overal meteen als thuis voelt door het warme welkom is een jaar nog niet genoeg om alles te zien.

  Onze rondreis biedt een kennismaking zonder een detail te missen zodat het bijna voelt alsof je heel Vietnam op je duimpje kent.

   

  Itinerary in Brief

  Day 1 – : Hanoi Arrival – Hanoi city tour (B)

  Day 2 – : Hanoi – Hoa Lu – Tam Coc (B)

  Day 3 – : Hanoi – Halong – Overnight on cruise (B/L/D)

  Day 4 – : Halong – Hanoi (B)

  Day 5 – : Hanoi – flight to Dong Hoi (B)

  Day 6 – : Dong Hoi – Phong Nha cave (B)

  Day 7 – : Dong Hoi – transfer to Hue by car – Hue city tour (B)

  Day 8 – : Hue – transfer to Hoian by car (B)

  Day 9 – : Hoian – Myson – Hoian (B)

  Day 10 – : Hoian – Danang – flight to Nha Trang (B)

  Day 11 – : Nha Trang free at leisure (B)

  Day 12 – : Nha Trang – flight to Saigon – Saigon city tour (B)

  Day 13 – : Saigon – Mekong Delta – Saigon (B)

  Day 14 – : Saigon – Cuchi – free shopping in Saigon (B)

  Day 15 – : Saigon departure (B)

   

  Cost includes

  • Accommodation in the category chosen or similar (subject to availability).
  • Meals as mentioned in the program. B: Breakfast, L: Lunch, D: Dinner.
  • All entrance fees and sightseeing as mentioned in the program.
  • Private transportation by vehicle with A/C (private) except shuttle bus Hanoi – Halong – Hanoi.
  • Private cabin on sharing boat in Halong bay.
  • Waters during tour day (2 bottles 500ml/day)
  • Local English speaking local guides as per itinerary.

   

  Cost does not include:

  • Visa approval letter /Visa on arrival / Visa fast track
  • Vietnam Visa stamped fee paid by guests own upon arrival: USD 25/pax
  • International and domestic/regional air tickets and airport tax
  • Early check-in and late check-out
  • Hotel/Room upgrade
  • Tip, drinks, personal expenses and others
  • Any service not clearly mentioned in the program

   

   

   


  Dag 1,Amsterdam - Hanoi, Vietnam

  Vlieg vanuit Amsterdam naar Hanoi, Vietnam.

  Dag 2,Hanoi Arrival – Hanoi city tour (B)

  Welkom in Hanoi - Vietnam! De gids en chauffeur verwelkomen u op de luchthaven. Het kost ons 35 minuten rijden naar het centrum van Hanoi en dan inchecken in het hotel. Laten we beginnen met onze stadstour vanuit Temple of Literature, de 1e universiteit in Vietnam en vervolgens doorgaan naar het Ba Dinh-plein - het grootste plein in Hanoi waar alle grootste culturele en politieke evenementen plaatsvinden. Stop voor het maken van foto's van het Ho Chi Minh Mausoleum. Later krijgt u een algemeen beeld van de hoofdstad. De tour is rond de oude wijk van Hanoi. Stop bij de Ngoc Son-tempel aan het Hoan Kiem-meer (het "Zwaardmeer"). Overnachting in Hanoi.

  Dag 3,Hanoi – Hoa Lu – Tam Coc (B)

  Ontbijten in het hotel. U zal bij het hotel worden opgehaald. Een 90 km rijden ten zuiden van Hanoi leidt je naar Ninh Binh, de locatie van de enige hoofdstad van het oude Vietnam voordat Hanoi zijn leidende rol in de 11e eeuw veroverde. Het gebied wordt gekenmerkt door veel bekende landschappen, waaronder de Tam Coc-grotten en de oude hoofdstad Hoa Lu met oude tempels gewijd aan koning Dinh en koning Le, die regeerden in de 10e eeuw. Het bezoek in Ninh Binh begint met een boottocht in Tam Coc, waar spectaculaire kalkstenen uitsteekt boven de groene rijstvelden die herinneren aan Guilin (China) en Halong Baai van Vietnam. Dit landschap heet de "Halong-bay-on-land" . Verdere ontdekkingen in Ninh Binh zullen worden voortgezet op de plek die in de 10e eeuw het paleis van de koning was en nu beroemd is vanwege de houten reliëfs van de schaduwrijke Dinh en Le tempels. Laat in de middag gaat u terug naar Hanoi. Overnachting in Hanoi.

