Booking for : Amazing Vietnam (27mei24-13jun24)- VOLGEBOEKT

  Amazing Vietnam (27mei24-13jun24)- VOLGEBOEKT

  Tour Details

  Groepsreis naar Vietnam

  Vietnam heeft  prachtige en majestueuze landschappen  en boeiende mensen. Vooral de unieke waarden van cultuur en architectuur. De cultuur van Vietnam gaat terug tot 2000 voor Christus. Chinese en Indiase culturen, evenals de Franse cultuur tijdens de koloniale overheersing, hebben allemaal invloed gehad op Vietnam. Veel van de geschiedenis van Vietnam wordt voor bezoekers tot leven gebracht door middel van verschillende architectuur, musea en rondleidingen, zoals de rondleidingen door de tunnelsystemen onder Ho Chi Min City.

  Vietnam is een land in Zuidoost-Azië, gelegen aan de kust van de Zuid-Chinese Zee. Het grenst aan China in het noorden, Laos in het noordwesten, Cambodja in het zuidwesten en de Golf van Thailand in het zuiden. Het land heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met invloeden van het boeddhisme, het confucianisme en het taoïsme. De hoofdstad van Vietnam is Hanoi, terwijl de grootste stad Ho Chi Minhstad is. Vietnam heeft een bevolking van meer dan 97 miljoen mensen en de officiële taal is het Vietnamees. De economie van Vietnam is sterk gegroeid in de afgelopen decennia, met name in de productie van textiel, elektronica, landbouwproducten en toerisme.

  In onze 16 daagse tour bezoeken we de mooist plekken van Vietnam met de volgende highlights:

  HANOI – HALONG BAY – NINH BINH – SAPA – DANANG – HOI AN – BANA HILLS & GOLDEN BRIDGE – HCMC – CU CHI TUNNELS – MEKONG DELTA

  Day 0 (27 MAY): Amsterdam – Hanoi (flight)

  Day 1 (28 MAY): Arrival Hanoi at 1520 Hrs.

  Day 2 (29 MAY): Hanoi city tour (B)

  Day 3 (30 MAY): Hanoi – Ninh Binh – Trang An complex (B)

  Day 4 (31 MAY): Hanoi – Sapa – Cat Cat village (B)

  Day 5 (01 JUN): Fansipan peak – Heaven Gate – Glass Bridge (B)

  Day 6 (02 JUN): Sapa – Hanoi (B)

  Day 7 (03 JUN): Hanoi – Ha Long Bay O/N cruise (B/L/D)

  Day 8 (04 JUN): Halong – Hanoi (B/Br)

  Day 9 (05 JUN): Hanoi – Fly to Danang – City tour – Hoi An (B)

  Day 10 (06 JUN): Hoi An – Cam Thanh village – Danang (B)

  Day 11 (07 JUN): Danang – Bana Hills – Golden Bridge – Danang (B)

  Day 12 (08 JUN): Danang – Fly to HCMC (B)

  Day 13 (09 JUN): Cu Chi tunnels – City tour (B)

  Day 14 (10 JUN): HCMC – Mekong Delta – My Tho (B)

  Dag 15 (11 JUN) : FREE DAY IN HCMC (B)

  Day 16 (12 JUN): HCMC Departure (B) at 2125Hrs

  INBEGREPEN :
  1. Internationale vliegtickets Amsterdam – Hanoi / Saigon – Amsterdam.
  2. Binnenlandse vlucht Hanoi – Danang (23kg check-in luggage + 7kg hand luggage).
  3. Binnenlandse vlucht Danang – Hi Chi Minh City (23kg check-in luggage + 7kg hand luggage).
  4. 14 nachten in hotel DBL/TWN gedeeld met dagelijks ontbijt.
  5. 01 nacht overnachting op de  Halong Cruise met privé DBL/TWN-hut + alle maaltijden aan boord.
  6. 2e dag op Cruise inbegrepen ontbijt + brunch.
  7. Transfers per comfortabele airconditioned by 25-seat coach met privéchauffeur.
  8. Lokale Engelssprekende gidsen in elke stad.
  9. Sightseeing zoals vermeld in de reisbeschrijving – alle toegangsbewijzen inbegrepen.
  10. Privé 3 lokale boottocht om Trang An, My Tho & mandboot in het dorp Cam Thanh te bezoeken.
  11. Retourkabelbaan naar Fansipan Peak en Bana Hills.
  12. Boekingskosten en reserveringskosten.
  13. Verplichte fooien : USD 3/persoon/dag.
  NIET-INBEGREPEN (EXTRA) :
  • Vroeg inchecken of laat uitchecken, indien van toepassing.
  • Reis – en annuleringsverzekering .
  • Optionele Tours.
  • Vietnam E-Visum (kosten USD 25,– p/p)
  • Maaltijden zoals vermeld in het reisschema zijn exclusief alle drankjes.
  • Bijdrage Garantiefonds € 9,– per persoon.
  • Overige kosten die niet zijn genoemd bij Inbegrepen.