  Dag 4,Hanoi – Halong – Overnight on cruise (B/L/D) - Shuttle bus

  Ontbijten in het hotel en uitchecken. Vertrek om 8 uur vanuit Hanoi voor een 3 uur durende rit met de shuttlebus naar Halong Bay, de trots van de Golf van Tonkin. Onderweg passeert de delta van de Rode Rivier met groene rijstvelden en landelijke dorpen, waar hard werkende boeren bezig zijn met hun landbouw. De Golf van Tonkin staat sinds 1994 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Bij aankomst in Halong neemt u een grote boot om de baai over te steken om de prachtige schoonheid van deze “Descending-dragon” -baai te ontdekken, gecreëerd door duizenden vreemd gevormde kalksteenrotsen en karstgrotten. Na een lunch, bezoekt u de Surprising Grotto. U heeft de gelegenheid om te stoppen om te zwemmen of kajakken, langs zwevende dorpen en eilandjes om te genieten van hun schoonheid in korte afstand. Later gaat u terug naar de boot voor het diner. In de avond kunt u deelnemen aan activiteiten op de boot of ontspannen op uw eigen gemak. Overnachting op de boot bij het strand van Titov. Houd er rekening mee dat het avond programma op de door u gekozen cruise mogelijk weinig gevarieerd is. Alleen Vietnamese en internationale gerechten zijn beschikbaar op de boot. Afhankelijk van de cruise, zal kajak worden opgenomen of niet.

  Dag 5,Halong – Hanoi (B)- shuttle bus

  Na het ontbijt, bezoek per boot de Luon Cave, een ringvormig zwembad binnen een eiland in Halong met een absoluut rustig landschap en smaragdgroen water. Later gaat u terug naar de Wharf of Halong langs het meest dichtbevolkte gebied met veel eilanden die de namen hebben zoals Cock-Fighting Rock, Sail Island, Sea Dog Rock hebben gekregen. Keer later terug naar Hanoi. Overnachting in Hanoi.

  Dag 6,Hanoi – flight to Dong Hoi (B)

  Ontbijt in het hotel. Later mag u uitchecken. U heeft vrije tijd tot transfer naar luchthaven voor uw vlucht naar Quang Binh. Na aankomst in Quang Binh, zal u worden opgehaald en naar het hotel in Dong Hoi gebracht. Overnachting in Dong Hoi.

  Dag 7,Dong Hoi – Phong Nha cave (B)

  Na het ontbijt in het hotel volgt een bezoek aan The National Park. Dagelijks bezoeken duizenden mensen deze park. Deze tour is de traditionele versie van de National Park Tour. De dag begint met de spectaculaire Paradise Cave, de must-see grot in het Nationaal Park, waar je versteld zult staan van de enorme grotten en indrukwekkende formaties. Het is ongelooflijk om te bedenken dat dit slechts een klein deel is van het Hang Vom-grotsysteem dat zich meer dan 30 km verder door het Nationale Park uitstrekt. We stoppen bij de 8 ladies cave en de War Martyr memorial. Hier brengen we een paar minuten door om de geschiedenis en tradities van Vietnam te ontdekken. Het echte hoogtepunt van de dag is Hang Tra Ang. Deze grot werd in augustus 2016 voor het publiek geopend. Het wordt bereikt door een korte wandeling door de jungle. Geniet van uw Lunch voordat u deze grot in gaat om te verkennen met een helm, hoofdlamp en reddingsvest. Terug naar je hotel. Overnachting in Dong Hoi.

  Dag 8,Dong Hoi – transfer to Hue by car – Hue city tour (B)

  Ontbijt in het hotel. Check out en transfer naar Hue. Het is ongeveer 6 uur rijden van Dong Hoi naar Hue. Bij aankomst in Hue, transfer naar hotel om in te checken. Hue wordt door UNESCO erkend als het eerste culturele werelderfgoed voor Vietnam en wordt gekenmerkt door de oude koninklijke architectonische werken en de meest traditionele Vietnamese levensstijl. We zullen de charme van de stad ontdekken vanaf de Royal Citadel en doorgaan naar de Thien Mu-pagode en de graven van koning Tu Duc bezoeken - de best bewaarde monumenten van de Nguyen-keizers sinds het begin van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Overnachting in Hue.

  Dag 9,Hue – transfer to Hoian by car (B)

  Na het ontbijt en het uitchecken vertrekt u van Hue naar Hoian via de Hai Van Pass (the "Ocean Cloudy Mountain Pass") en geniet van de schoonheid van Lang Co Beach voordat we Hoian bereiken. In de middag maakt u een interessante wandeling over de Japanse brug met tegels, bezoek je stilzwijgende Chinese congreshallen, geniet je van de aantrekkelijkheid van oude huizen of luister je naar volksmuziek van Centraal-Vietnam in oude clubhuizen. Later kunnen we stoppen bij Shrines (tempels) of een wandeling maken op de markt, gelegen aan de Thu Bon-rivier, waar je dezelfde gevoelens van de kunstenaars kunt vinden, die de daken van Hoian een magische oude wereld van oriëntaalse gevoelens en inspiratiebronnen zien. Dit is een prachtige stad om te winkelen voor lantaarns, zachte zijde, ruwe zijde, of om je kleding binnen een dag op maat te laten maken. De rest van de dag bent u vrij om de stad te verkennen of om te fietsen langs Thu Bon naar het strand van Cua Dai. Overnachting in Hoian.