  FLIGHT DETAILS:

  1 TK1954 U 27MAY 1*AMSIST DK1  1810 2240  27MAY
  
  2 TK 164 U 28MAY 2*ISTHAN DK1  0150 1520  28MAY
  
  3 TK 163 U 12JUN 3*SGNIST DK1  2125 0415  13JUN
  
  4 TK1951 U 13JUN 4*ISTAMS DK1  0725 0955  13JUN
  Hanoi  Da Nang – Jun 5, 2024
  Depart: HAN 12:10 – Arrival: DAD 13:40
  Class: Economy, Vietnam Airlines
  Flight Number: VN169
  Total Duration: 1h30m, Non-stop
  Checked baggage: 23kg/passenger
  Da Nang  Ho Chi Minh – Jun 8, 2024
  Depart: DAD 12:40 – Arrival: SGN 14:25
  Class: Economy, Vietnam Airlines
  Flight Number: VN123
  Total Duration: 1h45m, Non-stop
  Checked baggage: 23kg/passenger

  Why you choose this package!

  • Halong Bay Cruise
  • stadstour Ho Chi Minh City
  • Da Nang
  • Bana Hills & Golden Bridge
  • Cu Chi Tunnels
  • Mekong Delta
  • Ho Chi Min City
  • Hoi An
  • Sapa
  • Ninh Binh

  Dag 1,AMSTERDAM - HANOI (FLIGHT)

  Vanuit Schiphol vertrekken we met Turkish Airlines naar Hanoi, Vietnam. Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en ligt in het noorden van het land aan de oevers van de Rode Rivier. Het is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur, die teruggaat tot meer dan duizend jaar geleden. De stad heeft veel historische en culturele bezienswaardigheden, waaronder de Tempel van de Literatuur, het Ho Chi Minh Mausoleum, de One Pillar Pagoda en het Vietnam Museum of Ethnology. Hanoi is ook bekend om zijn levendige straatleven en voedselcultuur, met talloze kraampjes en restaurants die heerlijke Vietnamese gerechten serveren, zoals Pho en Bun Cha. Andere populaire activiteiten in Hanoi zijn het verkennen van de oude wijk en het bezoeken van de verschillende meren en parken in de stad, zoals het Hoan Kiem-meer en het West Lake.

  Dag 2,AANKOMST IN HANOI

  Bij aankomst op Noi Bai International Airport zal onze gids en chauffeur u ontmoeten op Noi Bai Airport en u vervolgens per privéauto naar uw hotel in het stadscentrum brengen.

  Dag 3,HANOI CITY TOUR (B)

  Ontbijt in het hotel. Je zult genieten van een stadstour door Hanoi: Ho Chi Minh Complex - een van de meest historische toeristische attracties in Vietnam. Door daar te zijn, kunnen reizigers veel leren over het leven van oom Ho, inclusief het Vietnamese bevrijdingsproces onder zijn leiding. Dit complex omvat: Mausoleum van Ho Chi Minh (alleen buiten), Ba Dinh-plein, Uncle Ho' Stilt House. Vietnam Museum voor Volkenkunde biedt inzicht in de 54 verschillende etnische groepen van Vietnam. Bezoekers om meer te weten te komen over Vietnamese mensen en diversiteit van cultuur. Tempel van de Literatuur - We zullen de eerste universiteit van Vietnam zien, gebouwd in 1070 - de tuinen en goed bewaard gebleven architectuur bieden een ontspannen blik in het verleden van Vietnam. Hoa Lo-gevangenis. Hoa Lo Prison, ook bekend als Maison Centrale, staat bekend als een van de meest onmenselijke gevangenissen met doodsbange straffen en is een symbool van de sterke wil van gevangenen en hun opoffering voor hun communistische idealen. Geniet van de beroemde waterpoppenshow in het plaatselijke theater. Overnachting in Hanoi

  Dag 4,Hanoi – Ninh Binh – Trang An – Mua cave – Hanoi (B) | Guide and driver

  Na het ontbijt halen we je op bij je hotel in Old Quater, vertrek naar Hoa Lu - Tam Coc, onderweg genietend van de prachtige landschappen van de landelijke gebieden. Onderweg krijgt u de kans om de rijstvelden van Vietnam te bekijken terwijl de hardwerkende boeren hun werk doen in de grote rijstvelden. 10.30 uur: Na aankomst in de provincie Ninh Binh neemt de gids je mee naar Hoa Lu - de oude koninklijke hoofdstad van Vietnam. We bezoeken de Dinh King-tempel en de Le King-tempel in de 10e eeuw en ontdekken de heroïsche geschiedenis van deze twee koningen in Chinese oorlogen. Daarna gaan we naar Tam Coc (10 km ver van Hoa Lu). 11.30 uur: Bezoek de Mua-grot (Mua mean Dance) met 500 treden naar de top van de Mua-berg. Bovenaan kun je alle mooie gevoelens van Hoa Lu bekijken. Houd een lunchpauze 14.00 uur: Vertrek om de ecotoeristische attractie Trang An te bezoeken, er is een prachtig landschap, je gaat aan boord van een kleine boot om Trang An te bezoeken, je ziet majestueuze kalkstenen kliffen en mysterieuze maar uitnodigende grotten, evenals landelijke bezienswaardigheden, zoals vredige beken , rijstvelden en verlaten groene velden. Maak een boottocht om het grottencomplex te bezoeken: Sang Cave, Toi Cave, Ba Giot Cave, Nau Ruou in mysterie en wildheid, bekijk het landschap van de bergen en rivieren Ha Long op het land van Ninh Binh. 17.00 uur: Stap in de auto en ga terug naar Ha Noi.

  Dag 5,Hanoi – drive to Sapa – Ta Phin village (B) | Guide and driver

  Na het ontbijt rijdt u in 6 uur naar de privétransfer van Sapa. Bij aankomst kunt u eerst inchecken in het hotel. In de middag rijdt de reis grotendeels bergafwaarts richting Lao Cai, voordat u linksaf een kleine verharde weg inslaat die naar het Ta Phin village leidt. Hier kunt u het ongemengde culturele leven van de Black Hmong- en Red Dao-minderheden ervaren, de 2 grootste etnische groepen in het gebied. Ze leven gelukkig samen terwijl ze hun eigen traditie van generatie op generatie behouden. Je kunt ze herkennen aan hun kleding, terwijl ze allebei erg beroemd zijn op het gebied van handwerk. Geniet van wandelen tussen de lokale bevolking. De reis biedt u ook de mogelijkheid om de lokale huizen te bezoeken en de plaatselijke grotten te bezoeken. Terug naar Sapa voor de overnachting.

  Dag 6,Sapa – Glass Bridge - Fansipan peak (B)

  Na het ontbijt brengt privévervoer u naar de Glass Bridge, de langste Glass Bridge in Indochina. Eerst gaan bezoekers naar de berg en gaan met de lift 2 manieren omhoog (het duurt 10 minuten per enkele reis) van naar de glazen brug op 300 m boven de grond. Er is een glazen brug gebouwd op 60 meter van kliffen en glazen gangen waar bezoekers kunnen staan voor ghtseeing, foto's kunnen maken en het opwindende gevoel kunnen ervaren. Daarna vervolgen we onze rit bergopwaarts naar de Heavens Gate, het hoogste stuk weg in Vietnam en de provinciegrens van de provincies Lao Cai en Lai Chau. Geniet van een fantastisch uitzicht over de vallei! Daarna worden we overgebracht naar het kabelbaanstation waar we 25 minuten reizen naar de Fanxipan-berg, die nu wordt beschouwd als het mooiste landschap van Vietnam. Bereik de hoogte van 2800 meter, je hebt een goede tijd om het uitzicht te zien en foto's te maken, de pagode te bezoeken, de spirituele bestemmingen en een tocht van maximaal 600 treden te maken, je bereikt de top van Fansipan - het dak van Indochina. (Besteed ongeveer 1,5 uur aan wandelen en fotograferen). Terug naar Sapa voor de overnachting.

  Dag 7 ,Sapa-Lao Chai – Ta Van – drive to Hanoi (B) | Guide and driver

  Je begint je korte reis door zuidwaarts te rijden richting de Muong Hoa-vallei. Je begint dan je wandeling door af te dalen naar de vallei, het grootste terrasvormige rijstveld in het Sapa-gebied. De gids kan u interessante informatie over rijst geven. Als u de vallei ergens tussen mei en oktober bezoekt, kunt u observeren en ervaren hoe de lokale bevolking plant en oogst, een van de belangrijkste activiteiten in het dagelijks leven. De wandeling brengt je van het Lao Chai-dorp van de Black Hmong-minderheid naar het Ta Van-dorp van de Giay-minderheid. Na een bezoek aan Ta Van brengt de auto u terug naar Sapa. Vervolgens wordt u om 15.00 uur overgebracht naar Hanoi. Overnachting in Hanoi.

  Dag 8 ,Hanoi – Halong – Lan Ha Bay (B,L, D) | Guide and driver

  08:15 – 08:45: Hotel ophalen met privétransfer. Halverwege een korte pauze. 11:45 – 12:00: Aankomst in de jachthaven van Tuan Chau, overgebracht per tender van La Pandora-cruises. 12:45 – 13:00: Welkom aan boord van de cruise. Verfris u met ons welkomstdrankje. Maak kennis met de kapitein en de bemanning tijdens de cruise-briefing en de veiligheidsinstructie. 13:00 – 13:15: Tijdens het varen door de eilandjes van Con Vit wordt een speciale lunch uit de Vietnamese keuken ( ook Vegatarisch)en een assortiment smakelijke favorieten geserveerd. 16:00: De cruise vaart door Lan Ha Bay. Het gebied wordt omringd door buitengewone kalkstenen karstlandschappen. We gaan verder naar het Ong Cam-gebied van Lan Ha Bay, een apart deel van Ha Long Bay. Dit is een rustig toeristisch paradijs in Vietnam, geniet van kajakken en/of geniet van zwemmen in het kristalheldere water van de baai. 17:30: Terug naar La Pandora Cruise, laat het anker vallen voor een overnachting. Geniet van een kookdemonstratie (waarin u leert hoe u onze specialiteit, loempia's, maakt) en de gratis Sunset Party op het zonnedek met lokale wijn en vers fruit. 19:00: Het diner wordt geserveerd in het restaurant. Geniet van heerlijke lokale gerechten die voor u worden bereid en geserveerd door ons geweldige cateringpersoneel aan boord. Na het diner kunt u zich terugtrekken in uw hut of deelnemen aan een visexcursie, een film kijken, een drankje drinken aan de bar, of gezellig bijpraten. Overnachting aan boord.

  Dag 9 ,Halong - Hanoi (B, L) | Guide and driver

  06:00: Geniet van de zonsopgang en bewonder het eindeloze wonderbaarlijke landschap van de baai. Oefen een verkwikkende Tai Chi-sessie op het zonnedek. 06:30: Licht ontbijt, koffie en thee geserveerd. 07:00: Bezoek de Dark & Bright Cave en eilandjes met lokale roeiboten, een wilde en mysterieuze schoonheid midden in het Werelderfgoed. 09:15: Terug naar onze La Pandora Cruise, ontspan voordat u uitcheckt. 10.00: Lunch wordt aan boord geserveerd. 12:00: uitstappen bij de jachthaven van Tuan Chau per tender. 12:30: Rijd terug naar Hanoi voor de overnachting Opmerking: De bovengenoemde tijden kunnen afwijken, afhankelijk van Cruise.

  Dag 10,Hanoi – fly to Danang @8:50 – Danang city tour (B)

  Na een vroeg ontbijt transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Danang. Bij aankomst maakt u een stadstour van een halve dag door Danang. Marble Mountains is een groep van vijf kalksteenpieken op zeven kilometer van het centrum van Da Nang. De vijf karsts (in het Vietnamees Ngu Hanh Son genoemd) zijn genoemd naar de vijf elementen: Kim (metaal), Thuỷ (water), Mộc (hout), Hoả (vuur) en Thổ (aarde). Door de eeuwen heen hebben de Marble Mountains een speciale betekenis gehad voor de bevolking van Centraal-Vietnam. Non Nuoc Stone Carving Village, een typisch en uniek ambachtelijk dorp ten zuiden van de stad. Dit ambachtsdorp ligt direct aan de voet van de Marble Mountains in het zuidoosten van de stad Da Nang en heeft een trotse geschiedenis van meer dan 200 jaar. - Blijf de grootste fascinerende grot zien, genaamd Âm Phủ-grot. Je leert interessante filosofieën van het boeddhisme en maakt foto's met verbazingwekkende natuurlijke creaties. 16:30 uur - Ons busje brengt u naar Monkey Mountain. Een gigantisch beeld van Lady Buddha met een prachtige achtergrond zoals bergen en een enorme tuin met bonsai zou je aandacht trekken. Terwijl u rustig wandelt en geniet van een frisse bries, zult u zeker verdwalen in de tuin van de hemel met aangrijpende verhalen. Overnachting in Danang.

  Dag 11,Danang – Ba Na – Hoi An (B)

  Transfer naar Bana Hills (1 uur voor transfer) en neem de kabelbaan die 5 wereldscores behaalt. Bana Hills staat bekend als de "groene long" van Da Nang City. Omdat dit de enige plek is die bezoekers een koel klimaat, frisheid en een goed gevoel van 4 seizoenen op één dag kan bieden. French Village is een replica van het klassieke en romantische Frankrijk in onze fantasie, door middel van een reeks eigenaardige architecturale clusters: het plein, de kathedraal, de stad, het dorp en de herbergen. Reizigers naar het Franse dorp lijken in de tijdmachine te springen en worden meegesleept naar het verfijnde en elegant leven in een van de oudste landen ter wereld. Gouden Brug - Deze nieuwe door Vietnam ontworpen brug bij Sun World Bana Hills Danang werd aan de wereld voorgesteld tijdens een prestigieuze modeshow sinds ze de gouden brug als landingsbaan hebben gebruikt. De modellen in hun bruidsjurken, mist en bergen op de achtergrond, het gaf zeker een walk to the sky gevoel. Hierdoor werd het grote publiek verliefd op deze waanzinnige gouden brug. Fantasy Park – Gratis deelname aan games in de op twee na grootste indoor games-zone in Vietnam met een reeks interessante games: 4 – 5D film, Skiver, The Death Race, Dinosaur park... (2 uur). We keren later terug naar Da Nang voor de overnachting.

  Dag 12 ,Hoi An walking tour & villages (B)

  Je bezoekt de oude stad Hoi An, die in 1999 door Unesco op de Werelderfgoedlijst stond. Het is een levend museum van wereldwijde bouwontwerpen en stedelijke levensstijl. Van de 15e tot de 20e eeuw was Hoi An een exclusieve handelshaven tussen Europese en Aziatische zakenlieden. Dit is waar de Chinese, Japanse en Portugese handelaren hun eigen overblijfselen hebben achtergelaten via diverse architectuurpatronen. Tot op de dag van vandaag is de oude stad Hoi An Vietnam opmerkelijk goed bewaard gebleven, bijna in zijn oorspronkelijke staat, met behoud van zijn pure en oosterse middeleeuwse stijl. Je bezoekt ook: Japanse overdekte brug, de Phuc Kien Assembly Hall, Tan Ky Old House. 'S Middags bezoeken we Cam Thanh Coconut Village. & neem de lokale bamboemandboot en roei langzaam naar het dorp en geniet van een interessante show. De kans krijgen om te leren roeien met deze unieke bamboemandboot. Laat in de middag transfer naar uw hotel in Hoi An voor de overnachting.

  Dag 13 ,Hoi An – Danang – fly to Ho Chi Minh

  Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Ho Chi Minh. Bij aankomst transfer naar het hotel voor check-in. Vrije tijd voor jezelf.

  Dag 14,Ho Chi Minh city – Cu Chi Tunnel (B)

  Na het ontbjit begint u aan een city tour van HO CHI Minh City met een bezoek aan de volgende plaatsen. Reunification Palace een historisch monument en met op zichzelf de essentie van de oosterse cultuur. Tijdens de heroïsche veldslagen was dit verbazingwekkende architectonische werk getuige geweest van bijna alle hoogte- en dieptepunten van de Vietnamese oorlog. Notre Dame-kathedraal van Saigon (buiten) een van de oudste kerken en de bekendste bezienswaardigheden in Ho Chi Minh-stad, de kenmerkende Neo-Romaanse kenmerken van de kathedraal zijn onder meer de volledig rode bakstenen façade Old Post Office. Een fantastisch Frans koloniaal architectuurgebouw met Romeinse bogen en vergulde glazen ramen War Remnants Museum het museum heeft een uitgebreide tentoonstelling van de beide Indochina-oorlogen. Later gaan we verder met het bezoeken van Cu Chi-tunnels - een netwerk van tunnels van meer dan 200 km lang en 3 - 8 m diep, gegraven tijdens de oorlogsdagen en ligt ongeveer 70 km ten noordwesten van de stad.

  Dag 15 ,Saigon – Mekong Delta – Saigon (B)

  Om 8.00 uur verlaat u de drukte van Ho Chi Minh-stad en begint uw reis om naar My Tho te vertrekken, de stad ligt aan de linkerkant van de Mekong-rivier. Bij aankomst bezoekt u de Vinh Trang-pagode, die dateert uit het einde van de 19e eeuw. Vinh Trang-pagode, de grootste pagode van de provincie Tien Giang, in een gebied van 2.000 m2 met veel mooie bomen Vervolgens ga je aan boord van een boot op de Mekong rivier en vaar je stroomafwaarts langs Dragon Island om de dagelijkse activiteiten op de rivier te zien, zoals het vangen, kweken van vis op de boerderij en het veroveren van de 3 km grote rivier door over te steken. Vervolgens ga je door het Xep-kanaal naar het dorp, bezoek je een aantal fascinerende lokale industrieën en stop je in het boerenhuis om te genieten van wat fruit, honingthee en naar lokale muziek te luisteren. Rijd over paden per paardenkar en stap over op een kleine roeiboot naar de rivier. Lunchpauze (voor eigen rekening). De boot maakt een tocht naar kokossnoepjes en proef wat zoetigheid. In de middag is het tijd om door het dorp te fietsen, de lokale dorpsbewoners te ontmoeten en het lokale dagelijkse leven in de Mekongdelta te ervaren. Ga terug naar My Tho door de grote rivier over te steken. Keer terug naar Ho Chi Minh-stad voor de overnachting.

  Dag 16,HCMC free day

  Vandaag heeft u een vrije dag om op uw gemak Ho chi Minh city te verkennen. In de avond kunt u een boottocht maken. Ook is de moderne centrum gezellig in de avond. Maaltijden: Ontbijt

  Dag 17,HCMC DEPARTURE (B)

  Ontbijt, vrij te besteden om te ontspannen of om last-minute boodschappen te doen tot de standaard uitchecktijd van het hotel om 12.00 uur 's middags, daarna transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis! Maaltijden: Ontbijt Afstanden: HCMC - Tan Son Nhat Airport: 8 km - 25 minuten voor transfer

  Dag 18,Aankomst in Amsterdam

  Ayurvedicareizen

  Additional Info

  • Check In : 27 mei, 2024
  • Check Out : 13 juni, 2024
  • Duration : 18 Days, 15 Nights
  • Person : 2 Person
  • Availability : 20
  • Price : €1850,--
  • Location : Vietnam

  Need Help!

  Zou u naar Vietnam willen met onze groepsreis? Er zijn slechts 20 plekken beschikbaar. Reserveer op tijd met een kleine aanbetaling. Mail ons : travel@ayurvedica.nl of bel met 0365240744.

  036-5240744

  travel@ayurvedica.nl

  Recommend Tour Packages