  Dag 10,Hoian – Myson – Hoian (B)

  Ontbijt in het hotel. Onze gids zal u om 8.00 uur ontmoeten in je hotel. Rijd naar My Son, een World Culture Heritage, 40 km ten zuidwesten van Hoi An. My Son, gelegen in een weelderige vallei, was een hoofdstad en religieus centrum van Cham-mensen, dat nu overbleef met rode bakstenen torens en heiligdommen. My Son, beschouwd als in dezelfde klasse als enkele van de grootste archeologische vindplaatsen van Zuidoost-Azië, waaronder Angkor in Cambodja, Bagan in Myanmar, Ayutthaya in Thailand en Borobudur in Indonesië. Deze torens en heiligdommen werden gebouwd tussen de 7e tot 13e eeuw. Later in demiddag keert u terug naar uw hotel. Overnachting in Hoian.

  Dag 11,Hoian – Danang – flight to Nha Trang (B)

  Ontbijt in het hotel. Uitchecken en transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Nha Trang. Na aankomst in Nha Trang wordt u verwelkomd door de gids en chauffeur en vervolgens wordt u naar het hotel gebracht. Overnachting in Nha Trang.

  Dag 12,Nha Trang free at leisure (B)

  Ontbijt in het hotel. Uw heeft een vrije dag om te relaxen op één van de mooiste stranden van Vietnam. Overnachting in Nha Trang.

  Dag 13,Nha Trang – flight to Saigon – Saigon city tour (B)

  Ontbijt in het hotel. Check out en transfer naar de Airport voor uw vlucht naar Saigon. Welkom in Saigon (nu bekend als Ho Chi Minh City) is de meest hectische en zakelijke stad van Vietnam. Bij aankomst op de luchthaven, zal u worden verwelkomd door de lokale gids en volgt transfer naar het stadscentrum om in te checken in het hotel. In de middag, starten we de rondleiding door de stad. Start met een bezoek van de Reunification Palace, het getuigenis van de hevige Vietnamoorlog dat eindigde in 1975. Het grote gebouw is nu een museum met een zaal voor officiële recepties. In de buurt van het paleis bevinden zich het centraal postkantoor in koloniale stijl en the Notre Dame Cathedral, gebouwd tussen 1877 en 1883 en een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Wandel door de Nguyen Hue-straat om foto's te nemen van the Opera House en het Ho Chi Minh Committee (buiten). Vanaf hier is loopafstand de Ben Thanh Market, een van de meest typische symbolen van Saigon om het dagelijkse leven van de lokale bevolking te ervaren en er de handgemaakte goederen te kopen. Overnachting in Saigon.

  Dag 14,Saigon – Mekong Delta – Saigon (B)

  Ontbijten in het hotel. Je wordt opgehaald bij het hotel en rijdt naar My Tho, het thuisland van kokosnoot- en familiebedrijven met lokale producten zoals kokosnoot snoep, rijstpapier enzovoort. Bij aankomst gaat u aan boord van een boot en vaart op de machtige Mekong-rivier. Zie het leven aan de lokale bevolking langs de oevers van de rivier. We stoppen bij een van de 4 eilanden in de omgeving voor sightseeing. Geniet van de verse tropische vruchten die geserveerd worden in het hart van de tuin, begeleid door traditionele Zuid-Vietnamese volksmuziek op de plantage. Daarna gaat u aan boord van een kleine roei-boot van de lokale mensen en vaart door de kleine kanalen omringd met kokospalm om de de lokale fabrieken te bezoeken. Daar proeft u de honingthee en zie je de lokale bevolking de “coconut candy milk” produceren en natuurlijk kun je het ook proeven. Maak een wandeling in de tuin waar de lokale bevolking de honingbij voedt. Geniet daarna van de paardenkar door de rustige weg van het dorp. Daarna gaat u terug naar de grote boot om te genieten van de wijde omgeving. Later rijdt u terug naar Saigon met onderweg een stop voor een bezoek aan de Vinh Trang-pagode, een beroemde pogoda in dit gebied dat zijn architectuur combineert met de Chinese, Cambodjaanse en Franse cultuur. Uw overnachting is in Saigon.

  Dag 15,Saigon – Cuchi – free shopping in Saigon (B)

  Ontbijten in het hotel. In de ochtend bezoekt u Cu Chi Tunnels, een van de weinige overgebleven monumenten van de oorlog in Vietnam. Onder de grond liggen 200 km tunnels, met de hand gegraven en bewoond door de troepen van de Vietnamese guerrilla's tijdens het conflict. Op zijn hoogtepunt, voorafgaand aan het Tet-offensief in 1968, was het tunnelcomplex de basis voor bijna 10.000 troepen. Tot op de dag van vandaag blijft het een van de meest indrukwekkende voorbeelden van hoe fel de oorlog was. Je kunt zelfs enkele tientallen meters van de ondergrondse tunnel proberen te kruipen om de echte ervaring te hebben. Keer terug naar Saigon. Namiddag heeft u vrije tijd om te winkelen. Overnachting in Saigon.

  Dag 16,Saigon departure (B)

  Ontbijt in het hotel. Check out en transfer naar vliegveld voor terugvlucht naar huis.

  Additional Info

  • Duration : 16 Days, 14 Nights
  • Person : 2 Person
  • Price :
  • Location : Vietnam

  Need Help!

  Deze reis is het hele jaar te boeken. Op aanvraag mailen wij u de uitgebreide offerte.

  036 52 40 744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages